?>

Başkent’te bazı altgeçit, üstgeçit ve yollar yenilenecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentray çalışmaları nedeniyle Ankara’daki bazı demiryolu köprülerinin yenileneceğini ve çalışmalar süresince ilgili alt ve üst geçitlerin trafiğe kapatılacağını açıkladı.

Gündem - 9 yıl önce

Ankara Büyükşehir Belediyesinden açıklamaya göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCCD) tarafından gerçekleştirilecek Başkentray projesi kapsamında, Banliyo hattının Ankara-Kayaş istasyonları arasında kalan demiryolu köprüleri ve geçitleri yıkılarak yeniden yapılacak. Çalışmalar süresince alt ve üst geçitlerin bulunduğu güzergahlar kısmen veya tamamen araç trafiğine kapalı olacak. Hacettepe Hastanesi Acil Servisi önündeki demiryolu köprüsünün 15 Temmuz’da yıkılmasıyla başlayacak olan çalışmalar kapsamında, Sıhhiye, Saime Kadın, Cebeci köprüleri, Altınsoy 1-2 geçitleri, Mamak Caddesi, Kayaş Caddesi bağlantı noktaları ve Yemeni Sokak'ta bulunan üst geçitler yıkılacak. Yenileme çalışmaları 19 Kasım 2016 tarihine kadar sürecek.

Proje kapsamında trafiğe kapanacak yollar Proje kapsamında ilk olarak Hacettepe Köprüsü'nün yıkımı gerçekleştirilecek. Adnan Saygun Caddesi'nin, Celal Bayar Bulvarı ile Kızılay Sokak arasında kalan bölümü, yıkım işlemlerinin yapılabilmesi için 15 Temmuz Cuma günü saat 21.00'den itibaren 17 Temmuz Pazar gününe kadar taşıt trafiğine kapatılacak. Yıkım işlemlerinin sona ermesiyle birlikte Adnan Saygun Caddesi'nin Celal Bayar Bulvarı ile Kızılay Sokak arasında kalan bölümünde her iki yönde önce bir, daha sonra ise iki şerit, 17 Temmuz Pazar gününden itibaren taşıt trafiğine açılacak.

Dumlupınar Caddesi'nin, Celal Bayar Bulvarı ile Geçim Sokak arasında kalan bölümü 17 Temmuz Pazar günü saat 21.00'den itibaren 19 Temmuz Salı gününe kadar kapalı olacak. Atatürk Bulvarı üzerinde Sıhhiye Köprüsü'nün bulunduğu alanda 17 Temmuz- 9 Eylül tarihlerinde köprü yenileme çalışmaları yapılacak ve trafik akışı her iki yönde üçer şeritten sağlanacak. Arif Yıldız Caddesi'nin Mamak Caddesi ile 4. Cadde arasında kalan bölümü 19-21 Temmuz tarihlerinde taşıt trafiğine kapatılacak.

Talatpaşa Bulvarı'nın, Plevne Caddesi ile Mamak Caddesi (Dikimevi Kavşağı) arasında kalan bölümü 21 Temmuz saat 21.00'den itibaren 60 gün süreyle taşıt trafiğine kapalı tutulacak. Mamak Abidinpaşa istikametinden gelip Ulus istikametine gitmek isteyen araç sürücüleri, Saime Kadın Kavşağı'ndan Arif Yıldız Caddesi-Plevne Caddesi-Talatpaşa Bulvarı'nı takip edecek. Ulus istikametinden gelip Mamak Abidinpaşa istikametine gitmek isteyen araç sürücüleri de Talatpaşa Bulvarı-Plevne Caddesi-Arif Yıldız Caddesi ve Mamak Caddesi'ni kullanacak.

Mamak Abidinpaşa istikametinden gelip Kızılay istikametine veya Kızılay istikametinden gelip Mamak Abidinpaşa istikametine gitmek isteyen araç sürücüleri ise Cemal Gürsel Caddesi'ni takip edecek. Altınsoy Caddesi'ni Strazburg Caddesi'ne ve Toros Sokak'a bağlayan Altınsoy 1 Alt Geçidi 1-5 Ağustos'ta 4 gün süreyle taşıt trafiğine kapatılacak.

Celal Bayar Bulvarı ile Altınsoy Caddesi'ni bağlayan Altınsoy 2 Alt Geçidi 16 Ağustos Salı günü saat 21.00'den 20 Ağustos Cumartesi gününe kadar trafiğe kapalı olacak. Mamak Caddesi'nin, Tıp Fakültesi Caddesi ile Abdülhak Hamid Caddesi arasında kalan bölümü 8 Ağustos Pazartesi günü saat 21.00'den itibaren 12 Ağustos Cuma gününe kadar taşıt trafiğine kapalı tutulacak. Mamak Caddesi ile 604. Sokak arasında bağlantı sağlayan karayolu alt geçidi de 13 Ağustos Cumartesi günü saat 21.00'den itibaren 17 Ağustos Çarşamba gününe kadar taşıt trafiğine açık olmayacak.

Kayaş Caddesi ile 1254. Sokak arasında bağlantı sağlayan karayolu alt geçidi 6 Ağustos Cumartesi günü saat 21.00'den itibaren 10 Ağustos Çarşamba gününe kadar taşıt trafiğine kapatılacak. Kayaş Caddesi ile Hüseyin Gazi Caddesi arasında bağlantı sağlayan 1. Karayolu alt geçidi 10-14 Ağustos tarihlerinde taşıt trafiğine kapalı tutulacak. Kayaş Caddesi ile Hüseyin Gazi Caddesi arasında bağlantı sağlayan 2. Karayolu alt geçidi ise 14 Ağustos Pazar günü saat 21.00'den itibaren 18 Ağustos Perşembe gününe kadar taşıt

trafiğine açılmayacak. Demirlibahçe Mahallesi'nde bulunan ve Doğanbahçesi Sokak ile Demirkapı Sokak'ı birbirine bağlayan Yemeni Sokak, 19 Eylül Pazartesi günü saat 21.00'den itibaren 19 Kasım Cumartesi gününe kadar taşıt trafiğine kapalı olacak.

Caner Ünver

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kemal Sunal’ın Mercedes'ine gözü gibi bakıyor

2016-07-11 14:17 - Gündem

Ordu’da görenleri şaşırtan kuyruk

2016-07-09 14:39 - Genel

Timsah sahaya indi

2016-07-09 00:00 - Spor

Sakarya'da 24 yaşındaki genç ölü olarak bulundu

2016-07-13 17:08 - Yerel haber-Şirket Haber

Tokat'ta yangın

2016-07-12 20:37 - Yerel haber-Şirket Haber

Galatasaray Odeabank'tan iki transfer

2016-07-13 12:57 - Spor

KHAS’dan yüksek lisans ve doktora adayları için tanıtım günü

2016-07-11 12:47 - Eğitim

Bunun adı vahşet: Başından vurmuşlar!

2016-07-08 13:27 - Çevre-Hayat

Japon gelin kanseri bağlama çalarak yenmeye çalışıyor

2016-07-08 13:31 - Genel

Beton mikserine çarpan motosikletli polisler ölümden döndü

2016-07-13 20:17 - Yerel haber-Şirket Haber

İlgili Haberler

Yurdun çeşitli bölgelerinde kar yağışı etkili oluyor

12:28 - Gündem

Depremde 96 kişinin öldüğü apartmanla ilgili 7 eski kamu görevlisine de dava açıldı

11:45 - Gündem

"Panel" soruşturması fezlekesinde "suçun kamuya karşı işlendiği" vurgusu

11:44 - Gündem

HSK'nin 268 hakim ve savcıyı kapsayan mazeret kararnamesi Resmi Gazete'de

09:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'da Cumhurbaşkanı Subianto tarafından resmi törenle karşılandı

08:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Yurdun çeşitli bölgelerinde kar yağışı etkili oluyor

12:28 - Gündem

Coca Cola, Trump'ın tarife artırımının ardından plastik kullanımını yaygınlaştırabileceğini duy

12:22 - Dünya

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı

12:18 - Spor

Beyaz Saray, Trump'ın dış yardımlarını durdurduğu USAID'in başmüfettişini işten çıkardı

12:13 - Dünya

Trump'un açıklamaları sonrası Ukrayna madenlerinin durumu mercek altında

12:08 - Dünya