?>

Başörtülü olduğu için görevine son verilen Saliha öğretmen yaşadıklarını unutamıyor

Zorlu geçen 6 yılın ardından öğrencilerine ve mesleğine tekrar kavuşan Saliha Gültekin, "Acı bir darbeydi. Yaşam hakkımızı elimizden almışlardı. Çok şükür o sıkıntılı günler geçti. Artık görevimizi yapabiliyoruz." dedi.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Elazığ

Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinde öğretmenlik görevine başörtülü olduğu için son verilen 4 çocuk annesi Saliha Gültekin, o dönem yaşadıklarını hafızasından silemiyor.

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı bir köyde öğretmenlik görevini sürdürürken müfettişlerin başörtüsünü çıkarması yönünde yaptığı baskılara direnen Gültekin'in görevine 2000'de son verildi.

Geçirdiği zorlu 6 yılın ardından devlet memurları affıyla görevine dönen 46 yaşındaki Gültekin, özlem duyduğu öğrencilerine ve çok sevdiği mesleğine tekrar kavuştu.

Saliha Gültekin, AA muhabirine, Palu ilçesine bağlı bir köyde öğretmenlik yaparken 28 Şubat döneminin zorluklarını yaşamaya başladığını, o dönemde başörtülü ve inançlı insanların devlet kadrolarında istenmediğini söyledi.

Kendisi gibi başörtülü arkadaşlarına da çalışma ve okuma izni verilmediğini kaydeden Gültekin, büyük bir sevgiyle yaptığı öğretmenlik mesleğine son verildiğini belirtti.

Gültekin, şöyle konuştu:

"Bir gün şubat soğuğunda okulumuza jandarmalar geldi. Batı Çalışma Grubu olduğunu daha sonra öğrendim.

Batı Çalışma Grubundan gelen askerler bizim özlük bilgilerimizi istedi. Müdür odasına çağrıldık.

Bizim için çalışma başlatıldığını, soruşturma açıldığını öğrendik. Okulumuza müfettişler geldi. Yaptıkları soruşturmanın sonucunda görevden atıldık."

Ellerinden bütün özgürlüklerinin alındığını, kamuda çalışamadıklarını kaydeden Gültekin, o dönemin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Öğrencileri görünce gizli gizli ağladı

Çok sevdiği öğretmenliği 6 yıl boyunca yapamadığını, kendisi için çok üzüntülü yıllar olduğunu dile getiren Gültekin, psikolojisinin bozulduğunu, öğrencileri gördüğü zaman gizli gizli ağladığını anlattı.

Devlet memurları affı ile mesleğine geri döndüğünü ifade eden Gültekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Acı bir darbeydi. Yaşam hakkımızı elimizden almışlardı. İnancımızdan dolayı örtmüş olduğumuz bu örtü bir engeldi, oysa biz bunu Allah'ın emri olduğu için takıyorduk.

Çok şükür o sıkıntılı günler geçti. Artık görevimizi yapabiliyoruz. Ülkemize, vatanımıza, milletimize faydalı evlatlar yetiştirmek için uğraşıyoruz.

Bu süreçte zedelendik. Bizim nesil o zorlu günleri yaşadı ama şimdiki nesil bunları bilmiyor.

Bunları aktarmamız lazım. Şu an başörtülü öğrenciler, başörtülü bireyler nasıl bir özgürlük içinde yaşadığının farkında bile değil. Tıpkı 15 Temmuz darbe girişimi gibi bu da bize vurulan acı bir darbeydi."

"Öğrencilerimizden uzak kaldık"

"Rabbim bir daha bu devlete 28 Şubat soğuğunu yaşatmasın. Yaşadığımız o süreçte evlerimize kapandık. Evlatlarımız gibi bildiğimiz öğrencilerimizden uzak kaldık." diyen Gültekin, şu an gururla görevini sürdürdüğünü söyledi.

Gültekin, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Allah'a çok şükür Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman yanımızda oldu. O dönemlerde onun bu konu hakkında bir şeyler yapacağını, bize özgürlük sunacağını hep inanıyorduk.

Çok şükür müjdeli haberi de aldık. Görevimize başladıktan sonra da bizlerin daha iyi çalışması için gerekli yasalar ve düzenlemeler yapmaya çalıştıklarını ve halen yaptıklarını görüyoruz.

İçimde, o günlere yeniden dönme korkusu var. Ya bir değişiklik olursa yine eski günlere döner miyiz, korkuyla yaşamak istemiyoruz."

- Zorlu geçen 6 yılın ardından öğrencilerine ve mesleğine tekrar kavuşan Saliha Gültekin:

- "Acı bir darbeydi. Yaşam hakkımızı elimizden almışlardı. Çok şükür o sıkıntılı günler geçti. Artık görevimizi yapabiliyoruz.

Ülkemize, vatanımıza, milletimize faydalı evlatlar yetiştirmek için uğraşıyoruz"

- "Allah'a çok şükür Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman yanımızda oldu"

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Somali'de patlama

2021-02-23 15:36 - Dünya

Fatih Terim: Zor bir fikstürden çıkarak arka arkaya 8. maçı kazanmak önemli başarı

2021-02-28 02:12 - Gündem

28 Şubat sürecinde okuldan atılan Yıldızhan: 'Ülkeme faydalı olabilecek bir insandım. Bunun için çok çabaladım'

2021-02-23 15:59 - Çevre-Hayat

Venezuela ülkedeki AB Temsilcisini 'istenmeyen kişi' ilan etti

2021-02-24 23:01 - Dünya

Hamas, Filistin siyasi sisteminde değişim yapmak istediğini açıkladı

2021-02-24 09:26 - Dünya

ABD'deki motor arızası sonrası Japon hava yolu firmaları, Boeing 777'lerin kullanımını durdurdu

2021-02-22 11:26 - Dünya

Avrupa'nın 'altın kızları' gözünü Dünya Kupası'na dikti

2021-02-21 15:02 - Gündem

ABD'de 97 yaşında vefat eden ödüllü Türk mühendis New Jersey'de toprağa verildi

2021-02-26 08:46 - Dünya

Türk savunma sanayisinden 'sualtı telefonu' ihracatı

2021-02-21 15:36 - Teknoloji

Dünyanın ilk tamamı biyodizel ile çalışan jeneratörü Türkiye'de üretildi

2021-02-21 15:41 - Teknoloji

İlgili Haberler

Minare şerefesinde dolaşan tilki cep telefonu kamerasına yansıdı

23:28 - Çevre-Hayat

Çevresi karla kaplı Hazar Gölü dronla görüntülendi

19:18 - Çevre-Hayat

Erzurum'da EİT 2025 kapsamında düzenlenen yarışmada atlar kar üstünde yarıştı

19:12 - Çevre-Hayat

Rize'de "17. Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali" sona erdi

16:17 - Çevre-Hayat

Erciyes'teki kar sanata dönüşecek

15:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor