?>

Berlin'de yeni grev dalgası toplu ulaşımı durma noktasına getirdi

Almanya'da Berlin eyaletinin toplu taşıma şirketi BVG çalışanlarının, ücret ve koşullarının iyileştirilmesi talebiyle başlattığı üçüncü uyarı grevi, başkentte toplu taşımayı durma noktasına getirdi.

Dünya - 10 ay önce

Berlin

Ülkenin en büyük sendikalarından Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikasının (Ver.di) çağrısının ardından işverenleri daha iyi ücrete ve çalışma koşullarına zorlamak için BVG şirketinde çalışanlar, gece yarısından itibaren 48 saatlik greve gitti.

Sendika üyelerinin iş bırakma eylemi nedeniyle Berlin'de otobüs, metro ve tramvay seferleri durma noktasına geldi.

Berlin'de milyonlarca yolcu, 48 saatlik grevden etkilendi. Başkentte sabah saatlerinde yaşanan büyük trafik sıkışıklıkları Alman polisi tarafından rapor edildi.

BVG'den yapılan açıklamada, grevler abartılı olarak nitelendirilerek, “Sadece BVG adına taşeronlar tarafından işletilen birkaç otobüs hala hizmet veriyor.” ifadesi kullanıldı.

BVG ile sendika arasındaki ücret müzakerelerinde 48 saatlik uyarı grevinin 22 Şubat Cumartesi günü saat 03.00'te sona ermesi planlanıyor.

Ver.di’nin Berlin’deki 48 saatlik grevine başkentin elektrik şebekesi, çöp toplama ve su şirketlerinde çalışanlar da yarın katılacak.

Sendika ne istiyor?

Ver.di, BVG’de 16 bin çalışan için aylık 750 avro ek maaş artışı talep ediyor. Yılda 13 maaş ödemesi, şoförler için 300 avro sürüş ödeneği ve vardiyalı çalışanlar için 200 avro ek ödeme de sendikanın talepleri arasında.

Sendika, BVG yönetiminin 2028 sonuna kadar 48 aylık süre zarfında ücretlere ortalama yüzde 17,6'lık artış teklifini kabul etmedi.

Öte yandan, Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası, şu anda sadece BVG ile değil aynı zamanda federal hükümet ve ülke çapındaki belediyelerle de kamu sektöründe maaş artışı konusunda müzakereler yürütüyor.

Sendika, "ücret ve çalışma koşulları" konusunda yapılan son görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından 24 saatlik uyarı grevi kararı aldı.

Almanya'nın Baden-Württemberg, Bremen, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya, Hessen ve Rhineland-Palatinate eyaletlerinde toplu taşıma çalışanları, ücret görüşmelerinin son turunun anlaşma sağlanamadan sona ermesinin ardından yarın yaklaşık 53 bin çalışan iş bırakacak.

Ver.di, üyeleri için bu eyaletlerde yüzde 8'lik ücret artışı ve daha fazla izin günü talep ediyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD’li gazeteci Hinkle’ye konuşan Rusya KGT Başkanı Karahan: Türkiye ile Rusya, Suriye konusunda mutabık kaldı

2025-02-17 09:33 - Özel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye dış politikada başarı hikayesi yazmaya devam ediyor

2025-02-19 13:12 - Siyaset

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya-ABD görüşmesi bizim için sürpriz oldu

2025-02-18 18:41 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile görüştü

2025-02-17 09:12 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Asya turuna bölgesel işbirliği ve dayanışma damgasını vurdu

2025-02-14 15:02 - Siyaset

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya-ABD görüşmesi bizim için sürpriz oldu

2025-02-18 18:28 - Gündem

Erken genel seçimlerde başbakanlık için 5 aday yarışıyor

2025-02-18 12:48 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

2025-02-16 14:28 - Gündem

Türk devletleri, parlamenter diplomaside daha güçlü işbirliği hedefi koydu

2025-02-18 22:07 - Gündem

TeknOn ile teknolojide bu hafta (07 Şubat-13 Şubat 2025)

2025-02-13 18:48 - Teknoloji

İlgili Haberler

ABD'deki Brown Üniversitesinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

03:28 - Dünya

ABD'deki Brown Üniversitesi'nde silahlı saldırı düzenlendi

02:27 - Dünya

Filistin: İsrail, Filistin topraklarında etnik temizliğe ve saldırıları tırmandırmaya devam ediyor

23:52 - Dünya

ABD ordusu: Suriye'de DEAŞ militanının saldırısında 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı öldü

21:02 - Dünya

Lübnan ordusu, İsrail'in saldırı tehdidinde bulunduğu binada inceleme yaptı

18:57 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD'deki Brown Üniversitesinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

03:28 - Dünya

Türkiye, Suriye'deki DEAŞ terör saldırısını kınadı

01:08 - Gündem

Bakan Fidan: Suriye'de, geri dönenlerin yaşamını ve temel hizmetleri sağlayacağı bir altyapıya ihtiyaç var

00:08 - Siyaset

Katar'da düzenlenen ‘2025 FIFA Kıtalararası Kupası’nda final takımları belli oldu

00:08 - Spor

Filistin: İsrail, Filistin topraklarında etnik temizliğe ve saldırıları tırmandırmaya devam ediyor

23:52 - Dünya