?>

'BBP kararını ilerleyen günlerde açıklayacak'

BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler, "Büyük Birlik Partisi'nin yöneticileri, bu husustaki kararı ilerleyen günlerde açıklayacaktır. Referandumda 'evet' diyenler de 'hayır' diyenler de en tabii demokratik tercihlerini kullanacaklardır." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

YOZGAT

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, anayasa değişikliği referandumunun ülke için hayırlı olacağını söyledi.

Şenliler, Yozgat'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, anayasa değişikliği ile ilgili referandumda hangi yönde oy kullanacaklarına BBP olarak henüz karar vermediklerini belirtti.

Kararlarını istişareye dayalı alacaklarını ifade eden Şenliler, şöyle konuştu:

"Biz, referandumla ilgili olarak partimiz yetkili kurullarını, il ve ilçe başkanlarını toplayarak istişareler yaptıktan sonra karar vereceğimizi geçtiğimiz ay yaptığımız kurultayımızda ifade ettik. Meclisimiz, anayasa değişikliği hususunda halka taşımak üzere bir referandum kararı almıştır. Buna biz saygılıyız. Referandum sürecinde birinci önceliğimiz, ülkemizin içinde bulunduğu şu günlerde ayrıştırıcı, kavgacı üsluptan uzak bir kampanya yürütülmesidir. Hiç kimse bu hususta 'evet' ya da 'hayır' şeklinde dile getireceği siyasi görüşünden dolayı ayrıştırılmamalı, ötekileştirilmemeli, karşı grup olarak görülmemelidir. Partimizin referandum sürecinde ortak bir cepheyle hareket edeceği şeklindeki haberler doğru değil."

Şu ana kadar herhangi bir siyasi parti, kurum ya da blokla veya bir platformla referandum konusunda görüşmelerinin olmadığını aktaran Şenliler, "Türkiye'nin en deneyimli siyasi partilerinden olan Büyük Birlik Partisi'nin yöneticileri, bu husustaki kararı ilerleyen günlerde açıklayacaktır. Referandumda 'evet' diyenler de 'hayır' diyenler de en tabii demokratik tercihlerini kullanacaklardır. Her iki tercih de meşrudur, yasaldır, anayasal hakkını kullanmadan ibarettir. Buradan çıkan sonuca da toplumumuz, kamuoyumuz saygı duyacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bugünkü şartlarda referandum yapılmasının kendilerini endişelendirdiğini dile getiren Şenliler, şunları kaydetti:

"Birlik ve beraberliğe, kenetlenmeye en çok ihtiyaç duyduğumuz, içeriden ve dışarıdan ülkemiz üzerinde hesapların yapıldığı, operasyonların düşünüldüğü, ameliyatlar yapılmak istenildiği, ülke bütünlüğünün tartışmaya açıldığı bir, ihanet şebekelerinin dört bir koldan ülkemize saldırdığı bir dönemde anayasa referandumu bizi aslında endişelendirmekte. Keşke bu ileri bir tarihte, ülkemizin ve dünya konjonktürünün biraz daha düzeldiği şartlarda yapılsaydı daha iyi olurdu ama buna rağmen biz, yapılacak referandumun ülkemiz için hayırlı olacağını, ülkemize hayırlar getireceğine inanıyoruz. Halkın iradesinin mutlak manada her şeyin üzerinde tecelli edeceğini ve vatandaşlarımızın ister 'evet' ister 'hayır' cephesinde olsun, bunun bir cephe, bir kutuplaşma olarak görülmemesi, bir siyasi tercih, demokratik hak kullanma olarak görülmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum."

Muhabir: Muhammed Nuri Erdoğan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sosyal medyadan terör propagandası yapan 3 kişi gözaltına alındı

2017-01-28 16:17 - Gündem

Hiçbir avukat FETÖ'yü savunmak istemedi

2017-01-31 14:08 - Gündem

Beynin şekli kişilik farklarını belirliyor

2017-01-27 16:52 - Teknoloji

'Turizmde 2017 yılı 2016'dan daha güzel olacak'

2017-01-27 00:12 - Kültür Sanat

Savaşsız yaşayamazlar!..

2017-01-29 13:12 - Gündem

THY uçaklarda Super Bowl'u yayınlayacak

2017-01-31 13:47 - Gündem

Marmara Üniversitesinden ‘Nurşen Mazıcı’ açıklaması

2017-01-31 14:27 - Gündem

Abbas ile Şerif, İsrail'in yasa dışı yerleşimlerini görüştü

2017-02-01 00:17 - Dünya

'Senin bunları vermemen aramızdaki yoldaşlık hukukuna aykırıdır'

2017-01-30 16:47 - Dünya

Yürüyen Köşk için yeniden UNESCO’ya başvurulacak

2017-01-31 18:47 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya