?>

Beyaz Saray: Kuzey Koreli birliklerin bazıları muhtemelen Kursk bölgesine yerleştirildi

Beyaz Saray, Ukrayna ile savaşmak üzere Rusya'ya 3 binden fazla asker getirildiğini ve bu askerlerin bazılarının muhtemelen Kursk bölgesine yerleştirildiğini açıkladı.

Dünya - 6 ay önce

Washington

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, telekonferans yoluyla düzenlediği basın brifinginde, Kuzey Kore askerlerinin Rusya'ya gönderilmesine ilişkin gündemi değerlendirdi.

Kirby, Kuzey Kore askerlerinin Rusya'nın Kursk bölgesine konuşlandırıldığı haberlerine ilişkin soruya, "Bunun kesinlikle mümkün olduğunu düşünüyoruz, bazı Kuzey Kore askerleri Kursk bölgesine yerleştirilmiş olabilir." yanıtını verdi.

"Bu durumu çok yakından takip ediyoruz ve istihbarat toplumumuzla sürekli istişare halindeyiz." diyen Kirby, bu birliklerin hangi bölgelere ne şekilde yerleştirilmiş olabileceğini kısa sürede daha net anlayacaklarını belirtti.

Kirby, "Şu anda Kuzey Kore'den 3 binden fazla askerin eğitim ve donatım işlemleri için Rusya'da olduğunu söyleyebiliriz." ifadesini kullandı ve bu sayıyı istihbarat raporlarına göre güncellemeye çalıştıklarını kaydetti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, Kuzey Kore'nin Ukrayna ile savaş halindeki Rusya'ya destek için bu ülkeye asker sevk ettiği iddialarını doğrulamıştı.

Austin, "Rusya'ya giden Kuzey Kore birlikleri bulunduğuna dair kanıtlar görüyoruz. Tam olarak ne yaptıkları henüz bilinmiyor." demişti.

Öte yandan, Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi, ulusal meclisin istihbarat komitesinde milletvekillerini bilgilendirmişti. Güney Kore'nin Yonhap ajansının haberine göre bilgilendirmede, Rusya'ya şimdiye kadar yaklaşık 3 bin Kuzey Kore askerinin gönderildiği ve aralık ayına kadar yaklaşık 10 bin askerin bu ülkeye konuşlandırılacağı belirtilmişti.

Güney Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Kim Hong-kyun, hafta başında Rusya'nın Seul Büyükelçisi Georgy Zinoviev'i Bakanlığa çağırarak, Kuzey Kore ile Rusya askeri işbirliğinin Güney Kore ve uluslararası toplum için "ciddi tehdit" teşkil ettiğini bildirmişti.

Rusya ile Kuzey Kore ilişkileri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, haziran ayında Kuzey Kore'ye resmi ziyarette bulunmuş, taraflar arasında "kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması" imzalanmıştı.

Rus lider Putin, anlaşmayla taraflardan birinin saldırıya uğraması halinde diğerinin askeri yardımda bulunmasını taahhüt ettiklerini belirterek, "ittifak" sözcüğünü kullanmaktan kaçınmıştı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ise anlaşmayı "pakt" olarak nitelemiş, ilişkilerin "yüksek ittifak" seviyesine yükseltildiğini vurgulamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail'in Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda 10'u çocuk 38 Filistinli hayatını kaybet

2024-10-25 11:37 - Dünya

Türkiye'nin teknoloji geleceği TEKNOFEST'in yarışmacı sayısı 1,5 milyonu aştı

2024-10-19 11:52 - Teknoloji

Devlet korumasındaki kızlar Türkiye Ragbi Şampiyonluğu için mücadele edecek

2024-10-21 13:57 - Spor

"Yenidoğan çetesi"nin örgütsel şeması ortaya çıkarıldı

2024-10-20 12:03 - Gündem

Türkiye, dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarı SIAL Paris'e 346 firmayla rekor katılım sağladı

2024-10-19 12:12 - Ekonomi

GİB sahte "vergi borcunuz var" e-postalarına karşı vatandaşları uyardı

2024-10-19 13:02 - Ekonomi

Hakkari'de sağlık ekipleri, erken teşhisle hayat kurtarmak için köy köy dolaşıyor

2024-10-22 16:27 - Sağlık

15 Temmuz gazisinden rehavete kapılmadan terörle mücadeleye devam mesajı

2024-10-22 13:02 - Gündem

NBA'de yeni sezon başlıyor

2024-10-22 11:53 - Spor

AZMAN, sarp arazileri aşarak Mehmetçik'e güç katacak

2024-10-22 16:13 - Teknoloji

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, Papa Franciscus'un Roma'daki cenaze törenine katılacak

02:27 - Dünya

ABD'den bazı Güneydoğu Asya ülkelerinden güneş paneli ithalatına vergi kararı

01:23 - Dünya

Vatikan'da Papa'nın odaları mühürlendi ve makamın boş olduğu ilan edildi

01:03 - Dünya

New York borsası, Trump'ın Fed Başkanı Powell'a yönelik eleştirileri sonrası düşüşle kapandı

00:23 - Dünya

Vatikan, Papa Franciscus'un ölüm sebebini ve vasiyetini açıkladı

22:42 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Papa Franciscus'un Roma'daki cenaze törenine katılacak

02:27 - Dünya

ABD'den bazı Güneydoğu Asya ülkelerinden güneş paneli ithalatına vergi kararı

01:23 - Dünya

Vatikan'da Papa'nın odaları mühürlendi ve makamın boş olduğu ilan edildi

01:03 - Dünya

New York borsası, Trump'ın Fed Başkanı Powell'a yönelik eleştirileri sonrası düşüşle kapandı

00:23 - Dünya

Arnavutköy'de bir kişinin İETT otobüsüne zarar vermesi kamerada

23:58 - Asayiş