?>

Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı

Beyoğlu'nda 6 kişinin öldüğü terör saldırısına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 50 kişi arasında, şüpheli Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ı Yunanistan'a, bir firari şüpheliyi Bulgaristan'a kaçırmak isteyen 2 kardeşin bulunduğu belirtildi.

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısıyla ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 2 başsavcıvekili ve 8 cumhuriyet savcısının koordinesinde sürüyor.

Beyoğlu'ndaki bombalı terör saldırısını gerçekleştiren kişi yakalandıİstanbul'daki terör saldırısına ilişkin gözaltı sayısı 50'ye yükseldi

Şüpheli Ahlam Albashır'ın da yer aldığı 50 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada, yakalananlar arasında şüphelinin kamufle olmak için bir süre çalıştığı tekstil atölyesindeki bazı işçilerin de olduğu belirtildi.

Şüphelinin, ikametinden çok tekstil atölyesinde kaldığı tespit edilirken, yakalandığı evde ele geçirilen materyallerin incelemesi ise sürüyor.

Teröristi Beyoğlu'na götüren zanlı da yakalandı

Soruşturma çerçevesinde şüpheli Ammar J. ile Yasir K'nin olay günü kadın terörist Ahlam Albashır ve firari şüpheli B'yi araçla Beyoğlu'na getirip meydana yakın bir yerde bıraktığı, şüpheliler Yasir K. ve B'nin daha sonra Esenler'e geri döndüğü belirlendi.

Kadın terörist Ahlam Albashır'in saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Yasir K'yi arayarak kendisini almasını istediği, Yasir K'nin de "Polis her yeri tutmuş, gelemem" demesi üzerine teröristin taksiyle Esenler'e gittiği tespit edildi.

Şüpheli Ahmet J'nin de Ahlam Albashır'ı Esenler'den alıp Küçükçekmece'deki evine götürdüğü ve daha sonra Yunanistan'a kaçırmayı planladığı öğrenildi.

İstanbul polisinin kısa sürede adresini belirleyerek yaptığı operasyonla Albashır'ı gözaltına alması üzerine kaçırma planını uygulamaya koyamayan Ahmet J'nin operasyon anında evde olmadığı belirlendi.

Ammar J, firari şüpheliyi Edirne'ye bıraktıktan sonra İstanbul'a döndü

Zanlılardan Ammar J'nin terörist Ahlam Albashır ile aynı evde yaşayan firari şüpheli B'yi olayın ardından Bulgaristan'a göndermek üzere Edirne'ye götürdüğü ve ardından İstanbul'a döndüğü belirtildi.

Soruşturma kapsamında son olarak yakalanan şüpheli Ammar J. ve kardeşi Ahmet J'nin de aralarında bulunduğu 50 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Okulun atıl alanı ringe dönüştürüldü, 2 öğrenci Avrupa'dan madalyayla döndü

2022-11-09 13:39 - Spor

İlk kez milli maç heyecanının yaşanacağı Diyarbakır'da hazırlıklarda sona gelindi

2022-11-14 21:16 - Spor

Fransa'da tıbbi laboratuvarların yüzde 95'inde greve gidildi

2022-11-14 15:18 - Dünya

Futbolun yıldızları Roma'daki 'Barış Maçı'nda bir araya geldi

2022-11-14 23:05 - Spor

THY ile TİM arasında "indirimli kargo" imkanı sunan protokol imzalandı

2022-11-10 16:18 - Ekonomi

Nevşehirli genç kadın, devlet desteğiyle küçükbaş hayvancılık işletmesi kurdu

2022-11-11 12:29 - Çevre-Hayat

Rekabet Kurulu, Ferrero Fındık hakkında soruşturma açtı

2022-11-15 12:06 - Ekonomi

Biyoteknolojik yöntemlerle ilaç ve aşı üretim çalışmaları yapılacak

2022-11-09 14:19 - Sağlık

Toprak Razgatlıoğlu ilk yarışını kazandı, Can Öncü üçüncü bitirdi

2022-11-12 10:28 - Spor

Batman'da akrabalar arasındaki silahlı kavgada 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

2022-11-13 19:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Ege Denizi'nde dört deprem

07:38 - Gündem

Göç İdaresi Başkanlığı 560 sözleşmeli personel alacak

02:23 - Gündem

AFAD, Mersin Valiliği, Göç İdaresi Başkanlığı ve büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

01:52 - Gündem

MGK Genel Sekreterliği'ne, AFAD Başkanı Okay Memiş atandı

01:27 - Gündem

Ege Denizi'nde 4,7 büyüklüğünde üç deprem gerçekleşti

00:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Ege Denizi'nde dört deprem

07:38 - Gündem

BM, bir haftada 545 binden fazla kişinin Gazze'nin kuzeyine geçtiğini tahmin ettiklerini bildir

03:17 - Dünya

ABD'de USAID önünde toplanan Demokratlar Musk'ı protesto etti

02:33 - Dünya

AB: ABD tarafından hedef alınırsak sert şekilde yanıt vereceğiz

02:27 - Dünya

Göç İdaresi Başkanlığı 560 sözleşmeli personel alacak

02:23 - Gündem