?>

Binali Yıldırım: "Bizim bölgede kardeşlikten başka çaremiz yok"

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bizim bölgede kardeşlikten başka çaremiz yok. Bölgede yaşanacak bir iç savaş sadece Türkiye’ye değil, Kuzey Irak’a da Suriye’ye de İran’a da zarar verir. Bu küresel emperyal güçlerin de ekmeğine yağ sürmüş olur" dedi.

Politika - 6 yıl önce

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bizim bölgede kardeşlikten başka çaremiz yok. Bölgede yaşanacak bir iç savaş sadece Türkiye’ye değil, Kuzey Irak’a da Suriye’ye de İran’a da zarar verir. Bu küresel emperyal güçlerin de ekmeğine yağ sürmüş olur" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Tuzla’da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kalkınma Vakfı tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Yıldırım, programın ardından kendisini bekleyen basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Binali Yıldırım, “Bölge insanıyla bir sorunumuz yok. Aramızı açmaya çalışan bir takım terör odakları var. Onlara dikkati çekmeye çalışıyorum. Bölge insanının buna izin vermeyeceğini de biliyoruz. Geçen gün 10’unda Neçirvan Barzani göreve geldi. Onun başkanlığı döneminde de inşallah ilişkilerimiz Kuzey Irak’la daha da gelişecek. Bizim zaten Kuzey Irak’la ticari ilişkilerimiz iyi. Bir ara bir sıkıntı yaşadık malumunuz. Ancak yeni dönemde Neçirvan Barzani Türkiye’yi çok iyi bilir. Türkiye’de de kendisini yakın tanırız. Çok yakın çalıştık başbakanlık döneminde. Bunu her iki ülkenin halklarının refahı için, geleceği için çok iyi bir fırsat olduğunu biliyorum. Bizim bölgede kardeşlikten başka çaremiz yok. Bölgede yaşanacak bir iç savaş sadece Türkiye’ye değil, Kuzey Irak’a da Suriye’ye de İran’a da zarar verir. Bu küresel emperyal güçlerin de ekmeğine yağ sürmüş olur. Asla bu oyuna gelmememiz gerekiyor” dedi.

Ayrıca Yıldırım, “İster Kürtçe, ister Gürcüce, ister Çerkesçe anadilini yaşatmak isteyen bütün etnik gruplara her türlü desteği vereceğiz. Onlara destek olacağız, öğretmenler yetiştireceğiz, elemanlar yetiştireceğiz ve anadilinin yaşatılması için ne gerekiyorsa onu yapacağız” ifadelerini kullandı.

(Mustafa Esen/İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Beyoğlu’ndaki trafik magandaları yakalandı: 7 gözaltı

2019-06-20 12:32 - Asayiş

Siverek'te akrabalar arasında kavga: 6 ölü, 10 yaralı

2019-06-15 15:02 - Asayiş

Seyir halindeki otomobile çapraz ateş: 2 yaralı

2019-06-15 02:52 - Asayiş

Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Kalla'dan AA'ya röportaj

2019-06-15 16:20 - Genel

Binali Yıldırım: “Ortak akılla hareket etmek sağlıklı çözümler üretmek için önemli”

2019-06-18 16:47 - Politika

Kırgız Türkleri kültürlerini yaşatmaya çalışıyor

2019-06-20 12:25 - Genel

Dr. Turay Kesler’den karne uyarısı

2019-06-14 14:22 - Eğitim

BM Sözcüsünden Kaşıkçı raporuna ilişkin açıklama

2019-06-20 00:52 - Dünya

Minik Nazlı'nın 'kolostomi torbalı' yaşam mücadelesi

2019-06-18 14:57 - Çevre-Hayat

Uçak motoru revizyon hizmeti artık THK'de veriliyor

2019-06-19 15:27 - Teknoloji

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

ABD Eğitim Bakanlığı, 1300 çalışanının işine son vermeyi planlıyor

03:17 - Dünya

ABD'de, uzayda mahsur kalan astronotlarla ilgili Biden'a yönelik eleştiriler sürüyor

02:43 - Dünya

Trump, Elon Musk'a desteğini göstermek için bir Tesla satın aldı

02:37 - Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, ateşkes önerisinin savaşı sona erdirme yolunu açacağını belirtti

02:32 - Dünya

Devler Ligi'nde ilk çeyrek finalistler belli oldu

02:28 - Spor