?>

Beşiktaş Kulübü Başkanı Arat: Yerli, yabancı herkesle görüşüyoruz

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, teknik direktör tercihi için önlerinde zaman olduğunu ve kupa maratonu bitene kadar resmi bir görüşme düşünmediklerini söyledi.

Spor - 10 ay önce

İstanbul

Almanya dönüşünde basın mensuplarına İstanbul Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Arat, Borussia Dortmund Yardımcı Antrenörü Nuri Şahin'le bir görüşme yapılıp yapılmadığı yönündeki soruya, "Biz herkesle görüşüyoruz. Spesifik kişilere indirmeyin. Yerli, yabancı herkesle görüşüyoruz. Türkiye'de kupa aşamasına gelene kadar resmi bir görüşme düşünmüyoruz. Beşiktaş'ın ihtiyacı olan herkesle görüşüp bize projelerini sunmalarını isteyeceğiz. Beşiktaş değişikliğe gitmek zorunda. Bu da teknik direktörün bize vizyon koymasıyla ilgili." cevabını verdi.

Yeni teknik direktörün yerli mi yoksa yabancı mı olacağı konusunda yüzde 50'lik bir oran olduğunu söyleyen Arat, "İyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Beşiktaş hassas bir dönemden geçiyor. Taraftarlarımızın yönetim kuruluna inanmasını istiyorum. Vaziyet şubat ayındaki kadar sıkışık değil. Sezon başı olacağı için alternatiflerimiz daha fazla, zaman daha planlı. Şubatta, devre arasında kimse gelmek istemiyordu. Oyuncu ve teknik direktör için doğru zamanda çalışmalarımıza başladık." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın ciddi bir yapılanmaya gitmek zorunda olduğunu kaydeden Arat, "Hedefimize koşarken yapmamız gereken çok iş var. Ciddi bir yapılanma içine gireceğiz. Bütün alternatifleri yan yana koyup değerlendireceğiz. Herkes üzerine düşeni bu aşamada yapıyor. Dortmund'da çalışmalarımızı yaptık. Beşiktaş ilk önce hedefine ulaşacak. Doğru bir karar verme konusunda hazırlıklar yapıyoruz." diye konuştu.

"İmzaları küçümsememek lazım"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nun daha erken bir tarihte yapılması için kulüpler tarafından verilen imzalarla ilgili de açıklamalarda bulunan Arat, şunları kaydetti:

"Beşiktaş her şeyden önce sözünü tutar. Beşiktaş, Kulüpler Birliğinde söz verdi, bu sözünü tuttu. Bunun demokratik ve samimi bir hareket olduğunu düşünüyorum. İmza verene de vermeyene de aynı saygıyla yaklaşmak lazım. Verilen imzaları ciddiye almak gerekiyor. Bu kadar kulüpten bu kadar imza veriliyorsa çok ciddiye almak lazım. İmzaları küçümsememek lazım. Beşiktaş olarak bulunduğumuz yer aynıdır. Çok adaylı bir seçim olsun. Kurullar seçilerek gelsin. Bu çok adaylı seçimi aynı zamanda proje yarışı olarak değerlendirmemiz lazım. Merkez Hakem Kurulu, Türkiye'de çok büyük bir sıkıntı. Bunun çözülmesi lazım. Türkiye'de futbolu özendirecek ciddi hareketler içine girmek gerekiyor. Böyle demokratik istekler her zaman faydalıdır. Beşiktaş, adayların projeleri çerçevesinde listede ve kurullarda bulunmak isteyecektir. Biz de adaylar kimler diye değerlendireceğiz ve karar vereceğiz."

Almanya'da UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih-Real Madrid ve Borussia Dortmund-Paris Saint-Germain karşılaşmalarını izleyen Arat, "Yarı finaller bir şenlik. Münih'te çok güzel bir ortam vardı. Oradaki ziyaretimden dolayı Bayern Münih Başkanı geldi, sohbet ettik. Önemli görüşmeler yaptık. Sonra Dortmund'a geçtik. Orada da güzel bir maç oldu. Seyirci çok etkiliydi. Dortmund ve Münih'te seyircilerin katkısını izledim. Biz de bununla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yeni açıktaki geniş tarafa daha fazla seyirci alıp daha coşkulu olması için müracaatta bulunmuştuk. Kısa zamanda onun neticesini bekliyoruz. UEFA bu tip tribünlere izin veriyor. Onun dışında kulüpler ve UEFA yetkilileriyle görüşmelerimiz oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Üniversitelilerden Filistin için ABD'de eylem yapan öğrencilere destek

2024-04-30 16:52 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu'na tebrik telefonu

2024-04-27 22:17 - Siyaset

Trafik kazasında şehit olan polis memuru Emrah Büke Konya'da toprağa verildi

2024-04-26 20:07 - Gündem

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa Müsavat Dervişoğlu seçildi

2024-04-27 21:18 - Siyaset

DSÖ, Refah'a kapsamlı bir saldırının "insani bir felaket" olacağı uyarısında bulundu

2024-05-01 01:52 - Dünya

Galatasaray'da tek gündem şampiyonluk

2024-05-02 17:47 - Spor

Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında çıkan yangına müdahale sürüyor

2024-04-30 02:23 - Asayiş

Bodrum'da, TCG Nusret Müze Gemisi ziyarete açıldı

2024-04-29 00:37 - Çevre-Hayat

İzmir'de Kemeraltı Çarşısı'ndaki bir iş merkezinde çıkan yangın söndürüldü

2024-04-28 00:17 - Asayiş

KKTC, Rum basınının "BM'den yeni çözüm önerisi" iddiasını yalanladı

2024-04-27 17:28 - Dünya

İlgili Haberler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Önemli olan yarınki maç ve gitmemiz gereken uzun bir yol var

21:07 - Spor

Borussia Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

23:12 - Spor

AZ Alkmaar teknik direktörü Maarten Martens: Yarın daha iyi bir Galatasaray bekleyeceğim

22:12 - Spor

Belçika futbolunun yaşayan tarihi: Lotto Park

20:43 - Spor

Okan Buruk: Turu geçmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız

19:57 - Spor

Günün Manşetleri

İsveç Başbakanı Kristersson: Trump'ın Zelenskiy'e yönelik 'diktatör' tanımlaması

00:02 - Dünya

Trump yönetimi, 8 Latin Amerika kartelini "yabancı terör örgütü" olarak nitelendirdi

23:57 - Dünya

İtalya'da bazı banka ve firmaların internet siteleri, tekrar siber saldırıların hedefi oldu

23:47 - Dünya

Bursa Deniz Otobüslerinde sefer iptalleri

23:46 - Çevre & Seyahat

Elon Musk'tan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'e 'seçim' çağrısı

23:32 - Dünya