?>

BISTEP'e başvuruların tarihi uzatıldı

- Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen Şirketler İçin Kurumsal Dönüşüm Programı'na (BISTEP) 19 Ağustos'a kadar başvuru yapılabilecek.

Ekonomi - 9 yıl önce

Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen Şirketler İçin Kurumsal Dönüşüm Programı'na (BISTEP) 19 Ağustos'a kadar başvuru yapılabilecek.

Borsa İstanbu'dan yapılan açıklamaya göre, sermaye piyasalarının ve kurumsallaşmanın bir bütün olmasından yola çıkılarak şirketlerin kurumsallaşma sürecine destek olmak amacıyla Borsa İstanbul'un iş dünyası hakkındaki bilgi birikiminin ve Koç Üniversitesi'nin akademik deneyiminin harmanlanmasıyla geliştirilen BISTEP'e başvuru süresi, şirketlerden gelen talep doğrultusunda 19 Ağustos'a kadar uzatıldı.

BİSTEP'İN AMAÇLARI VE ŞİRKETLER İÇİN FAYDALARI... BISTEP, büyüme potansiyeline sahip şirketlerin kurumsallaşma süreçlerine destek vermeyi, sermaye piyasaları ile tanışıklıklarını artırmayı ve bu piyasalara yönelmek istemeleri halinde gereken bilgi birikimine sahip olmalarını amaçlıyor. Kurumsallaşma, şirket ömrünün uzatılması, sürdürülebilir büyüme, ulusal ve uluslararası tanınırlık gibi günümüzde her şirketin önceliği olan alanlarda şirketlerin fark yaratmasına katkıda bulunmayı hedefleyen BISTEP ayrıca şirketlere sermaye piyasalarının iş ağına etkin bir biçimde dahil olma imkanı da sağlayacak.

3 AŞAMADAN OLUŞAN PROGRAM...

Üç aşamadan oluşan bir yıllık programın ilk aşamasında kurumsal yönetim ve sürdürülebilir büyüme, liderlik ve yönetim uygulamaları, girişimcilik ve büyüme stratejileri, inovasyon, globalleşme, hukuk, pazarlama, marka yönetimi, kurum stratejisinin belirlenmesi, sermaye piyasasının şirketlere sunduğu alternatif çözümler gibi pek çok alanda düzenlenecek seminerlerde alanında önde gelen isimler tarafından katılımcılara bilgi aktarımı yapılacak. Düzenlenecek paneller ile güncel konuların interaktif bir ortamda tartışılması sağlanacak.

ŞİRKETLERİN KISA, ORTA VE UZUN VADELİ HEDEFLERİNE ULAŞMAK İÇİN...

Programın ikinci aşamasında profesyonel danışmanlar önderliğinde şirketlerin merkezinde şirket yöneticileri ile mevcut durum analizi ve strateji çalışmaları yapılacak. Şirketlerin kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri ve bu hedeflerine ulaşmak için almaları gereken aksiyonlar belirlenerek bir yol haritası hazırlanacak. Bu aşamada ayrıca şirketler için öncelikli konularda seminerler düzenlenecek ve böylece bilgi paylaşımı ve iletişimde süreklilik sağlanacak. Katılımcı şirketlerin kurumsallaşma stratejilerini hayata geçirdikleri üçüncü aşamada ise seminerler, bilgi paylaşımı odaklı oturumlar ve “networking” amaçlı etkinlik programları düzenlenecek.

HANGİ ŞİRKETLER BAŞVURABİLECEK!..

Programa, kuruluşundan itibaren en az 3 takvim yılı geçmiş ve son hesap dönemine ait finansal tablolarına göre en az 10 milyon TL aktif büyüklüğü ya da net satış hasılatı olan şirketler başvurabilecek. Programa kabul edilen şirketlerin üst düzey yöneticilerinden programa aktif katılım konusunda taahhüt alınacak.

Haftanın Öne Çıkanları

İtalya'ya kaçan askeri ataşeler için harekete geçildi

2016-08-11 20:17 - Dünya

'Hocamız şah damarından yakın diyorlar, hocalığı da kirlettiler'

2016-08-09 13:52 - Gündem

Ünlü tenor Hakan Aysev evlendi

2016-08-12 16:47 - Magazin

Milli sporcular Yusuf Dikeç ve İsmail Keleş olimpiyatlara veda etti

2016-08-10 23:07 - Spor

'Astro-Fest' astronomi meraklılarını Uludağ'da buluşturacak

2016-08-11 16:27 - Teknoloji

Aksaray merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 10 tutuklama

2016-08-09 13:52 - Gündem

Tayland'da patlamalar

2016-08-12 14:22 - Dünya

'Kanada'nın empati yapması gerekiyor'

2016-08-11 13:32 - Dünya

Tarkan Açıkhava'da 6 konser verecek

2016-08-09 20:17 - Kültür Sanat

16 Temmuz'da durdurulmuştu! Yola çıktı

2016-08-14 00:17 - Gündem

İlgili Haberler

Düzce'de KOSGEB desteğiyle kurulan fabrika Avrupa'ya kalıp ve makine parçaları gönderiyor

12:12 - Ekonomi

Doğu Karadeniz'in yılın ilk 2 ayında su ürünleri ihracat geliri 15 milyon doları aştı

12:07 - Ekonomi

EPDK, PALGAZ Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 10 milyon lira ceza verdi

10:52 - Ekonomi

Türk firmaları uydu sektörünün en büyük fuarında ürünlerini vitrine çıkardı

10:38 - Ekonomi

Küresel elektrikli araç satışları ocak-şubat döneminde yüzde 30 arttı

10:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sultanbeyli'de iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

12:28 - Gündem

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler polis korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı

12:22 - Dünya

Kaza kara noktaları birer birer güvenli hale getiriliyor

12:18 - Gündem

Düzce'de KOSGEB desteğiyle kurulan fabrika Avrupa'ya kalıp ve makine parçaları gönderiyor

12:12 - Ekonomi

Doğu Karadeniz'in yılın ilk 2 ayında su ürünleri ihracat geliri 15 milyon doları aştı

12:07 - Ekonomi