?>

Başbakan Yardımcısı Akdağ, KKTC Başbakanı Özgürgün ile görüştü

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kıbrıs'ta bir çözümün Rum tarafının da faydasına olacağını belirterek, "Biz KKTC’yi hızla geliştirme ve refahını artırmaya devam edeceğiz." dedi.

Dünya - 7 yıl önce

LEFKOŞA

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC temasları çerçevesinde Başbakan Hüseyin Özgürgün'ü makamında ziyaret etti. Akdağ'a ziyaretinde KKTC Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da hazır bulundu.

Akdağ burada yaptığı konuşmada bir önceki ziyaretinde Lefkoşa, Gazimağusa ve Güzelyurt’u, bu ziyaretinde de Karpaz bölgesini ziyaret ederek bölge halkıyla sohbet etme imkanı bulduğunu anlattı.

Ziyaretinde KKTC'deki bakir alanları görme imkanı bulduğunu kaydeden Akdağ, şunları söyledi:

"İnşallah önümüzdeki yıllarda karşılıklı işbirliğiyle KKTC’de kalkınma hamlesinin daha da hızlanacağına olan inancım bir kez daha pekişti. Karşılıklı Kalkınma ve İşbirliği Teknik Heyeti 4 gündür çalışıyor. Teknik çalışmaları bitirdiler. Ben de bu çalışmanın kapanma oturumuna katılmak istedim. Neler yaptık? Bundan sonra nasıl daha ileri gideriz? Bir işe karar vermişsem muhakkak bitirmem lazım şeklinde bir huyum var. Dolayısıyla bu ziyaretler diyaloğun daha güçlendirilmesi, hızlandırılması ve verimli hale gelmesine yol açacaktır. Bugün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘yaşayacak bir yer ararsam Kıbrıs’tan başka bir yer aramam’ şeklindeki bakışının ne kadar doğru ve güzel olduğunu görme ve yaşama imkanı buldum."

“KKTC hızla ilerleyecek”

Konuşmasında Kıbrıs Rum tarafına da seslenen Recep Akdağ, "Kıbrıs sorununu çözümsüzlüğe mahkum ettikleri takdirde Kıbrıs Türkü’nün kalkınamayacağı, kendi ayakları üzerinde duramayacağı, dolayısıyla dayatmalara razı olabileceğini düşünen Rumlar artık KKTC ve bu ülkenin kurulduğu toprakların çok daha hızlı ilerleyeceğini görmeliler." değerlendirmesinde bulundu. 

Bakan Akdağ, Rumların bu anlamsız inattan vazgeçmeleri gerektiğine işaret ederek, "Bugün adadaki en temiz ve güzel su KKTC’de, yarın elektriğin en alası daha da ucuzlamış olarak KKTC’de olacak. Kısa zamanda adada her türlü sağlık ihtiyacını gören mükemmel bir hastane hizmeti ortaya çıkacak. Ülkede şu an 90 bin üzerinde öğrenci, ciddi bir turizm potansiyeli var. Topraklar sulanmaya başlayınca tarım gelirleri müthiş bir ivme gösterecek. Yani Rum tarafı şunu bilsin; Çözüm onların da büyük faydasına olur. Dolayısıyla biz KKTC’yi hızla geliştirme ve refahını artırmaya devam edeceğiz." dedi. 

Murat Demirci Muhabir: 

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Enflasyon tek hanelere inene kadar yapısal reformlara devam edeceğiz

2017-09-27 14:45 - Ekonomi

Referandum sonrası Erbil sokakları

2017-09-28 00:37 - Dünya

Ayvalık’ta 52 göçmen jandarmadan kaçamadı

2017-09-26 12:37 - Asayiş

Süper Lig: Gençlerbirliği:1 Başakşehir:0

2017-09-24 00:22 - Spor

AK Partili vekil intihar eden vatandaşı böyle ikna etti

2017-09-29 21:12 - Asayiş

Erbil'de sonuç açıklanmadan kutlama başladı

2017-09-26 01:27 - Dünya

Terör mağduru mahaleye kitap kafe

2017-09-27 23:22 - Çevre-Hayat

İntihar girişiminde bulunan kişiyi milletvekili ikna etti

2017-09-30 00:07 - Gündem

'Azerbaycan, Irak'ın toprak bütünlüğünü destekliyor'

2017-09-29 15:27 - Dünya

Oda ve borsa seçimleri ertelendi

2017-09-24 11:46 - Ekonomi

İlgili Haberler

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya