?>

BMGK'de 'Salisbury' tartışması

BMGK, İngiltere'nin talebi doğrultusunda, Salisbury kentinde eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın zehirlenmesine ilişkin son gelişmeleri görüşmek üzere toplandı.

Dünya - 7 yıl önce

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İngiltere'nin talebi doğrultusunda, Salisbury kentinde eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın zehirlenmesine ilişkin son gelişmeleri görüşmek üzere toplandı.

Konseyde konuşan ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Salisbury'deki zehirlenme olayının ardında Rusya'nın olduğunu savundu.

Haley, "Kimyasal silahlar İngiltere'nin küçük bir kasabasında ortaya çıkabiliyorsa bir sonraki yer neresi olacak? Kimyasal silahlara karşı derhal uzlaşı sağlayamazsak hiçbirimiz bu tehditten kaçamayız." değerlendirmesinde bulundu.

Kimyasal silahların terör silahları olduğunu ve uygar bir dünyada yerinin bulunmadığını ifade eden Haley, "Utanma duygusu olmayanların utanç verici davranışlarını yüzüne vurmayacağım." ifadesini kullandı.

İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Karen Pierce ise konseydeki oturum öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkesinin yardım istediği Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünün (KSYÖ) de Rus ajanı Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın zehirlenmesinde sinir gazı kullanıldığını doğruladığını söyledi.

Rusya'nın sadece kendi yürüttüğü bir soruşmanın sonuçlarına inanmak istediğini anlatan Pierce, Rusya'nın zehirlenme olayının arkasında İngiltere'nin olduğu iddialarına ilişkin, "Böyle bir şey Rusya'da olabilir, Birleşik Krallık'ta olmaz, olmayacak da." yorumunu yaptı.

Pierce, kimyasal saldırlar ister Salisbury ister Duma'da olsun, Rus yetkililerin "umursamaz ve yasa dışı davranışlarını kınadıklarını" dile getirdi.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia da Salisbury'deki zehirlenme olayında ülkesine İngiltere ve ABD'nin yönelttiği suçlamaları reddederek, hem Salisbury hem de Suriye'de Doğu Guta'nın Duma ilçesindeki kimyasal silah kullanımın "Rusya'ya karşı provokasyon" olduğunu öne sürdü.

Muhabir: Betül Yürük

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Suriye’ye yönelik saldırılar hukuka aykırı'

2018-04-15 09:22 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amerika, Rusya tüm koalisyon güçlerinin hassasiyetini istedik

2018-04-13 18:45 - Genel

İspanya Kraliçesi'ne Türk kahvesi ikramı

2018-04-16 02:07 - Magazin

'Askeri harekatın meşru olduğuna yönelik görüş birliğine vardık'

2018-04-14 16:32 - Dünya

'Hiç'ten Gelen Dualar'

2018-04-17 03:32 - Kültür Sanat

Sırları yıllardır çözülemedi

2018-04-17 16:02 - Çevre-Hayat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: İstihdamımız arttı, ihracatta rekorlar kırıyoruz

2018-04-13 03:18 - Politika

BMGK'de 'Salisbury' tartışması

2018-04-19 05:02 - Dünya

Amanos Dağları'nda 29 terörist etkisiz hale getirildi

2018-04-17 20:02 - Gündem

Trump'tan Fed'e iki aday daha

2018-04-17 12:02 - Dünya

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, Kanada Başbakanı Trudeau ile konuştu

18:42 - Dünya

Beyt Lahiya Belediye Başkanı Attar: Tamamen harap olmuş bir kentle karşı karşıyayız

18:37 - Dünya

Musk, USAID'in kapatılması konusunda Trump'la hemfikir olduklarını belirtti

18:28 - Dünya

Güney Afrika'da Trump'ın hedef aldığı tartışmalı "Toprak Kamulaştırma Yasası"

18:23 - Dünya

Kanada'nın Ontario eyaleti, Starlink ile olan 100 milyon dolarlık sözleşmeye son verecek

17:37 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Kanada Başbakanı Trudeau ile konuştu

18:42 - Dünya

Beyt Lahiya Belediye Başkanı Attar: Tamamen harap olmuş bir kentle karşı karşıyayız

18:37 - Dünya

Trabzonspor, Ukraynalı futbolcu Oleksandr Zubkov'u renklerine bağladı

18:32 - Spor

Musk, USAID'in kapatılması konusunda Trump'la hemfikir olduklarını belirtti

18:28 - Dünya

Güney Afrika'da Trump'ın hedef aldığı tartışmalı "Toprak Kamulaştırma Yasası"

18:23 - Dünya