?>

BM Libya Destek Misyonu Libyalı tarafların ateşkes kararından memnun

BM Libya Destek Misyonu Libya Başbakanı Serrac ve Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanı Salih’in bugün duyurduğu ateşkes kararından memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Dünya - 4 yıl önce

Trablus

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Genel Sekreter Vekili Stephanie Williams, yaptığı yazılı açıklamada, "Libya Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac ve Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih’in duyurduğu ve Libya'nın içinde olduğu bu zor zamanda en çok ihtiyaç duyduğu cesaret örneğini gösteren bu ateşkes çağrısını sıcak bir memnuniyetle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Williams, bu gelişmenin BM öncülüğünde 5+5 Ortak Askeri Komitesi ile devam etmesini ve tüm yabancı güçlerin ve paralı askerlerin Libya topraklarını terk etmesini umduklarını kaydetti.

Libya halkını petrol zenginliklerinden mahrum etmenin, "yerel ve uluslararası aktörlerin de dahil olduğu kabul edilemez bir inatçılığın işareti olduğunu" vurgulayan Williams, "iki liderin petrol üretimi ve ihracatının yeniden başlatılması için yaptığı çağrının hızlı bir şekilde uygulanmasını" istedi.

Başbakan Serrac, bugün "milli ve siyasi sorumluluğunun, ülke ve bölgenin içinde bulunduğu durumun ve salgın şartlarının gereği olarak, ülkedeki tüm askeri güçlere derhal ateşkes yapılması ve askeri operasyonların durdurulması talimatı" vermişti.

Serrac, fiili bir ateşkes için Sirte ve Cufra'nın silahtan arındırılmış bölgeler olması, yabancı ve paralı askerlerin ülkeden çıkması gerektiğine dikkati çekerken, tüm Libyalıların üzerinde anlaşacağı Anayasa hükümlerine uygun olarak, Başkanlık Konseyi ve genel seçimlerin gelecek mart ayında yapılması çağrısını yinelemişti.

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in siyasi müttefiki Tobruk Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih de Serrac'ın yaptığı ateşkes açıklamasıyla eş zamanlı şekilde "acil bir ateşkes ve Sirte'nin yeni kurulacak Başkanlık Konseyi'ne geçici olarak ev sahipliği yapması" çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AFAD Başkanı Güllüoğlu: Afete dirençli şehirler oluşturmayı hedefliyoruz

2020-08-19 17:48 - Çevre-Hayat

Rus Başbakan Mişustin, hükümetin rezerv fonunu 1,8 trilyon ruble artırdı

2020-08-17 08:06 - Özel Haber

Avrupa ekonomileri ikinci çeyrekte virüsle daraldı

2020-08-21 18:59 - Ekonomi

TCMB'nin sıkılaştırma adımlarına devam etmesi bekleniyor

2020-08-19 17:56 - Ekonomi

İstanbul'da eylem hazırlığındaki terör örgütü DHKP/C üyesi 2 şüpheli tutuklandı

2020-08-19 15:13 - Asayiş

Çapari ile avlanan palamutlar tezgahları süslüyor

2020-08-20 18:37 - Çevre-Hayat

Elektrik üretiminin durduğu Gazze'de insani kriz uyarısı

2020-08-18 23:02 - Dünya

Trump'tan İran'a yeni yaptırım mesajı

2020-08-16 11:09 - Genel

Türkiye’nin en iyi iş yeri seçilen 32 şirketin 16’sı Koç Topluluğu’ndan

2020-08-15 13:49 - Genel

Bakan Çavuşoğlu: Suriyeli kardeşlerimizin daima yanındayız

2020-08-20 19:04 - Genel

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor