?>

Bel ve boyun fıtıklarında ameliyatsız çözüm

Avrupa’da uzun zamandır çeşitli hastalıklarda kan yolu ile kullanılan ozonun bel ve boyun fıtıklarındaki iyileştirici etkisi gözlemlendi ve ozon uygulanan fıtıkların küçüldüğü tespit edildi.

Sağlık - 7 yıl önce

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Bahadır, bel ve boyun fıtıklarında uygulanan ozon tedavisi hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Bahadır, tedavide iki yöntem uygulandığını dile getirirken, kliniklerde de uygulanabilen ikinci yöntemin daha başarılı olduğunu ifade ederek, “Birincisi ameliyathane şartlarında yapılan intradiskal uygulamadır. Bu yöntemde büyük iğnelerle skopi yardımı ile fıtıklaşan diskin merkezine ozon enjeksiyonu yapılmaktadır. Pahalı bir yöntem olup hasta radyasyon almaktadır. Az da olsa komplikasyon (istenmeyen etki-sinir yaralanması vs.) oluşturabilir. İkinci ozon uygulama metodu ise bizim de tercih ettiğimiz klinik muayenehane şartlarında ilgili fıtık bölgesinden paravertebral dediğimiz omurga kaslarının içine yapılan yöntemdir. Hastanın fıtık derecesine göre genelde 6-10 kez yapılan enjeksiyon gün aşırı uygulanır. Yapıldıktan sonra bir kaç dakika sürebilen tutukluk ağrı hissi dışında bir rahatsızlık vermez. Ozon ağrıyı hızlı bir şekilde azaltır ve devam eden enjeksiyonlarla hızlı bir iyileşme sağlar" dedi.

Yüzde 70-90 başarı oranı

Uygulanan yöntemin İntra-diskal ozon enjeksiyonu ile kıyaslandığında çok daha ekonomik olup yan etkisi yok denecek kadar az olduğunu belirten Prof. Dr. Bahadır, "Paravertebral ozon enjeksiyonunu yaklaşık 10 yıldır uygulamaktayız ve akut fıtıklarda yüzde 90, kronik fıtıklarda yüzde 70’lere ulaşan başarı oranlarımız vardır" ifadelerini kullandı.

"Bel fıtıklarında, boyna göre daha iyi sonuçlar veriyor"

Bel fıtığında geleneksel yöntemlerin vakaların ancak yarısında sonuç verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Cengiz Bahadır, "Bu nedenle ozon enjeksiyonuna boyun fıtığına oranla çok daha sık başvuruyoruz. Ayrıca bel fıtığında ozonu boyna göre daha ağrısız ve daha yüksek dozda uygulayabiliyoruz. Boyun fıtığında durum biraz daha farklıdır çünkü fizik tedavi ve ilaç tedavileri bel fıtığına oranla daha başarılıdır. Ayrıca bele oranla biraz daha ağrılı bir enjeksiyon bölgesi olduğundan ozon enjeksiyonunu ancak standart yöntemlerle düzelmeyen boyun fıtığı hastalarında uygulamaktayız. Ozon enjeksiyonu tedavisinden en çok yarar görecek hastalar ani başlangıçlı, özellikle bacağa ve kola yayılan şiddetli ağrısı olan hastalarıdır. Kronik ve ameliyat olmuş hastalarda başarı oranları daha düşük olmakla beraber yinede tatmin edici sonuçlar almaktayız" şeklinde konuştu.

Ozon enjeksiyonunu fizik tedavi ile beraber uygulandığında başarı oranlarının daha da arttığının altını çizen Prof. Dr. Bahadır, sözlerini şöyle tamamladı: "Kliniğimizde bel yada boyun fıtığı nedeni ile ameliyat kararı alınmış yüzlerce hasta ozon enjeksiyonu ile cerrahisiz başarılı bir şekilde tedavi edilmiştir. Ozon tedavisi, yan etkisinin yok denecek kadar az olması ve son derece hızlı etki göstermesi nedeniyle özellikle tecrübeli ellerde bel ve boyun fıtığı tedavisinde cerrahi ve diğer tedavilere önemli bir alternatif olmuştur".

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

BM'den Turkcell'e "insanlık" ödülü

2017-09-22 15:03 - Ekonomi

Kalekim'in Avcılar lokasyonu “Ar-Ge Merkezi“ oldu

2017-09-22 20:02 - Genel

Rusya'nın simgesi matruşka bebekler

2017-09-25 16:47 - Dünya

'Mavi Vatan'ın Koruyucu Kartalı: Sahil Güvenlik TCSG 105

2017-09-25 16:52 - Çevre-Hayat

Kaynakçı kadınların ateşle imtihanı

2017-09-24 15:17 - Çevre-Hayat

Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi açıldı

2017-09-19 17:52 - Gündem

Savaş uçakları, PKK kamplarını baskı altına alıyor

2017-09-21 14:47 - Gündem

Bakırköy’de ahşap bir restoranda yangın çıktı

2017-09-21 11:47 - Asayiş

Çıngdu'daki cami Çinli ve gurbetçi Müslümanları bir araya getiriyor

2017-09-19 15:37 - Genel

HIV türlerine yüzde 99 oranında saldıran antikor geliştirildi

2017-09-22 16:21 - Genel

İlgili Haberler

"Bilinçsiz kullanılan vitamin ve takviyeler ani kalp krizlerine neden olabilir" uyarısı

11:48 - Sağlık

Türkiye kök hücre nakillerinde Avrupa ve ABD standartlarını yakaladı

11:13 - Sağlık

"Mantar pişirme ve muhafaza şartlarına göre gıda zehirlenmelerine yol açabilir" uyarısı

14:37 - Sağlık

Anne sütüne teşvik için mamaların reçeteyle satılması önerisi

13:12 - Sağlık

Sağlık Bakanlığı, alarm veren sezaryen oranlarına karşı "normal doğum"u teşvik edecek

11:23 - Sağlık

Günün Manşetleri

Yurt genelindeki camilerde 'şehitler ve mazlumlar' için dua edildi

02:28 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1446

Bursa'da palet fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

01:37 - Asayiş

Beyrut'ta İsrail'in hedef gösterdiği noktalarda şiddetli patlamalar meydana geldi

00:48 - Dünya

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki halk, yoğun bombardıman sonrası bölgeyi terk ediyor

00:43 - Dünya

BM: Gazze'de binlerce kadın hayatlarını tehdit eden sağlık riskleriyle karşı karşıya

00:18 - Dünya