?>

Bangladeş'te iklim nedeniyle göç edenlerin sayısı 6 milyona ulaştı

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, ülkede iklim koşulları nedeniyle göç edenlerin sayısının 6 milyona ulaştığını belirtti.

Dünya - 6 yıl önce

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, ülkede iklim koşulları nedeniyle göç edenlerin sayısının 6 milyona ulaştığını belirtti.

Bangladeş Sangbad Sangstha haber ajansına göre, Başbakan Hasina, başkent Dakka'da düzenlenen bir iklim toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, ülkede halihazırda 6 milyon kişinin iklim şartları nedeniyle göç ettiğini söyledi.

Hasina, "Kanıtlar, Bangladeş'te halihazırda 6 milyon iklim göçmeni olduğunu, sıcaklık değişimlerinin, sellerin, kuraklıkların, sıcak hava dalgalarının, siklonların ve fırtınaların sıklık ve şiddetinin artması, deniz seviyesinin yükselmesi ve tuzlu su sızması nedeniyle bu sayının 2050'ye kadar iki katından daha fazla olabileceğini gösteriyor." dedi.

Konuşmasında iklim değişikliğinin küresel bir problem olduğuna dikkati çeken Hasina, "İklim değişikliğinin küresel bir sorun olduğuna ve küresel çözümlere başvurmamız gerektiğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Küresel iklim değişikliğiyle ilgili 2015 Paris Antlaşması'na atıfta bulunan Hasina, ülkesinin, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda anlamlı bir iş birliği için sağlam bir zemin oluşturma konusunda başarılı olduğunu söyledi.

İklim değişikliğinin tarımı, bitkileri, hayvancılığı ve balıkçılığı ciddi şekilde etkilediğini kaydeden Hasina, bu durumun Bangladeş'in gıda güvenliğini tehdit ettiğini dile getirdi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu tarafından nisan ayında yayınlanan bir raporda, Bangladeş'te iklim değişikliğine bağlı felaketlerin 19 milyondan fazla çocuğun yaşamını ve geleceğini tehlikeye attığı uyarısında bulunulmuştu.

Raporda, Bangladeş genelinde ailelerin, ekilebilir arazilerde tuzluluğun artması, su baskınları veya akarsu erozyonu nedeniyle geçim kaynaklarını kaybettikten sonra köylerden büyük şehirlere göç ettiğine dikkat çekilmişti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Satılık daire en çok İstanbul'da arandı

2019-07-04 20:32 - Ekonomi

“Mercedes-Benz Türk StartUP 2019“un kazananları açıklandı

2019-07-09 17:01 - Genel

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik

2019-07-04 15:22 - Ekonomi

Türkiye'nin 500 büyük şirketi satışta Walmart'a erişemedi

2019-07-06 15:52 - Ekonomi

Milan, Hernandez'i kadrosuna kattı

2019-07-06 23:22 - Spor

GAP barajlarından ekonomiye 200 milyar liralık katkı

2019-07-05 16:08 - Ekonomi

LGS tercihlerinde başucu kaynağı 'Mesleğim Hayatım' portalı oldu

2019-07-04 20:44 - Eğitim

Galatasaray genç futbolcusunu Westerlo'ya kiraladı

2019-07-04 20:58 - Spor

Tüm gebelere HIV taraması

2019-07-04 15:21 - Gündem

Gazprom'un değeri 95 milyar doları buldu

2019-07-04 20:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Filistinli Bakan Ağabekyan, Gazze'nin kendi halkı tarafından yeniden inşa edileceğini söyledi

11:32 - Dünya

Bitcoin, Trump'ın "stratejik kripto rezervi" planında iyimserliğin azalmasıyla düştü

09:58 - Dünya

Kanada, bugünden itibaren ABD'den ithalata yüzde 25 gümrük vergisi uygulayacak

09:02 - Dünya

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum'dan ABD'ye gümrük vergisi cevabı: Sükunet ve sabırla bekleyeceğiz

08:58 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Ukrayna'ya yönelik askeri yardımları durdurdu

05:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Filistinli Bakan Ağabekyan, Gazze'nin kendi halkı tarafından yeniden inşa edileceğini söyledi

11:32 - Dünya

Sivasspor, Süper Lig'de 5 maçtır galibiyete hasret

11:27 - Spor

Suriye konulu istişarelerde, Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması gündeme getirildi

10:58 - Gündem

Erzurum, Ardahan ve Tunceli'de 448 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı

10:52 - Çevre & Seyahat

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-şubat döneminde yüzde 14,2 daraldı

10:48 - Ekonomi