Basın İlan Kurumu Müdürü ve Yardımcısına yeni bir yaylım ateşi daha!

FETÖ ve çetesi ile devlet içindeki bağlantılara dair paylaşımlarda bulunan Karşı Gazetesi eski yöneticilerinden gazeteci Emre Erciş, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin’in

Özel Haber - 8 yıl önce

15 Temmuz öncesinde de "FETÖ yapılaşması" iddialarıyla yaylım ateşine tutulan Basın İlan Kurumu (BİK) yöneticileri hakkında bir kez daha çeşitli iddialar ortaya atıldı.

Sosyal medya üzerinden, çeşitli iddialar ve belgelerle FETÖ ve çetesi ile devlet içindeki bağlantılara dair paylaşımlarda bulunan Karşı Gazetesi eski yöneticilerinden gazeteci Emre Erciş, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin’in peşini bırakmıyor.

Erciş, son olarak, BİK Genel Müdürü Karaca ve Yardımcısı Elçin’in kapatılan Zaman Gazetesi kurucusu Alaaddin Kaya ile ilişkisine dikkat çekti.

ZAMAN ESKİ SAHİBİ...

Daha önce, Karaca ve Elçin’in Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan Zaman eski patronu Alaaddin Kaya ile ilişkisine dair çeşitli paylaşımlarda bulunan gazeteci Erciş, yeni başka bağlantıları da hatırlattı.

Önce, “Twitter" üzerinden gerçekleştirilen şu son paylaşımlara ardından BİK ile ilgili olarak 10 madde halinde ortaya atılan diğer “Tweet”lere bakalım.

BİK MÜDÜRÜ VE YARDIMCISININ İLİŞKİLERİ ARAŞTIRILMALI

1- BİK'ten sonra FETÖ'ye yönelik bir önemli iddia da MHP ve AK Partili bazı Gaziantep ilçe belediye başkanları hakkında.

2- Oğuzeli Bld. bşk. MHP'li M.Said Kılıç ve Şahinbey Bld. Bşk. AK Partili M.İhsan Tahmazoğlu'nun FETÖ ile ilişki içinde olduğu iddia ediliyor

3- Özellikle MHP'li M.Said Kılıç ismi önemli. FETÖ imamı Ömer Faruk Kılıç ile sadece akraba değil. Aynı zamanda bşk. Kılıç'ın da kasası.

4- BİK Genel Müd. Karaca ile yardımcısı Elçin'in Alaaddin Kaya ilişkisinden sonra Kılıç ile Tahmazoğlu'nun da FETÖ ilişkisi araştırılmalı.

"BİK MÜDÜRÜ VE YARDIMCISI 5 YILDA FETÖ TUTUKLUSU ALAADDİN KAYA’NIN ŞİRKETLERİNE 12 MİLYON TL AKTARDI" İDDİASI...

İşte yukarıdaki o son paylaşımlardan 3 gün önce Emre Erciş tarafından atılan ve hala bir ses gelmeyen o tweetler, noktasına-virgülüne dokunmadan aynen şöyle:

1-Basın İlan Kurumu Genel Müd. Yakup Karaca ve yardımcısı Cem Elçin, 5 yıl içinde FETÖ'nün yayın organlarına 12 Milyon TL aktardı.

2-Karaca ve Elçin'in 12 Milyon TL aktardığı Ankarada yayın yapan BELDE ve OLAY Gazeteleri Zaman Gazetesi imtiyaz sahibi Alaaddin Kaya'ya ait

3-Yine basılıyormuş gibi gösterilen fakat basılmayan bu gazeteler için her yıl Alaaddin Kaya'nın banka hesabına 2 Milyon TL yatırıldı.

4-2012 yılında Alaaddin Kaya'nın bu naylon gazetelerine traj denetimi yapıldı.Denetim ekibi,Kuruma bildirilen trajın basılmasını istedi.

5-Fakat Kaya'nın denetime tabi tutulan matbaasında 1000 tane bile gazete basılamadı ve Kaya'nın foyası ortaya çıktı.Hakkında tutanak tutuldu

6-Kaya hakkında tutulan tutanaklar için Yakup Karaca ve Cem Elçin devreye girerek işlem yapılmasını engelleyerek düzmece tutanak hazırladı.

7-Bu olaydan sonra BELDE ve OLAY Gazeteleri deşifre olduğu için Kaya bu naylon gazeteleri Mayıs 2014'te birleştirdi ve ismini YEDİGÜN yaptı

8-Kaya'nın bu isim değişikliğiyle gazeteler tek isim altında toplanırken Kaya, BİK'dan YEDİGÜN üzerinden nemalanmaya devam etti.

9-FETÖ kapsamında Zaman Gazetesine Kayyım atanırken Alaaddin Kaya'nın YEDİGÜN Gazetesi gizlendi ve hazineden para almaya devam etti.

10-Öndeki FETÖ'nün en önemli isimlerinden Alaaddin Kaya.Sarı Kravatlı olan Cem Elçin ve şuan hala görevdeler.

EMRE ERCİŞ NEREDEN NEREYE......

Gezi kalkışması sonrası çıkardığı Karşı adındaki gazete ile bir takım şayialara adı karışmasına rağmen oradan CHP milletvekilliğine atlayan Eren Erdem ile birlikte o gazetenin kuruluşunda ve yönetiminde bulunan Emre Erciş, şimdilerde sosyal medya üzerinden bir takım iddia ve belgelerle sürekli durum güncellemesinde bulunuyor.

Eski yol arkadaşı ve şimdilerin çeşitli tartışmalarla adı gündeme gelen CHP Milletvekil Eren Erdem için "Eren Erdem FETÖCÜ değil, ikbalci bir adamdır. Çıkarı için DAEŞli bile olur” diye “tweet" atan, Gezi Kalkışmasına dair pişmanlığını ise 15 Temmuz Darbe kalkışması sonrası Neden Erdoğan’ın arkasında durulması gerektiğini ve Gezi Parkı’na Topçu Kışlası’nın neden yapılması gerektiğini şimdi daha iyi anlıyorum…” şeklinde ifade eden Erciş, FETÖ yapılanmasına ve Türkiye’nin iç/dış politikalarına karşı da kendi ifadesiyle "komplo teorileri”geliştirerek bunları, sosyal medya platformu “Twitter” üzerinde @EmreErcis1 hesabı üzerinden paylaşıyor.

dikGAZETE.com : Önceki haber: 

Basın İlan Kurumu’na yaylım ateşi!

Haftanın Öne Çıkanları

'Flamingo' diye adı değiştirilen Allı Turnalar Beyşehir Gölü'nde mola verdi

2016-08-30 17:55 - Çevre-Hayat

YPG nin DAEŞ e karşı savaşan tek güç olduğu miti çöktü

2016-08-30 16:17 - Gündem

Binlerce öğrencinin üniversiteli olma hayali devam ediyor

2016-08-25 19:17 - Eğitim

Gözleri güneş ışınlarından koruma yolları

2016-08-25 14:47 - Sağlık

Fed başkanlarından faiz açıklaması

2016-08-26 12:52 - Ekonomi

GATA'nın yeni ismi 'Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi' oldu

2016-08-27 19:38 - Genel

Ege kıyıları Kurban Bayramı nı dolu geçirecek

2016-08-28 17:22 - Gündem

Dr. Kazak: Diş fırçanızı 3 ayda bir değiştirmeyi ihmal etmeyin

2016-08-29 14:52 - Sağlık

FETÖ inşaat işçisini müdür yapmış

2016-08-24 14:27 - Gündem

'Türkiye hedeflerine adım adım ilerliyor'

2016-08-27 00:03 - Genel

İlgili Haberler

Genç Türk piyanist Can Saraç Rusya’da müzik ziyafeti sunacak

20:05 - Özel Haber

Putin, Astana'daki ŞİÖ zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

17:17 - Özel Haber

SPIEF 2024'ün resmi arabası HONGQI'den Türkiye piyasasına büyük ilgi

06:09 - Özel Haber

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ile Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Bilgiç ekonomik işbirliğini görüştü

23:48 - Özel Haber

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Günü Moskova'da kutlandı

00:08 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Fransız basınına göre Macron'un erken seçim kararı kendi sonunu getirdi

01:13 - Dünya

Ultra Ortodoks Yahudiler, zorunlu askerliğe karşı protestoda İsrail polisi ile çatıştı

01:03 - Dünya

EURO 2024'te çeyrek finale yükselen İspanya, Almanya'nın rakibi oldu

00:38 - Spor

Fransa'da erken genel seçimlerin ilk turunda aşırı sağ, yarışı önde götürüyor

23:32 - Dünya

Yedinci Mühür filmi üzerine notlar -Sevim Korkmaz yazdı-

23:31 - En Son Yazılar