?>

Bilek güreşinde 'bileği bükülmez' sporcularla zirve hedefi

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, bilek güreşinde yeni yetenekleri küçük yaşta keşfedip zirvede yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Spor - 3 yıl önce

Antalya

Kurt, 43. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası ile 24. Para Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası için geldiği Antalya'nın Kemer ilçesinde, organizasyon ve bilek güreşindeki gelişmelere ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Organizasyonun 52 ülkeden yaklaşık bin 100 sporcunun katılımıyla başarıyla tamamlandığını ifade eden Kurt, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Kurt, 2018 yılında da dünya şampiyonasına ev sahipliği yaptıklarını anımsatarak şöyle konuştu:

"52 ülkeden katılan sporcuları ülkemizde bir kez daha ağırlamaktan onur duyduk. Türk misafirperverliğini en iyi şekilde yansıtmaya çalıştık. Gençlerimiz takım halinde kızlar ve erkekler kategorisinde dünya ikincisi oldular. Bir önceki yıl üçüncü olan sıralamamızı bir üste yükselttiler. Bu, başarı yolunda doğru adımları attığımızın göstergesi. Çok mutluyuz."

Çeşitli ülke sporcuları, antrenörleri ve federasyon yetkililerinden olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Kurt, bunun ayrıca kendilerini sevindirdiğini dile getirdi.

Başarının yolu yeni yeteneklerin keşfinden geçiyor

Kurt, ülke tanıtımına katkı sunmanın onurunu da yaşadıklarını anlatarak sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemizi çok sevdiklerini, müsabaka şartlarından, düzenlenen organizasyonun kalitesinden her defasında büyük keyif duyduklarını söylüyorlar. Bilek güreşi, federasyonumuz bünyesinde 2002 yılından beri resmi olarak varlığını sürdürüyor. Toplam takım puanlama sıralamasında dünya üçüncüsüyüz. Bilek güreşinde her yıl ülkemizde müsabakalara katılan sporcu sayısında çok ciddi artış var. Aynı zamanda yürüttüğümüz çalışmalarla Gençlik ve Spor Bakanlığının 'Okul Sporları' programına bilek güreşinin dahil edilmesi ile ilgili çalışmalarımız meyvesini vermeye başladı. Ortaokuldan, liseden gelen sporcular hem kaliteyi hem sayıyı artırıyor. Geçen yıl düzenlenen okul sporları müsabakalarına yaklaşık 30 bin öğrencimiz katıldı. Umut ediyoruz ki alttan yeni yeteneklerin bir an evvel ortaya çıkması, teknik kurullarımızca yapılan çalışmalarda onların milli takıma kazandırılması ülke başarısını, madalya sayısını her açıdan artıracaktır."

Federasyon olarak bilek güreşindeki hedeflerinden bahseden Kurt, "Bizim en büyük hedefimiz, takım halinde Avrupa'da ve dünyada ilk sırada yer almak. Çok güçlü rakiplerimiz var, Kazakistan, Gürcistan ve Rusya. Bu konuda hem sporcu sayısı hem de kalitesi açısından oldukça başarılı ülkeler. Alt gruplarda, genç yaşlarda çok ciddi rekabet içerisindeyiz. Bu madalya sayılarını artırarak, biraz daha yüksek sayıda sporcuyla tüm kategorilerde sporcu sayısını artırıp, toplam takım puanını yükseltmeyi, ilk sırada yer almayı hedefliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İddialar havada uçuştu! Maltepe Üniversitesi’nden 'tık' yok!

2022-10-19 08:30 - Özel Haber

Islah projesi Bingöllü koyun yetiştiricisi kadınların verimli üretim yapmasını sağladı

2022-10-19 13:30 - Ekonomi

Goldman Sachs'ın net karı üçüncü çeyrekte yüzde 43 azaldı

2022-10-18 19:23 - Ekonomi

Kızılırmak Kuş Cenneti'nin 'Dünya Mirası' olması için çalışmalar sürüyor

2022-10-21 12:28 - Çevre-Hayat

Biden yönetimi, stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil petrolü kullanıma sunmayı planlıyor

2022-10-19 09:33 - Dünya

BM, Türkiye'nin arabulucu olduğu tahıl koridorunun umut vadettiğini açıkladı

2022-10-20 23:14 - Dünya

Galatasaray kupada turu farklı skorla aldı

2022-10-20 00:18 - Spor

İsrail polisinin günlerce aradığı Filistinlinin öldürülmesi nedeniyle Filistin'de greve gidilec

2022-10-20 07:13 - Dünya

Biden, Cumhuriyetçilerin ABD ekonomisine yaklaşımını eleştirdi

2022-10-21 20:29 - Dünya

Çanakkaleli balık avcısı zıpkınla 50 kilogramlık dev akya yakaladı

2022-10-18 13:23 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Katar'da düzenlenen ‘2025 FIFA Kıtalararası Kupası’nda final takımları belli oldu

00:08 - Spor

Galatasaray, deplasmanda Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti

22:07 - Spor

TFF Tahkim Kurulu, Serdal Adalı ve Beşiktaş'ın cezalarını kaldırdı

20:37 - Spor

Kayserispor ile Alanyaspor berabere kaldı

19:32 - Spor

Otomobil sporcusu Alp Aksoy, Formula Trophy'de şampiyon oldu

18:18 - Spor

Günün Manşetleri

ABD'deki Brown Üniversitesinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

03:28 - Dünya

Türkiye, Suriye'deki DEAŞ terör saldırısını kınadı

01:08 - Gündem

Bakan Fidan: Suriye'de, geri dönenlerin yaşamını ve temel hizmetleri sağlayacağı bir altyapıya ihtiyaç var

00:08 - Siyaset

Katar'da düzenlenen ‘2025 FIFA Kıtalararası Kupası’nda final takımları belli oldu

00:08 - Spor

Filistin: İsrail, Filistin topraklarında etnik temizliğe ve saldırıları tırmandırmaya devam ediyor

23:52 - Dünya