?>

'Bizi birbirimize kırdırmaya karar verdiler'

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "İslam'ı ve İslam ülkelerini tehdit olarak görenler, bizim üzerimizde oynadıkları oyunları başarıya ulaştırabilmek için bizi birbirimize kırdırmaya karar verdiler." dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

ADANA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Adnan Menderes Spor Salonu'nda, partisinin 5. olağan il kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

Herkesin yaşananlardan dolayı endişesi duyduğunu ve siyasetin bu endişelere çare bulmak zorunda olduğunu belirten Karamollaoğlu,"Şu anda sorumluluk iktidarda bulunan arkadaşlarımızın omuzlarında. Bazı sahalarda birtakım adımlar atmış olmalarına rağmen, geçmişten gelen birtakım problemleri çözmüş olmalarına rağmen bugün içinde bulunduğumuz sıkıntıların da bugün yaşanmasına maalesef aldıkları kararlarla izledikleri politikalarla bizzat kendileri sebep oldular." dedi.

Hükümetin yaptığı yanlışları itiraf ettiğini ileri süren Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Yaptıkları hataları burada sırf onları üzmek, onları tenkit etmek için söylemeyeceğim. Bizim derdimiz ille de birilerini tenkit etmek değil. Bizim derdimiz ülkemizin içinde bulunduğu problemleri gözümüzün önüne getirip onların nereden kaynaklandığını tespit edip arkasından da çözümün ne olacağını söylemek. Eğer biz çözümü söylemezsek sadece tenkit yaparsak dedikodudan ileriye geçmeyen bir konuşma yapmış oluruz. Üzerine basa basa söylüyorum biz Milli Görüşçüler farklıyız."

"İslam'ı ve İslam ülkelerini tehdit olarak görüyorlar"

Başka ülkeleri fethetme gibi bir düşüncelerinin olmadığını dile getiren Karamollaoğlu, şu anda içinde bulunulan şartlarda istikrarlı, huzurlu, kalkınmış bir ülke olma hüviyetini kazanmayı istediklerini belirtti.

İslam dünyasında birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu anlatan Karamollaoğlu, "İslam'ı ve İslam ülkelerini tehdit olarak görenler, bizim üzerimizde oynadıkları oyunları başarıya ulaştırabilmek için bizi birbirimize kırdırmaya karar verdiler. Bizim bölgemizde önce 'Sen Kürt'sün, sen Türk'sün, sen Arap'sın' dediler. Afganistan'da 'Sen Özbek'sin, sen Tacik'sin hadi bakayım yiyin birbirinizi' dediler. Akıllı olan insan 'Ya biz niye birbirimizi yiyeceğiz?' diye düşünür. Yetmedi bizi mezhepler olarak ayırmaya kalktılar. Bizi birbirimize kırdırmak için ortaya fitne attılar. Şimdi yaşadıklarımız işte bundan dolayı. Şu anda Ortadoğu'da oynan oyun ile Irak 3'e bölündü. Suriye 5 bölünüyor. Libya 72'ye bölündü. Mısır gitti. Suudi Arabistan gitti Yemen'i bombalıyor. Bu kadar perişanlık yeter. Son 30 yılda kan ve gözyaşı sadece Müslüman ülkelerde var. Bu planlı yapılan bir katliam. Ve bizi alet olarak kullanıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Ömer Yıldız

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Terör örgütü PYD/PKK Malezya'da düşen akrobasi uçağını 'Afrin' diye paylaştı

2018-01-27 16:30 - Medya

Doria, resmen Evkur Yeni Malatyaspor'da

2018-01-27 00:02 - Spor

Tutkunun ve azmin dansı bale

2018-01-27 16:02 - Magazin

Padişahların 'Aheng-i Hümayun' albümü tanıtıldı

2018-01-28 03:02 - Kültür Sanat

'Önceliğimiz mali sorunları mümkün olduğunca çözmek'

2018-01-23 22:32 - Spor

'Güvenli bölge için önce ABD ile güven tesis edilmeli'

2018-01-25 20:02 - Siyaset

Başakşehir deplasmanda üç puanı üç golle aldı

2018-01-22 01:34 - Spor

Ukrayna'da helikopter düştü: 4 ölü

2018-01-26 02:30 - Dünya

EKPSS'de takvim belli oldu

2018-01-24 16:59 - Eğitim

CHP Parti Sözcüsü Tezcan: Zeytin Dalı Harekatı bir iç siyaset malzemesi değildir

2018-01-24 20:00 - Politika

İlgili Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Gaziantep'te işçilerle sahurda bir araya geldi

03:58 - Siyaset

Bakan Göktaş: Bugüne kadar 50 bin 630 şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının kamuda istihdamını sağladık

22:48 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye hepimizin ortak hedefidir

22:58 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'siz bir Avrupa güvenliği düşünülemez

20:47 - Siyaset

Türkiye, İsrail'in Gazze'ye insani yardımları engelleme kararını kınadı

16:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

Küresel piyasalar ABD'nin tarifeleri uygulamaya almasıyla karışık seyrediyor

10:02 - Ekonomi

Bitcoin, Trump'ın "stratejik kripto rezervi" planında iyimserliğin azalmasıyla düştü

09:58 - Dünya

Uyuşturucu operasyonlarında 2 haftada 2 bin 365 şüpheli yakalandı

09:08 - Asayiş

Kanada, bugünden itibaren ABD'den ithalata yüzde 25 gümrük vergisi uygulayacak

09:02 - Dünya

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum'dan ABD'ye gümrük vergisi cevabı: Sükunet ve sabırla bekleyeceğiz

08:58 - Dünya