?>

Bodrum'un begonvili, Dalyan'ın mor salkımı

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan mahallesindeki binaların bahçelerini süsleyen mor salkım çiçekleri, 2 bin 400 yıllık kaya mezarları, kanalları, caretta kaplumbağalarıyla ünlü beldeye ayrı bir güzellik katıyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

MUĞLA - OSMAN AKÇA

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan mahallesinde, baharın gelmesiyle evlerin ve işletmelerin bahçelerini süsleyen mor salkım çiçekleri, 2 bin 400 yıllık kaya mezarları, kanalları, caretta kaplumbağalarıyla ünlü beldeye ayrı bir güzellik katarak görenleri hayran bırakıyor.

Peyzaj Mimarları Odası Muğla Temsilcisi Yüksek Peyzaj Mimarı Figen Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mor salkımın, peyzajcıların çok sevdiği bir bitki olduğunu belirterek, "Mor salkım çiçeği yapraklanmadan önce mor ve beyaz çiçek açar ve mis gibi kokar. Bu özellikleri bizim bu bitkiyi bol bol kullanmamıza ve sevmemize neden olur." dedi.

Mor salkımın, erken baharın ilk çiçeklerinden olduğunu kaydeden Uyanık, bu yıl havanın biraz daha hızlı ısındığını ve bu nedenle mor salkımın, nisan başından beri bol çiçekleriyle her yerde görülebildiğini söyledi.

Bölge sakinleri

Mor salkım tutkunu olan Hüseyin Karabulut, Bodrum'un begonvilleri gibi Dalyan'ın da mor salkım çiçeğinin meşhur olduğunu ve bölgenin simgesi haline geldiğini ifade etti.

Dalyan'da yaşayan Maria Jonker ise bu bitkinin Çin, Kore ve Japonya'dan geldiğini, kokusunun ve renginin çok güzel olduğunu dile getirdi.

İngiliz Mark Henshaw ise Dalyan'ın kanalı, İztuzu Plajı ve caretta carettalarıyla ünlü olduğunu söyledi.

Dalyan'ın aynı zamanda mor salkım çiçekleriyle de ünlü olduğunu vurgulayan Henshaw, "Kafelerde, restoranlarda, evlerde ve bazı bahçelerde bu çiçeği bulabiliyorsunuz. Mor salkım çiçeğinin muhteşem bir kokusu var. Maalesef kısa bir dönem içinde görebiliyoruz ama çok güzel bir çiçek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı kapılarını açtı

2018-04-04 17:51 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni hedefleri her an duyabilirsiniz

2018-04-02 18:04 - Genel

'İşgal sona ermedikçe bölgeye barış gelmeyecek'

2018-04-05 17:37 - Dünya

Kılıçdaroğlu'nun milletvekilleriyle görüşmeleri tamamladı

2018-04-05 20:07 - Politika

Celtic taraftarlarından Filistin'e destek

2018-04-01 21:02 - Spor

Osmangazi Üniversitesindeki saldırıya gizlilik kararı

2018-04-06 21:07 - Gündem

Başbakan Yıldırım: Bizim tarihimizde sömürgecilik yok insanlık var

2018-04-03 02:43 - Genel

'11 bin çocuk, 11 bin resimle' rekorlar kitabına girdi

2018-04-02 21:32 - Kültür Sanat

Karısına zehirli kahveyle öldürmeye çalıştı! Beraat etti

2018-04-04 14:02 - Asayiş

İHH'dan Doğu Gutalı aileler için yeni kamp

2018-04-05 19:32 - Gündem

İlgili Haberler

Bartın ve Düzce'de şiddetli rüzgar etkili oldu

21:28 - Çevre-Hayat

Ankara'da kar etkili oluyor

19:32 - Çevre-Hayat

Mehmetçik, Kosova'da ilkokul öğrencileri için kütüphane kurdu

17:18 - Çevre-Hayat

Giresun'da 84 yaşındaki kadının böbreğinden 10 santimlik taş çıkarıldı

17:02 - Çevre-Hayat

Çankırı'da keklikler karlı arazide yiyecek ararken görüntülendi

15:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor