?>

Belgrad Ormanı'na girişte HGS'ye geçilmesi araç trafiğini sonlandırdı

Belgrad Ormanı'nın girişinde İSPARK'ın araçlar için kullanılan gişe sisteminin değiştirilerek Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) uygulamasına geçilmesi, araç trafiğini sonlandırdı.

Gündem - 1 ay önce

Istanbul

Belgrad Ormanı'nda, Bentler, Neşet Suyu, Kömürcü Bendi tabiat parkları ile Bahçeköy ve Kurt Kemeri girişlerinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) işletme süresinin sona ermesinin ardından geçen hafta Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğüne devredilmesiyle birlikte HGS uygulanmasına geçildi. İBB'nin iştirak şirketi İSPARK'ın gişe sistemi kaldırıldı.

Uygulamayla hafta sonları, resmi ve dini bayramlar ile yılbaşı gibi özel günlerde vatandaşların piknik, gezi veya koşu için tercih ettiği Belgrad Ormanı'nın girişindeki araç yoğunluğunun azaltılması amaçlandı.

Ormanın ana giriş kapısı ve Kurt Kemeri giriş kapısında HGS uygulamasıyla araçların yoğunluk oluşturmadan ormana girdiği görüldü.

Yılbaşı tatili dolayısıyla ormana gelen vatandaşlardan Bahattin Koca, AA muhabirine, önceden kredi kartı veya nakit ödemeyle giriş yapıldığını, şimdi ise HGS ile beklemeden ormana girildiğini, bu uygulamanın güzel olduğunu söyledi.

Ormana ara sıra piknik için geldiğini belirten Arda Doğru, "HGS'ye geçilmesi tabii ki daha iyi oldu. Çünkü önceden sıra bekliyorduk. Para çıkart, para uzat, para üstü al derdiyle uğraşmak yerine şimdi HGS'den kolayca ödeme yapabiliyoruz. HGS'yi de kartımıza bağladığımız için çekiyorlar. Kolay bir şekilde halledebiliyoruz." dedi.

Güney İkiz, senelerdir ormana geldiğini, önceden girişlerde durduğunu, şimdi ise yeni sistemle girişlerin daha pratik olduğunu belirtti.

Özgür Karataş, "HGS olması çok daha iyi oldu. Bu sistem hem burada trafiğin olmamasını hem de daha hızlı bir geçiş olmasını sağladı." ifadesini kullandı.

Fatih Yetim de HGS'nin çok mantıklı olduğunu ve daha rahat geçiş yapıldığını kaydetti.

Ailesiyle ormana gezmeye gelen Kamuran Turan, "Doğru ve güzel bir uygulama. Hem milletin burada sırada beklemesini engeller hem de trafik oluşumunu önlemiş olur." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

James Webb Uzay Teleskobu 3 yılda evrenin ilk dönemlerine ait bilinmeyenleri aydınlattı

2024-12-26 11:22 - Teknoloji

Voleybolda 2024 böyle geçti

2024-12-31 11:32 - Spor

Dakika dakika Güney Kore'de 179 kişinin öldüğü uçak kazası anları

2024-12-30 22:42 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Yıldız Dağı'nda yeni yılın ilk gününde yoğunluk yaşandı

2025-01-01 16:38 - Çevre-Hayat

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Galuzin, uçak kazasında vefat edenleri andı

2024-12-27 18:29 - Özel Haber

Kazakistan'daki uçak kazası, 2018'de Portekiz'de yaşanan acil iniş olayını hatırlattı

2024-12-25 20:03 - Dünya

Türksat 6A, hizmet vereceği kalıcı yörüngesine ulaştı

2024-12-28 09:53 - Teknoloji

Norveç'ten Hollanda'ya giden yolcu uçağı, acil iniş sırasında pistten çıktı

2024-12-29 10:57 - Dünya

Ant Yapı Rusya İdari İşler Müdürü Hayri Tokman, Özbek yetkililerle görüştü

2024-12-29 06:20 - Özel Haber

Süper Lig'in 18. haftasında oynanacak maçları yönetecek hakemler açıklandı

2025-01-01 17:08 - Spor

İlgili Haberler

Deprem uzmanları, Ege Denizi'ndeki "deprem fırtınasını" AA'ya değerlendirdi

17:52 - Gündem

Ege Denizi'nde 28 Ocak'tan bugüne kadar 570 deprem meydana geldi

17:47 - Gündem

YEE, "Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı"nın açılışını yaptı

17:18 - Gündem

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 5 ve 6 Şubat tarihlerindeki uçuşlarda azaltma kararı

17:08 - Gündem

"Çiftlik Bank" davasında karar açıklanacak

16:12 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun incelemesi, "Demir Kubbe"nin 7 Ekim 2023'te çöktüğünü ortaya koydu

19:48 - Dünya

Suriye Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Şara, eşiyle birlikte Mekke'de umre yaptı

19:37 - Dünya

Beşiktaş, orta saha oyuncusu Al-Musrati'yi Monaco'ya kiraladı

19:32 - Spor

Kosova’nın başkenti Priştine’de “çöp” nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

18:57 - Dünya

İsrail ordusu ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyinde binaları havaya uçurdu

18:52 - Dünya