?>

Beşiktaş ilk yarıyı 1-0 önde kapattı

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Olympique Lyon-Beşiktaş maçının ilk yarısı, Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. - Anadolu Ajansı

Spor - 8 yıl önce

LYON

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Fransa'nın Olympique Lyon takımına konuk oluyor.

Beşiktaş, Olympique Lyon karşısında 15. dakikada Babel'in golüyle 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Olympique Lyon-Beşiktaş maçında taraftarlar sahaya girdi

Beşiktaş, Olympique Lyon karşısında 'bordo forma'yla oynayacak

Taraftarlar sahaya girdi

İki takım taraftarları maç için stattaki yerlerini alırken, kale arkasında alt bölümdeki Olympique Lyonlu yüzlerce taraftarlar, Beşiktaşlıların bulunduğu üst tribünden yabancı madde atıldığı gerekçesiyle sahaya indi.

Sahanın tamamına yayılan taraftarlar, bir süre burada kaldı. Bu sırada Olympique Lyon Kulübü Başkanı Jean-Michel Aulas da saha içine girerek, bu grupla görüştü. Aulas, stat hoparlörlerinden taraftarların sakin olması yönünde uyarılarda bulundu. Stat içindeki emniyet güçleri de sahaya girerek bu taraftarları kontrol altına almaya çalıştı. Polisin, sahaya indikleri kale tarafındaki köşeye yönlendirdiği grup, bir süre sonra tekrar tribüne çıktı.

Lyon Stadı'nın üst tribünlerinin tamamında Beşiktaşlı taraftarların yer aldığı görüldü. Siyah-beyazlılar, Fransız taraftarların sahaya indiği sırada toplu bir şekilde telefonların ışıklarını yaktı.

UEFA'dan görevliler, yaşanan olaylar sonrası her iki takımın yetkilileriyle görüşerek durum değerlendirmesi yaptı.

Maç 45 dakika sonra başladı

Gün içinde Lyon sokaklarında yaşanan dostluk görüntüleri, stat çevresi ve içine yansımadı. Siyah-beyazlı taraftarlar, stada gelişleri sırasında stat dışında polisle gerginlik yaşadı. Polisin sert müdahalesiyle karşılaşan siyah-beyazlılarla Olympique Lyon taraftarları arasında da kavgalar oldu.

Dışarıdaki olaylar, stat içine de yansıdı. Her iki takım taraftarları kendilerine ayrılan bölümde maçı beklerken, Beşiktaşlıların bulunduğu kale arkasındaki üst tribünden kendilerine yabancı madde atıldığı gerekçesiyle çok sayıda Olympique Lyonlu taraftar, saha içine girdi.

Anonslarla taraftarların sakin olması yönünde uyarılar yapılırken, her iki takım oyuncuları soyunma odasına gitti. UEFA yetkililerin, kulüp temsilcileriyle yaptığı görüşmeler sonrası maçın oynanmasına karar verildi.

Futbolcular, 35 dakikalık bekleyişin ardından sahaya çıktı. Her iki ekip oyuncuları ve teknik direktörleri, alışılmışın dışında saha ortasında daire yaparak seremoniyi gerçekleştirdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Olympique Lyon çalıştırıcısı Bruno Genesio, alkışlayarak taraftarları selamladı. Mücadeleden hemen önce yine kale arkası tribününde hareketlenmeler oldu. Emniyet güçleri, orta tribündeki bir Türk taraftarı gözaltına almak isterken, bu kişi Fransızların bulunduğu alt tribüne atladı. Ancak buradaki görevliler, bu kişiyi tribün dışına çıkardı.

Maçın hakemleri ve takım kadroları

Hakemler: Antonio Mateu Lahoz, Javier Rodriguez, Pau Cebrian Devis (İspanya)

Olympique Lyon: Lopes, Rafael, Mammana, Diakhaby, Morel, Ghezzal, Tousart, Tolisso, Valbuena, Fekir, Lacazette

Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Mitrovic, Tosic, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Babel, Talisca, Adriano, Cenk Tosun

Muhabir: Ercan Doğan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Müezzinoğlu'nun acı günü

2017-04-08 13:26 - Genel

Istanbul Photo Awards'ta 'Pulitzer' geleneği bozulmadı

2017-04-11 18:37 - Dünya

Tekirdağ'da fabrikada kimyasal reaksiyon

2017-04-12 15:02 - Gündem

Google'dan önemli istifa haberi geldi!

2017-04-10 08:37 - Medya

Madrid derbisinde kazanan çıkmadı

2017-04-08 23:32 - Spor

'Müreffeh bir Türkiye için 16 Nisan iyi bir fırsattır'

2017-04-07 23:18 - Genel

Beşiktaş ilk yarıyı 1-0 önde kapattı

2017-04-14 02:47 - Spor

Mars'ta metal iyonları bulundu

2017-04-11 15:57 - Dünya

Engellerini aşıp gözünü Avrupa'ya dikti

2017-04-11 18:27 - Çevre-Hayat

'Faşizan baskılara ülkeyi asla terk edemeyiz'

2017-04-11 01:47 - Gündem

İlgili Haberler

Galatasaraylı futbolcu Abdülkerim Bardakcı, PFDK'ye sevk edildi

00:33 - Spor

Anadolu Efes, Real Madrid'i 79-73 mağlup etti

23:52 - Spor

Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda çeyrek final yolunda avantaj yakaladı

23:27 - Spor

Milli oyuncu Semih Erden, basketbolu bıraktığını açıkladı

22:43 - Spor

Baran Yıldız'ın Newcastle United'a transferi gerçekleşti

19:52 - Spor

Günün Manşetleri

ABD'nin kripto çarı Sacks "Bitcoin rezervi" fikrinin değerlendirileceğini söyledi

01:47 - Dünya

Trump "İran'a maksimum baskı" politikasını yeniden hayata geçiriyor

01:43 - Dünya

Trump, Filistinlilerin Gazze'den ayrılmaktan başka seçeneklerinin olmadığını savundu

01:07 - Dünya

Alphabet'in geliri ve karı geçen yılın son çeyreğinde arttı

01:02 - Dünya

İsrail, 21 Ocak’tan bu yana Batı Şeria'nın kuzeyinde 5 bin Filistinli aileyi göç ettirdi

00:57 - Dünya