?>

Bayramda elektrikli otomobille yola çıkacaklara "rezervasyon" önerisi

ENYAKIT Genel Müdürü Tayfun Şenses, "Araç trafiğinin artmasıyla bayram tatili süresince şarj istasyonlarında da yoğunluk yaşanabileceğini öngörüyoruz. Seyahat planlaması yaparken rezervasyon planlaması da yapmalarını öneriyoruz." dedi.

Ekonomi - 11 ay önce

İstanbul

Şenses, AA muhabirine, Ramazan Bayramı tatilinde elektrikli otomobille yola çıkarken dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin açıklama yaptı.

Kendi markaları açısından geçen bayramlarla bu bayramı kıyasladıklarında rezervasyonlarda 1-2 hafta önceden artış gözlemlediklerini dile getiren Şenses, "Rezervasyon yaptıran elektrikli araç kullanıcıları, ENYAKIT elektrikli araç şarj istasyonu olan lokasyonlarda 'en-ix' teknolojisine sahip bir sistemle QR ve RFID kullanmadan ikmal gerçekleştireceklerdir." diye konuştu.

Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte seyahatlerin, dolayısıyla araç trafiğinin arttığını belirten Şenses, "Araç trafiğinin artmasıyla bayram tatili süresince şarj istasyonlarında da yoğunluk yaşanabileceğini öngörüyoruz. Bu nedenle elektrikli araç kullanıcılarına seyahat planlaması yaparken rezervasyon planlaması da yapmalarını öneriyoruz." ifadesini kullandı.

ENYAKIT'ın Türkiye'nin ilk elektrikli taşıt tanıma sistemi en-ix teknolojisinin yanı sıra tüm istasyonlarında 180 kilovat gücündeki yüksek hızlı DC şarj ağını kullanan tek firma olduğuna işaret eden Şenses, "Bu nedenle yaşanacak yoğunluğu da öngörerek kesintisiz ve özgürce seyahat için müşteri memnuniyetini ön planda tutarak bulunduğumuz tüm lokasyonlarda kullanıcılarımızın taleplerini karşılamayı hedefliyoruz." dedi.

"Gidilecek mesafe ve arabanın menzili önemli faktörler"

Tayfun Şenses, elektrikli otomobil sahiplerinin yola çıkmadan önce dikkat etmesi gereken hususlara ilişkin şunları söyledi:

"Burada iki önemli faktör var. Biri kilometre olarak gidilecek mesafe, bir diğeri de arabanın menzili. Gidilecek olan kilometre ve arabanın menzilini denk getirmek için aradaki şarj noktalarının bulunduğu yerlerde önce rezervasyon yapıp orada geçireceği vakti de dikkate alarak bir yol planlaması yapılması ön plana çıkıyor. Seyahat rotasını belirlerken şarj istasyonlarının konumları ve erişilebilirliği göz önünde bulundurulmalı."

Seyahat rotası oluşturulurken en önemli hususlardan birinin de zaman faktörü olduğuna dikkati çeken Şenses, "Elektrikli araç kullanıcısı şarj istasyonuna rezervasyon yaptırdığında orada da belli bir vakit geçirmesi gerekecek. Yaptığımız araştırmalar, kullanıcıların şarj süresince geçen 20-30 dakikayı en verimli şekilde kullanmak istediğini ortaya koydu. Bu nedenle ENYAKIT olarak şarj ağımızın kullanıcı dostu ve 7/24 hizmet verebilecek konumlarda yer almasını öncelik haline getirdik." dedi.

"Kendi cihazlarımızın önünde araç bırakılması durumunda yardımcı oluyoruz"

ENYAKIT Genel Müdürü Şenses, elektrikli şarj alanlarının Türkiye'de yeni olduğunu, doğal olarak fosil yakıt kullanıcılarının elektrikli şarj ikmal alanlarına araçlarını bırakabildiğini ya da elektrikli araç kullanıcılarının aracını şarj ettikten sonra o noktada kalabildiğini belirterek şunları kaydetti:

"ENYAKIT olarak misyonumuzu müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak ve sektörde liderliği sürdürmek için durmadan çalışmak olarak belirledik. Bizim taraftaki örnekten yola çıkarsak, müşteri hizmetlerimiz kendi cihazlarımızın önünde araç bırakılması durumunda bizlere ulaşmaları halinde şarj istasyonundaki yetkililere ulaşıp, araçların çekilebilmesi, anons edilmesi konusunda ve sorunun çözülmesi için yardımcı oluyoruz."

Türkiye genelinde sürdürülebilir ulaşımın önündeki engelleri azaltmaya yönelik çalışmaları titizlikle yaptıklarını dile getiren Şenses, ENYAKIT olarak 170 lisanslı firma arasında olduklarını, 120 DC istasyonlarının bulunduğunu ve bu yıl 300 DC şarj istasyonu kurmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanan Türkiye'dir, kazanan demokrasimizdir

2024-04-01 01:02 - Siyaset

D-Smart GO, Tru.Store üzerinden T10X kullanıcılarıyla buluştu

2024-04-03 19:13 - Teknoloji

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi: Biden, İsrail'in Şifa Hastanesi'ndeki katliamından soru

2024-04-02 12:23 - Dünya

Almanya: Ukrayna kendini savunamazsa Rusya, savaşı NATO sınırlarına ilerletme tehdidinde bulunur

2024-04-04 17:25 - Dünya

Almanya, Botsvana'nın "20 bin fil gönderme" tehdidine cevap verdi

2024-04-03 20:18 - Dünya

Ukrayna: Rusya, Harkiv ve Zaporijya şehirlerine güdümlü hava bombaları ve füzelerle saldırdı

2024-04-05 20:43 - Dünya

Beşiktaş'ta gece kulübü yangınına ilişkin soruşturmada alınan ön bilirkişi raporundan detaylar

2024-04-05 22:42 - Gündem

BM, Gazze'de gece yardım dağıtımına ara verdiğini duyurdu

2024-04-03 21:17 - Dünya

Soluk borusuna cisim kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtardı

2024-04-05 20:38 - Gündem

ABD, İsrail'in Gazze'ye yardımların artırılmasını kabul etmesini memnuniyetle karşıladı

2024-04-05 11:27 - Dünya

İlgili Haberler

Kahve fiyatları rekor seviyeyi gördükten sonra yüzde 10'un üzerinde geriledi

12:47 - Ekonomi

İnşaat maliyetlerindeki artış 49 ayın en düşüğünde

12:43 - Ekonomi

Düzce'de KOSGEB desteğiyle kurulan fabrika Avrupa'ya kalıp ve makine parçaları gönderiyor

12:12 - Ekonomi

Doğu Karadeniz'in yılın ilk 2 ayında su ürünleri ihracat geliri 15 milyon doları aştı

12:07 - Ekonomi

EPDK, PALGAZ Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 10 milyon lira ceza verdi

10:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kahve fiyatları rekor seviyeyi gördükten sonra yüzde 10'un üzerinde geriledi

12:47 - Ekonomi

İnşaat maliyetlerindeki artış 49 ayın en düşüğünde

12:43 - Ekonomi

Şehirler arası otobüs biletlerinde "Aile Yılı" indirimi

12:37 - Gündem

Terör örgütü DHKP/C soruşturmasında yakalanan 34 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor

12:32 - Gündem

Sultanbeyli'de iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

12:28 - Gündem