Bitlis’te darbe girişimi protestosu

Bitlis'te bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, düzenledikleri yürüyüşle darbe girişiminde bulunmasını kınadı.

Gündem - 8 yıl önce

Nurullah Eren Caddesi'ndeki Ulu Cami önünde bir araya gelen 50 sivil toplum kuruluşu, pankartlar açarak tekbir getirdi. Burada toplanan vatandaşlar, attıkları sloganlarla darbe girişimini kınadı. Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından sivil toplum kuruluşları (STK) adına burada basın açıklamasını okuyan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Bitlis İl Başkanı Cabir Durak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) içerisindeki bir grup askerin ülke yönetimine yönelik yaptığı darbe girişiminin bir milletin birlikteliğine sahne olduğunu ve 7'den 70'e herkesin meydanlara akın ettiğini söyledi. Darbelerin artık Türkiye'de tarihin kirli sayfalarına hapsedildiğini ve darbelerin olduğu yerde hukuktan, adaletten ve özgürce yaşamdan söz edilemeyeceğini ifade eden Durak, şöyle devam etti:

"Milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişimi, milletimizin feraseti, devletimizin, STK ve emek örgütlerinin dik duruşuyla püskürtülmüştür. Millete ve iradesine yapılan kalkışma büyük bir mücadele örneği ortaya konularak amacına ulaşamadan engellenmiştir. Darbeye hayır diyoruz. Bu ülkede askeri darbeler çare olmadı, bundan sonra da olmayacaktır. Türkiye 27 Mayıs'ta, 12 Mart'ta ve 12 Eylül'de tank sesiyle uyanmış, ancak demokrasinin önünü açılmamıştır. Tam tersine darbeler darbeleri getirmiş, siyaset her seferinde kutuplaşmıştır. Darbeler, siyasette taşların yerli yerine oturmasını engellemiş, siyasetin normalleşmesini geciktirmiştir. Rızai ilahi için toplandığımız bu meydanlar, yarınlarımızın, çocuklarımız ve geleceğimizin şekilleneceği yerdir. Yüce Allah, 'Allah'a ve Resulüne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız ve gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir’ buyurmaktadır. Onlar tuzak kurarlarken, Allah'ta tuzak kuruyordu. Çünkü Allah tuzak kuranların en iyisidir." "İşte bugün birlik olma, küskünlükleri bir tarafa bırakıp alanları doldurma, bugün ya var olma ya da yok olma günüdür" diyen Durak, Bitlis başta olmak üzere bu manzara tüm Türkiye'nin birlik olunduğunun göstergesi olduğunu dile getirdi. Yapılan bu alçakça girişim sonucunda, şehadet mertebesine ulaşan polis ve sivil vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Durak, şöyle konuştu: "Ama şunu da unutmayalım ki şehadet zafer getirir. STK'lar olarak bugün gerekirse hayatımızı ortaya koyarak bu rezil ve alçakça yapılan darbe teşebbüsünü kabullenmediğimizi dün geceden beri meydanlara inerek tüm dünyaya ilan etmiş bulunmaktayız. Bilinmesini isteriz ki büyük Memur-Sen ailesi ve Bitlis'teki tüm STK ve kuruluşlar olarak bugün sahadayız. Milletin ve iradesinin üzerinde vesayet kurulmasını asla kabul etmiyoruz. Alanlardayız, milli iradenin yanındayız. Bundan önce gerçekleşen darbe dönemlerinde olduğu gibi bugün de milli iradenin en büyük savunucusuyuz. Sahada da alanlarda da vesayetin karşısında dik duruşumuzu sürdürüyoruz. Şimdi Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine savaş açan FETÖ mensuplarının ve her türlü iç ve dış destekçilerinin bertaraf edilmesi gerekmektedir. Millete rağmen namluyu millete doğrultan hainler, vesayet girişimiyle ülkenin kazanımlarına kastedenler hesap vermelidir. Gün meydanları boş bırakmama, milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkma günüdür. Gün vesayet odaklarının ait oldukları yere, tarihin çöp sepetine atılana kadar mücadeleye devam etme günüdür. Bitlis'teki tüm STK'lar ve kuruluşlar olarak, millete ve iradesine sahip çıkmak için alanlardayız." Yapılan duanın ardından kalabalık sloganlar atarak, AK Parti Bitlis İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü.

Vahit Olcay BİTLİS

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Prof. Dr. Harun Cansız’ın oğlu Furkan dualarla sırlandı!

2016-07-10 02:17 - Özel Haber

Hasan Cemal, 'Bahoz Erdal' kodlu teröriste gözyaşlarıyla ağıt niteliğinde yazı döşendi

2016-07-11 20:04 - Özel Haber

Üniformalı Çapulcular beceremeyince sivil çapulcular da işi dalgaya almaya başladı...

2016-07-16 04:57 - Özel Haber

Yeni bir renk tonu daha keşfedildi!

2016-07-09 23:17 - Teknoloji

Yakın Doğu Üniversitesi, Tüm Kıbrıs Üniversiteleri arasında birinci seçildi

2016-07-14 19:27 - Eğitim

5 gün sonra cesedine ulaşıldı

2016-07-10 18:29 - Asayiş

Japonların iğne oyası aşkı

2016-07-13 12:32 - Kültür Sanat

Mario Gomez’e sürpriz kutlama!

2016-07-10 17:22 - Gündem

Sirkeci'de şüpheli çanta alarmı!

2016-07-14 21:42 - Yerel haber-Şirket Haber

'Hayalet Köy'deki yapılar tescillendi

2016-07-09 20:37 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Van'ın yüksek kesimlerine kar yağdı

11:42 - Gündem

Taşvantepe'deki çocukların psikolojik durumuna ilişkin ön rapor tamamlandı

10:57 - Gündem

Emine Erdoğan'dan Pakistanlı yapışık ikizlerin Türkiye'deki ameliyatla ayrılmasına ilişkin

10:53 - Gündem

DEAŞ'a yönelik "GÜRZ-15" operasyonlarında 88 şüpheli yakalandı

08:07 - Gündem

Bazı fakülte, yüksekokul ve enstitüler kapatılırken yenileri kuruldu

01:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Derbide gözler golcülerde olacak

11:48 - Spor

Van'ın yüksek kesimlerine kar yağdı

11:42 - Gündem

Galatasaray, Kadıköy'de son 7 sezonda sadece 1 kez mağlup oldu

11:38 - Spor

Kripto para piyasası odağına ABD seçimlerini aldı

11:33 - Ekonomi

Beyaz Saray'dan, İsrail'e desteğin süreceği mesajı

11:28 - Dünya