?>

Beşiktaş Kulübü, Merkez Hakem Kurulundan cevap bekliyor

Beşiktaş Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında EMS Yapı Sivasspor ile oynanan maçta penaltı bekledikleri pozisyonla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kuruluna yapılan başvuruya henüz cevap verilmediğini açıkladı.

Spor - 1 yıl önce

İstanbul

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Futbol A takımımızın EMS Yapı Sivasspor ile oynadığı müsabakada, kazandığımız penaltı vuruşunun VAR'ın izleme tavsiyesinde bulunmasının ardından iptal edilmesi hakkında 29 Ocak 2024 tarihinde Merkez Hakem Kuruluna aşağıda bulunan başvurumuzla ilgili olarak tarafımıza henüz bir cevap verilmediğini kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi.

Beşiktaş Kulübünün Merkez Hakem Kuruluna yaptığı başvuru şöyle:

"28 Ocak 2024 tarihinde Sivas'ta oynanan EMS Yapı Sivasspor-Beşiktaş maçında karşılaşmanın hakemi tarafından futbolcumuz Salih Uçan'ın yerde kaldığı pozisyonda penaltı kararı verilmiştir. Karşılaşmanın VAR hakemleri yeniden izleme tavsiyesiyle hakemi monitöre çağırmış ve neticesinde iptal kararı çıkmıştır. VAR'ın oyunun içindeki tüm dinamiklere hakim olan hakemin takdir hakkını irdeleyerek kararın değiştirilmesi yönünde yaptığı tavsiyenin mahiyetini, VAR'ın bu konuya müdahil olmasının hangi yazılı maddeye bağlı olduğunu, yazılı bir maddeye bağlıysa gerekçesini tarafımıza bildirmenizi rica ediyoruz.

Aynı şekilde, belirttiğimiz hususa benzerliği üzerinden bir önceki haftaya dahil Beşiktaş-Adana Demirspor karşılaşmasında oyuncumuz Milot Rashica'nın yerde kaldığı pozisyonda VAR hakemi neden maçın hakemini uyarmamış, inceleme yapması konusunda hassasiyet göstermemiştir. Birbirine çok benzeyen iki olayda iki farklı yaklaşımın gösterilmesinin nedenlerini izah edecek açıklama yapmanızı talep etmekteyiz. Futbolun adalet mekanizmasının önemli ayağı olan hakemin oyunun gerçek aktörü olup, hayati hatalar dışında VAR odasından destek almadan adil yönetim göstermesini, kulübümüz güzel oyuna katkı sağlayacak bir gereklilik olarak görmektedir. Üst üste iki haftada alınan kararlarda tekli yönetim esasının sınırlarının akıllarda soru işaretleri bırakması üzücüdür. Hakem-VAR standardının kamuoyu tarafından bilinmesinde fayda olduğunu düşünmekteyiz. Bilgilendirme talebimize dönüşünüzü bekleriz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Astronot Gezeravcı, mikro yerçekiminde kurşunsuz lehimleme yaptı

2024-02-01 22:08 - Teknoloji

Sakarya'da trafik kazasında 3 koruma polisinden biri hayatını kaybetti, ikisi yaralandı

2024-01-27 23:27 - Asayiş

Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki son deneyini yaptı

2024-02-02 17:43 - Teknoloji

Pakistan’da eski Başbakan İmran Han, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

2024-01-30 16:13 - Dünya

Pin-Up oyun oynamak için en iyi ve en popüler stratejiler

2024-01-31 09:12 - İnsan&Hayat

Hollanda'da 15 tren istasyonunda Filistin'e destek için oturma eylemi yapıldı

2024-02-02 00:07 - Dünya

Erciyes "master planı" ile ziyaretçi sayısı 11 yılda 10'a katlandı

2024-01-30 11:33 - Çevre-Hayat

Bakan Fidan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev tarafından kabul edildi

2024-01-30 20:18 - Gündem

Hollanda'da İslami kuruluşlardan Kur'an'ın tahrip edilmesinin yasaklanması için eylem

2024-01-29 11:27 - Gündem

Kahramanlar 47 Operasyonu'nda 159 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi

2024-01-29 08:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Galatasaray ve başkanı Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi

00:18 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Önemli olan yarınki maç ve gitmemiz gereken uzun bir yol var

21:07 - Spor

Borussia Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

23:12 - Spor

AZ Alkmaar teknik direktörü Maarten Martens: Yarın daha iyi bir Galatasaray bekleyeceğim

22:12 - Spor

Günün Manşetleri

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basını: 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Medya