?>

Bisikletini 4 otomobile tercih ediyor

Iğdır İl Genel Meclisi Başkanı Kurban Oluz, gençlere örnek olmak için araç yerine bisikletle ulaşımını sağlıyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

IĞDIR - BÜLENT MAVZER

Iğdır İl Genel Meclisi Başkanı 65 yaşındaki Kurban Oluz, makam aracının yanı sıra kendisine ait 3 aracı kullanmayarak iş yerine bisiklet ile gidip geliyor.

İl Genel Meclisi Başkanı Kurban Oluz'un bir süre önce trafik yoğunluğu sebebiyle zaman zaman ulaşımda tercih ettiği bisiklet kullanma alışkanlığı tutkuya dönüştü.

Kendisi için vazgeçilmez olan bisikletiyle şehirde gezip hem sağlıklı yaşama dikkati çekmeyi hem de gençlere örnek olmayı hedefleyen Oluz, artık iş yerine de bisiklet ile gidiyor.

Her gün evinden iş yerine kadar pedal çeviren Oluz'un makam aracı ve kendisine ait 3 araç yerine bisiklet tercihinde bulunması vatandaşların takdirini topluyor.

Kurban Oluz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Iğdır İl Genel Meclisindeki görevine başlamadan önce yıllarca iş yerine bisikletle gidip geldiğini söyledi.

Toplumu bisiklet kullanmaya teşvik etmek istediğini dile getiren Oluz, "Bisiklet kullanarak hem yaşıtlarıma örnek oluyorum hem de gençleri spora teşvik etmeyi amaçlıyorum." dedi.

Iğdır'ın küçük bir il olmasına rağmen motorlu araç sayısının fazla olduğuna değinen Oluz, "Yıllardır gözlemliyorum, kentte araç park etmek büyük bir sorun haline geldi. Önceleri araç park etme sorunu yaşadığımdan bisiklet kullanmaya başlamıştım. Sonra bisiklet tutku haline geldi." diye konuştu.

"Biz bunu ailece kültür haline getirdik"

Ailesindeki fertlerinin çoğunun işe gidiş gelişlerde bisiklet kullandığını anlatan Oluz, "Biz bunu ailemizde kültür haline getirdik. Ben iş yerime bisikletle gidiyorum. Daha sonra ben bisikletten iniyorum, oğlum bisikleti alıp gideceği yere gidiyor. Biz bunun il genelinde yaygın hale getirilmesi için örnek olmaya çalışıyoruz. Meclis başkanı seçildikten sonra bunu terk etmedim." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AK Partili vekil intihar eden vatandaşı böyle ikna etti

2017-09-29 21:12 - Asayiş

Eski Burdur Valisi Kürklü'ye FETÖ'den gözaltı

2017-09-30 00:37 - Gündem

Huzurevinden hayata gülümsediler

2017-10-05 13:57 - Çevre-Hayat

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye silah eleştirisi

2017-10-04 14:27 - Gündem

İntihar girişiminde bulunan kişiyi milletvekili ikna etti

2017-09-30 00:07 - Gündem

Almanya 'Jamaika koalisyonu' için görüşmelere hazırlanıyor

2017-10-01 16:26 - Genel

4 aylık hamile sağlık çalışanına hastanede saldırı

2017-10-01 14:22 - Asayiş

BDDK taşıt kredilerindeki sınırı değiştirdi

2017-09-29 17:22 - Ekonomi

Tatbikatta hedefler güdümlü füzelerle vuruldu

2017-10-05 21:37 - Gündem

'Turizm cennetleri'ni bağlayacak yolda hummalı çalışma

2017-09-29 17:24 - Ekonomi

İlgili Haberler

Minare şerefesinde dolaşan tilki cep telefonu kamerasına yansıdı

23:28 - Çevre-Hayat

Çevresi karla kaplı Hazar Gölü dronla görüntülendi

19:18 - Çevre-Hayat

Erzurum'da EİT 2025 kapsamında düzenlenen yarışmada atlar kar üstünde yarıştı

19:12 - Çevre-Hayat

Rize'de "17. Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali" sona erdi

16:17 - Çevre-Hayat

Erciyes'teki kar sanata dönüşecek

15:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Otomotiv Sanayii Derneği ocak ayı üretim ve ihracat verilerini açıkladı

09:23 - Ekonomi

Osmanlı’dan Macaristan’a -Kul Aşı- Gulaş’ın lezzet yolculuğu -Hülya Ayhan yazdı-

09:19 - En Son Yazılar

Organize suç örgütüne yönelik 'Hücre-12' operasyonunda 15 şüpheli tutuklandı

09:18 - Asayiş

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile görüştü

09:12 - Siyaset

Çin, Kanada savaş gemisinin Tayvan Boğazı'ndan geçişine tepki gösterdi

08:57 - Dünya