?>

Beşiktaş’ın 'Karagümrüklüler' grubu liderlerine 11 yıla kadar hapis istemi

Çarşı taraftar grubuna yönelik 2013 yılında yapılan operasyonlardaki aramalarda sahte basın kartı, silah, kılıç ve mermi ele geçirilen “Karagümrüklüler” adlı tribün grubunun liderleri Temel ve Erdal Keleş’in de aralarında bulunduğu 4 taraftar hakkında 6 aydan 11 yıla kad

Asayiş - 8 yıl önce

Beşiktaş Kulübü’nün Çarşı taraftar grubuna yönelik 2013 yılında yapılan operasyonlarda, evlerinde sahte basın kartı, sahte sürücü belgesi ile patlayıcı, delici ve kesici madde ele geçirilen “Karagümrüklüler” isimli tribün grubunun liderleri Temel ve Erdal Keleş’in de aralarında bulunduğu 4 taraftar hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

İstanbul 21’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Temel Keleş(Tribün grupları arasında Serdar olarak biliniyor), Levent Tezel ve Hüseyin Aydın ile avukatları hazır bulundu. Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi. Beşiktaş taraftarı olduğunu kaydeden ve suçlamaları reddeden sanık Temel Keleş, “Ben Beşiktaş takımının taraftarıyım ve turizm işiyle uğraşırım. Aracımda yapılan aramada ele geçirildiği iddia edilen sahte sürücü belgesi ile herhangi bir alakam yoktur. Fotoğraf bana ait değildir. Aracımda ne şekilde bulunduğuna dair bir bilgim yoktur. Evimde bulunan mermiler ise köy düğünlerinde kullanılan mermilerin arta kalanlarıdır. Adıma kayıtlı herhangi bir silah yoktur” dedi.

Evinde yapılan aramalarda ele geçirildiği iddia edilen mermilerin çekyatta bulunduğu öğrendiğini ifade eden sanık Levent Tezel, “Ancak ben ne şekilde oraya geldiğini bilmiyorum. Aramanın yapıldığı evde kiracıyım. Suçlamaları kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.

“Silah annemin, kılıç süs amaçlı”

Sanık Hüseyin Aydın ise evinde yapılan aramada bulunan silahın rahmetli annesinden kaldığını belirterek, “Silah çarşafa sarılı bir şekilde yatak odasında duruyordu. Ben bu silahın annemden kaldığını bilmiyordum. Polislerin yaptığı aramada ortaya çıkınca anladım. Bu sebeple gerekli ruhsat işlemlerini yaptırmadım. Haberim olsaydı yaptırırdım. Süs olarak duvara asılan kılıç ise dekorasyon amaçlı kullandığımız Zülfikar kılıcıydı. Adıma kayıtlı herhangi bir ruhsatlı silah yoktur” ifadelerini kullandı.

Sanık Erdal Keleş’e zorla getirme kararı

Sanıkların avukatı Devrim Alparslan da müvekkillerinin ardından söz alarak soruşturmanın ilk aşamasında müvekkillerinin ifadelerin baskı altında alındığını ve delillerin güvenilir olmadığını söyledi. Avukat Alparslan, “Yapılan arama ve diğer işlemler hukuka uygun değildir. Öncelikle hepsinin beraatini, aksi takdirde Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep ediyoruz” dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmaya katılmayan sanık Erdal Keleş hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına hükmederek duruşmayı Ocak ayına erteledi.

Evlerinde sahte basın kartı, ehliyet, tabanca ve mermiler bulundu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, 27 Eylül 2013 tarihinde şüpheliler Temel Keleş, Erdal Keleş, Levent Tezel ve Hüseyin Aydın’a yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda; Soner Buzluca adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi, Erdal Keleş adına düzenlenmiş sahte basın kartı, 76 cm ve 56 cm uzunluğunda iki adet kılıç, ruhsatsız tabanca ve mermiler bulunduğu anlatıldı. İddianamede, şüphelilerin ifadeleri esnasında, aramalarda ele geçirilen materyallerin kendilerine ait olduklarını kabul ettikleri anlatıldı.

İddianamede 4 şüpheliye hapis istemi

İddianamede, şüpheli Temel Keleş’in, iki kez ”Resmi belgede sahtecilik” ve “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçundan 4 yıldan 11 yıla 6 aya kadar hapis hapisle cezalandırılması isteniyor. Diğer şüphelilerden Erdal Keleş’in “Bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak satın alma, taşıma veya bulundurma” suçundan 6 aydan 1 yıla, Hüseyin Aydın’ın “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma” ve “Bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak satın alma, taşıma veya bulundurma” suçlarından 1 yıl 6 aydan 4 yıla, Levent Tezel’in ise , “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçundan 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Şantaj soruşturmasında da isimleri geçiyordu

Hakların dava açılan 4 sanığın adı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın şikayetiyle başlatılan ve ücretsiz bilet veya özel masraflarının kulüp tarafından karşılanması istekleriyle Beşiktaş yönetimine şantaj yaptıkları iddiasıyla 43 Beşiktaş taraftarı hakkında yürütülen soruşturmada da geçiyordu. Başkan Fikret Orman’ın şikayetini geri çekmesinin ardından, savcılık 30 Aralık 2015 tarihinde delil yetersizliğini gerekçe göstererek soruşturmayı takipsizlikle sonuçlandırmıştı.

Başak Akbulut İSTANBUL

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Savaş uçakları DEAŞ'ın patlayıcı deposunu vurdu'

2016-10-18 02:22 - Dünya

2 yaşındaki tay 450 bin TL'ye satıldı

2016-10-12 00:02 - Gündem

'Türkmen köylerimiz birer birer özgürlüğüne kavuşmaya başladı'

2016-10-13 18:22 - Dünya

Keşişleme ile sörf yaptılar

2016-10-12 17:08 - Çevre-Hayat

Sahte 'FBI' kimliğiyle yakalanan zanlı tutuklandı

2016-10-18 00:52 - Gündem

Antalya Balıkçı barınağında patlama

2016-10-14 14:22 - Asayiş

Bu videolar Google Pixel ile çekildi!

2016-10-15 02:57 - Teknoloji

Hakkari'de 5 terörist etkisiz hale getirildi

2016-10-12 22:02 - Gündem

Uzmanından bilgisayar uyarısı

2016-10-12 12:37 - Sağlık

Fırtına Marmara'yı vurdu

2016-10-17 20:42 - Gündem

İlgili Haberler

Sancaktepe'de karlı yolda kayan araç, çocuğu sürükledi

22:28 - Asayiş

Kapıkule'de 4 kilo 318 gram uyuşturucu ele geçirildi

10:38 - Asayiş

Organize suç örgütüne yönelik 'Hücre-13' operasyonunda 11 şüpheli tutuklandı

09:03 - Asayiş

Avcılar'da motor kısmından dumanlar yükselen metrobüsteki yolcular tahliye edildi

00:02 - Asayiş

Ankara'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 59'a yükseldi

12:33 - Asayiş

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya