?>

BM İnsani Yardım Koordinatörü Brown, Ukrayna'daki insani durumun kötüleştiğini belirtti

Birleşmiş Milletler (BM) Ukrayna İnsani Yardım Koordinatörü Denise Brown, Ukrayna'da, son saldırıların ardından daha fazla sivilin yardıma ihtiyacı olduğunu, insani durumun daha da kötüleştiğini söyledi.

Dünya - 2 yıl önce

Birleşmiş Milletler

Brown, New York'taki BM Genel Merkezi'nde düzenlenen günlük basın toplantısına çevrim içi katılarak, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Ukrayna'yı geçen hafta ziyaret ettiğini belirten Brown, Odessa ve Mıkolayiv şehirlerinde "Rus saldırılarından kaynaklanan tahribatın büyüklüğünden" bahsetti.

Özellikle Odessa'nın, BM insani yardımlarının bölgeye ulaşması için çok önemli olduğunu ve şehirde çok sayıda BM çalışanı bulunduğunu dile getiren Brown, son birkaç hafta içinde gerçekleşen saldırılarda Odessa Limanı'nın ve şehrin merkezindeki BM ofisine birkaç yüz metre mesafedeki katedralin hedef alındığını vurguladı.

BM Koordinatörü, Ukrayna'da sivil amaçlar için kullanılan altyapıların hedef alınmasının, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın sona ermesinin "hemen ardından gerçekleştiğine" işaret etti.

Denise Brown, söz konusu tahıl anlaşmasıyla ilgili "Bu her iki taraf için de bir cankurtaran halatıydı. Dünyanın her yerindeki aç insanlar ve Ukrayna çiftçileri için bir can simidiydi." dedi.

Brown, Ukrayna'da havaların çok hızlı soğuduğuna dikkati çekerek yardıma ihtiyacı olan sivillerin sayısının artacağını, 2023 sonuna kadar 3,9 milyar dolar bütçeye ihtiyaç duyulacağını kaydetti.

BM, Pakistan'da 54 kişinin öldüğü saldırının sorumlularının bulunmasını istedi

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Genel Sekreter Antonio Gurerres'in, Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde, dün koalisyon hükümeti ortaklarından İslam Uleması Cemiyeti (JUI-F) Partisinin kongresini hedef alan bombalı saldırıyı "güçlü bir şekilde kınadığını" belirtti.

Günlük basın toplantısında konuşan Haq, "Genel Sekreter, Pakistan makamlarını sorumluları adalete teslim etmeye çağırıyor. Sivillere yönelik tüm terör olaylarını ve kasıtlı hedefli saldırıları kınıyor." dedi.

Sözcü Yardımcısı, Guterres'in, hayatını kaybeden 54 kişinin yakınlarına "başsağlığı" ve yaralanan 83 kişiye "acil şifa" dileklerini iletti.

Farhan Haq, öte yandan, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin bugün erken saatlerde Uluslararası Göç Örgütünden insani yardım taşıyan 10 tırın Türkiye üzerinden Suriye'ye giriş yaptığını duyurdu.

Tırların barınma ihtiyacına yönelik malzeme taşıdığını belirten Haq, gelecek günlerde, Türkiye ile Suriye sınırındaki Öncüpınar (Bab al Salam) sınır kapısından ek geçişlerin planlandığı bilgisini paylaştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Milli atlet Edanur Tulum, EYOF'ta gümüş madalya kazandı

2023-07-28 12:22 - Spor

Nijerya'da düzenlenen silahlı saldırıda 34 kişi hayatını kaybetti

2023-07-26 10:53 - Dünya

Trabzonspor hazırlık maçında Rabotnicki'yi 4 golle geçti

2023-07-26 00:08 - Spor

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyelinin tespiti için hendek kazılıyor

2023-07-25 12:17 - Gündem

Trabzon'da sıcak hava etkili oluyor

2023-07-27 16:23 - Gündem

Türkiye, Cezayir'e yangınlar nedeniyle ölenler için başsağlığı diledi

2023-07-24 23:12 - Gündem

Besiciler sıcaktan bunalan hayvanlarını Van Gölü'nde serinletiyor

2023-07-25 10:03 - Çevre-Hayat

Sivas'ta patateste 445 bin ton rekolte bekleniyor

2023-07-31 12:38 - Ekonomi

Bakan Şimşek: Sınırlı kaynaklarımızı ihracata ve yatırımlara kanalize etmeye devam edeceğiz

2023-07-25 12:27 - Ekonomi

Roketsan, ilk kez sergilenen ürünleriyle IDEF'23'te yerini aldı

2023-07-25 14:47 - Gündem

İlgili Haberler

Halep'te Suriye ordusu YPG/PKK saldırısını püskürttü

11:08 - Dünya

Katar'daki Türkiye mezunları iftarda buluştu

10:52 - Dünya

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, ABD'ye karşılıklı saygı ve diyalog çağrısı yaptı

07:47 - Dünya

ABD'de Columbia Üniversitesi protestolarına öncülük eden Filistinli öğrenci tutuklandı

06:23 - Dünya

ABD'li senatör, askeri desteğin kesildiği Ukrayna'nın 'Afganistan'dan daha kötü olacağını' savundu

23:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Termometreler Ardahan Göle'de gece sıfırın altında 18,5 dereceyi gösterdi

11:12 - Gündem

Halep'te Suriye ordusu YPG/PKK saldırısını püskürttü

11:08 - Dünya

Katar'daki Türkiye mezunları iftarda buluştu

10:52 - Dünya

Sivasspor, Süper Lig'de 5 maçlık galibiyet hasretini sonlandırdı

10:48 - Spor

Ticaret Bakanlığı iki ayda iç ticaret denetimlerinde 454,4 milyon lira ceza kesti

10:44 - Ekonomi