?>

BM'den ABD Başkanı Trump'ın Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi önerisine tepki

BM, ABD Başkanı Trump'ın Gazze'nin "temizlenmesi için" Ürdün, Mısır ve diğer Arap ülkelerinin bölgeden daha fazla Filistinli kabul etmesi çağrısına dair, "Zorla yerinden etme ya da etnik temizliğe yol açacak bir plana karşıyız." açıklamasını yaptı.

Dünya - 1 ay önce

New York

Birleşmiş Milletler (BM), ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze'nin "temizlenmesi için" Ürdün, Mısır ve diğer Arap ülkelerinin bölgeden daha fazla Filistinli kabul etmesi çağrısına ilişkin, "Zorla yerinden etme ya da etnik temizliğe yol açacak herhangi bir plana tabii ki karşıyız." açıklamasını yaptı.

Trump, Filistinli mültecilerin Arap ülkelerine yerleştirilmesini teklif ettiİsrailli Bakan Smotrich, Gazze'deki Filistinlileri sürgün etme teklifi üzerinde çalıştıklarını söyledi

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trump'ın Gazze'deki Filistinlilerin Ürdün ve Mısır ile başka Arap ülkeleri tarafından alınmasına ilişkin tepkilerinin sorulması üzerine Dujarric, Trump'ın yaptığı açıklamaları ve Ürdün ile Mısır'dan gelen tepkileri gördüklerini söyledi.

Dujarric, "Zorla yerinden etme ya da etnik temizliğe yol açacak herhangi bir plana tabii ki karşıyız." dedi.

"Batı Şeria'da kötüleşen durumdan çok endişeliyiz"

AA muhabirinin, "Gazze'de ateşkesten bu yana İsrail'in Batı Şeria'da saldırıları yoğunlaştı. Küçük bir çocuk İsrailli keskin nişancı tarafından öldürüldü. Batı Şeria'daki durum BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'la görüşmesinde gündeme gelecek mi? Genel Sekreter, Batı Şeria'nın yeni Gazze olmasından endişe ediyor mu?" sorularını yanıtladı.

Dujarric, Batı Şeria'da kötüleşen durumdan çok endişe duyduklarını ve buradaki duruma uzun zamandır dikkati çektiklerini dile getirdi.

"İsrailli yerleşimcilerin" sivillere yönelik şiddet dolu faaliyetleri bulunduğunu anımsatan Dujarric, "Gazze'ye odaklanırken diğer bölgeleri göz ardı etmemek herkesin ortak sorumluluğu." ifadesini kullandı.

Dujarric, İsrail'in 21 Ocak'ta Cenin'e yönelik başlattığı "operasyonun" ardından 16 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Aşırı güç kullanımından endişe ettiklerini aktaran Dujarric, İsrail'in Cenin'den sonra Tulkerim'e de yöneldiğini, burada devlet hastanesini çevrelediğini bildirdi.

Dujarric, hastanelerin kesinlikle hedef alınmaması, her zaman ve her yerde korunmaları gerektiğini söyledi.

İsrail ordusu, 21 Ocak'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kenti ve mülteci kampına başlattığı şiddetli saldırı ve kuşatmasını Tulkerim'e doğru genişletmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Lübnan'ın güneyinde evine dönmek isteyen bir kadın, İsrail askerlerine meydan okudu

2025-01-26 20:58 - Dünya

96 yaşındaki Alevi dedesi Ahmet Uğurlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini anlattı

2025-01-23 12:47 - Çevre-Hayat

Trump'ın, MK-84 bombalarının İsrail'e gönderilmesi konusundaki engeli kaldırdığı iddia edildi

2025-01-25 23:57 - Dünya

Konya'da 3 katlı bina çöktü: 3 kişi sağ olarak çıkarıldı

2025-01-25 01:42 - Asayiş

ING Türkiye Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

2025-01-27 15:51 - Spor

Avrasya’dan Pasifik’e Türkiye yol almalı -Mehmet Yıldırım yazdı-

2025-01-26 01:12 - En Son Yazılar

Alperen Şengün'ün 'double-double' yaptığı maçta Rockets, Cavaliers'ı 109-108 yendi

2025-01-23 10:52 - Spor

Türkiye'de 2024'te 1 milyon 478 bin 25 konut satıldı

2025-01-21 10:58 - Ekonomi

ABD'li Senatör Sanders'tan Trump'ın Gazze önerisine 'etnik temizlik' tepkisi

2025-01-27 21:33 - Dünya

Uzmanından 'Alışveriş sepetine en son et ekleyin' tavsiyesi

2025-01-27 12:58 - Sağlık

İlgili Haberler

Fransa'nın Reunion Adası'nda kasırga nedeniyle kırmızı alarm verildi

22:13 - Dünya

Suudi Arabistan ramazan ayına yarın giriyor

22:07 - Dünya

Fransız sömürgesi La Reunion'da Garance Kasırgası nedeniyle 3 kişi öldü

21:53 - Dünya

Trump ile Zelenskiy, Oval Ofis'te kameralar önünde tartıştı

21:47 - Dünya

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'dan ramazanın müjdecisi hilal görüldü

21:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile telefonda görüştü

22:27 - Siyaset

Emine Erdoğan, İslam aleminin ramazan ayını kutladı

22:18 - Siyaset

Fransa'nın Reunion Adası'nda kasırga nedeniyle kırmızı alarm verildi

22:13 - Dünya

Suudi Arabistan ramazan ayına yarın giriyor

22:07 - Dünya

AK Parti Genel Sekreteri İnan'dan Özel'e eleştiri: Atatürk sizinle gurur duyar mıydı?

22:02 - Siyaset