?>

Blinken, Ukrayna savaşını "Putin için stratejik bir yenilgi" olarak nitelendirdi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için "stratejik bir yenilgi" olduğuna inandığını söyledi.

Dünya - 3 yıl önce

Washington DC

Amerikan NBC televizyonuna bağlanan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Putin'in politik gücünün zayıflayıp zayıflamadığına ilişkin soruya yanıt beren Blinken, Putin'in iktidarına ilişkin değerlendirmenin Rus halkına kaldığını söyledi.

Blinken, "Bunun (savaşın) Putin için şimdiden stratejik bir yenilgi olduğuna inansam da Ukrayna'da her gün yol açtığı ölüm ve yıkım, televizyonlarımızda ve sosyal medyada yer alan görüntüler korkunç. Bunları sona erdirmek için önemli bir isteğimiz var." diye konuştu.

Sunucunun "Burada zaman kimin tarafında? Bu eğer bir altı ay daha uzayacaksa, Ukrayna ordusu dayanabilir mi? Avrupa ittifakı ayakta kalabilir mi? Putin ekonomik olarak hayatta kalabilir mi?" sorusuna Blinken şu yanıtı verdi:

"İşin esasına bakacak olursak, Putin'in Ukrayna'yı kendi iradesine tabi kılma ve onların iradesini inkar etme, egemenliğini ve bağımsızlığını elinden alma amacına bakacak olursak, zaman kesinlikle Vladimir Putin'in tarafında değil. Çünkü, dediğim gibi, egemen ve bağımsız Ukrayna, Vladimir Putin'in iktidarda olduğundan çok daha uzun süre varlığını sürdüreceğini gösterdi.

Ancak asıl soru, yine de zamanla ne olacağıdır. Bu devam ederse ne kadar ölüm, ne kadar yıkım olacak? Ve bu korkunç. Dolayısıyla buna son vermede bizim önemli bir çıkarımız var, Ukraynalıların buna son vermek için güçlü bir çıkarı var. Hepimiz bunun için çalışıyoruz. Bunu yapmanın yolu, Ukrayna'ya mümkün olan en güçlü desteği vermek, kendi savunmamızı güçlendirirken Rusya'ya elimizden geldiğince baskı yapmaktır. Yaptığımız tam olarak bu."

CNN Televizyonuna da bağlanan Blinken, Putin'in Ukrayna'ya boyun eğdirmek, Rusya'nın gücünü göstermek ve Batı blokunu bölmek gibi amaçlarının olduğunu ancak şu anda bu üç amacı da gerçekleştirmede başarısız olduğunu savundu.

Blinken, Rus ordusunun düşük performans gösterdiğini ve Rus ekonomisinin sallandığını buna karşı Batı ve NATO ittifakının hiç olmadığı kadar kenetlendiğini söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TRT'nin Edirne'de çekilen 'Kara Tahta' dizisi seyirciyle buluştu

2022-03-31 09:46 - Medya

Şanlıurfa'da Neolitik dönemin sır perdesi 12 kazıyla aralanacak

2022-03-28 14:29 - Kültür Sanat

Otizmli piyanist atlet 'yapamazsın' diyenlere inat güzel sanatlar lisesinde okuyor

2022-04-01 15:31 - Çevre-Hayat

Türkiye'de üç ayda 1,5 milyon kanser taraması yapıldı

2022-04-02 11:51 - Sağlık

Bocce sporcusu iki kız kardeş, yeni madalyalar için form tutuyor

2022-04-02 12:35 - Spor

Eriksen, kalp krizi geçirdiği stadyumdaki ilk maçında gol attı

2022-03-29 22:56 - Spor

İğneada açıklarında tespit edilen mayına müdahale ediliyor

2022-03-28 10:36 - Gündem

Eski kız arkadaşının yüzüne kimyasal madde atan sanık tutuklandı

2022-03-29 17:44 - Gündem

Çin'de son 24 saatte 1839, Hong Kong'da 6 bin 981 Kovid-19 vakası tespit edildi

2022-03-31 10:09 - Sağlık

Türk inşaat sektöründen BAE çıkarması

2022-03-30 16:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor