?>

Başkentte "aslan" muamması

Gölbaşı'ndaki yırtıcı hayvan parkından kaçan bir aslanın güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği belirtilirken parkın yetkilileri görüntülerdeki hayvanın köpek olduğunu öne sürdü.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Bir süredir mühürlü bulunan Gölbaşı'ndaki yırtıcı hayvan parkından kaçan aslanın güvenlik kameralarınca görüntülendiği iddia edildi. Park yetkilileri, görüntülerdeki hayvanın aslan değil köpek olduğunu öne sürerken bazı mahalle sakinleri yakalanan aslanın parka teslim edildiğini bildirdi.

Gölbaşı ilçesinde bulunan ve bir süre önce ilçe belediyesi tarafından mühürlenen yırtıcı hayvan parkı "Aslan Parkour" yakınlarında bulunan bir evin güvenlik kamerasına takılan görüntüler, sosyal medyaya yansıdı. Bazı mahalle sakinlerinin, görüntülerdeki hayvanın aslan olduğunu ve yırtıcı hayvan parkından kaçtığını belirterek 112 ekipleri ve ilgili birimlere ihbarda bulunduğu öne sürüldü.

Yırtıcı hayvan parkının yetkilileri ise iddiayı yalanlayarak kaçan bir aslan olmadığını, görüntülerdeki hayvanın köpek olduğunu öne sürdü. Şikayetler nedeniyle bir süredir mühürlü olan yırtıcı hayvan parkıyla ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini, mahkemenin kararına göre parkın ya faaliyetlerine devam edeceğini ya da başka bir alana taşınacağını belirten yetkililer, ihbarın, mahkeme sürecini etkilemeye yönelik olduğunu savundu.

Resmi makamlardan herhangi bir açıklamanın yapılmadığı olayla ilgili farklı iddialar da ortaya atıldı. Aslanın görüntülendikten bir süre sonra çiğ et verilerek yakalandığı ve parka teslim edildiği öne sürülürken bir iddiaya göre ise parkın kapısına çıkan aslan, eğiticileri tarafından kısa sürede fark edilerek içeriye alındı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fas'tan Dünya Kupası'nda tarihi zafer

2022-12-10 20:23 - Spor

Edirne'ye yeni şehir stadyumu yapılacak

2022-12-14 16:52 - Spor

Twitter, ücretli 'mavi onay rozeti' statüsünü yeniden başlatıyor

2022-12-12 12:04 - Medya

Kumluca ve Finike'de selden etkilenen okullarda hasar tespiti yapıldı

2022-12-15 00:39 - Gündem

Peru'da 30 günlüğüne olağanüstü hal ilan edildi

2022-12-14 21:18 - Dünya

Almanya'da darbe iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin üzerinden 'düşman listesi' çıktı

2022-12-09 16:17 - Dünya

Çin-Hint askerleri arasındaki arbedenin eski görüntüleri sosyal medyada yayıldı

2022-12-14 18:03 - Dünya

KOSGEB Antalya'da selden etkilenen esnaf ve KOBİ'ler için acil destek kredisi başlattı

2022-12-13 21:32 - Gündem

Almanya'da Federal Meclis için daha fazla güvenlik çağrısı yapıldı

2022-12-09 12:28 - Dünya

Denizli, Teknik Tekstil Merkezi ile ihracatına değer katacak

2022-12-15 13:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan: PKK'dan kurtulmamız gerekiyor

09:37 - Gündem

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne 206 işçi alınacak

09:02 - Gündem

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan: PKK'dan kurtulmamız gerekiyor

09:37 - Gündem

Otomotiv Sanayii Derneği ocak ayı üretim ve ihracat verilerini açıkladı

09:23 - Ekonomi

Osmanlı’dan Macaristan’a -Kul Aşı- Gulaş’ın lezzet yolculuğu -Hülya Ayhan yazdı-

09:19 - En Son Yazılar

Organize suç örgütüne yönelik 'Hücre-12' operasyonunda 15 şüpheli tutuklandı

09:18 - Asayiş

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile görüştü

09:12 - Siyaset