?>

Bangladeş Dışişleri Bakanı Mahmud: İsrail açıkça insanlık suçu işliyor ve etnik temizlik yapıyor

Bangladeş Dışişleri Bakanı Muhammad Hasan Mahmud, "İsrail, açıkça insanlık suçu işliyor ve etnik temizlik yapıyor. Bunun devam etmesine izin vermemeliyiz." dedi.

Gündem - 12 ay önce

Ankara

Bangladeş Dışişleri Bakanı Muhammad Hasan Mahmud, Gazze'de bugüne kadar başta kadın ve çocuk olmak üzere 30 binden fazla kişinin öldürüldüğünü belirterek "Gazze'de olanlar, soykırımdır, insanlığa karşı suçtur." dedi.

Bangladeş Dışişleri Bakanı Mahmud, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu, Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 2024'te, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Mahmud, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını "soykırım ve insanlığa karşı suç" olarak değerlendirdi.

Bugüne kadar 30 binden fazla kişinin öldürüldüğünü ve bunların çoğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu ifade eden Mahmud, "Hastanelere saldırılar düzenlendi, tek bir hastaneye yönelik tek bir saldırıda 500 kişi öldürüldü. İnsani yardımlar kesildi, bazen yasaklandı. Elektrik bağlantısı, su temini, bunlar da kesintiye uğradı." diye konuştu.

İsrailli askerlerin, hiçbir suçu olmayan "aç" insanlara saldırdığını vurgulayan Mahmud, "İsrail, açıkça insanlık suçu işliyor ve etnik temizlik yapıyor. Bunun devam etmesine izin vermemeliyiz." ifadelerini kullandı.

"ADF dünya barışı için hayati rol oynuyor"

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın özellikle enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle dünyadaki pek çok ülkeyi etkilediğini belirten Bakan Mahmud, bunun yanı sıra İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Afrika'daki sorunlar da bir araya geldiğinde, dünyadaki durumun "tehlikeli" olduğunu belirtti.

Mahmud, "Bu noktada pek çok devlet başkanı ve bakanın davet edildiği Antalya Diplomasi Forumu, dünyada barışı tesis etmek için çok hayati bir rol oynuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanı, "Antalya Diplomasi Forumu ile İsrail ve dünyadaki diğer süper güçler üzerinde baskı oluşturalım ki, İsrail'i Gazze'deki politikalarından vazgeçirebilelim ve soykırımı durdurabilelim." dedi.

"Bangladeş Türk toplumuna büyük saygı duyuyor"

Mahmud, Türkiye ve Bangladeş ilişkilerinin geçmişe dayandığını ve iki ülkenin aynı değerleri paylaştığını ifade etti.

Bangladeş halkının Türk toplumuna büyük saygı duyduğunu ifade eden Mahmud, pek çok Türk sivil toplum kuruluşunun Bangladeş'e ve Arakanlı Müslümanlara insani yardımlarda bulunduğunu belirtti.

Mahmud, iki ülkenin birlikte daha çok çalışması ve işbirliğini güçlendirmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bayraktar AKINCI'dan Çakır seyir füzesiyle tam isabet

2024-03-01 12:43 - Teknoloji

Bakan Özhaseki: Ne yapıyorsak, bu depremsellik gerçekliğini bilerek hareket etmek durumundayız

2024-03-01 16:23 - Ekonomi

Türkiye, yakın uzayın keşfi için yeni projelere odaklandı

2024-03-01 11:28 - Teknoloji

Türkiye'de Pin Up Casino'da Oynamanın Avantajlarını Keşfedin

2024-02-27 10:56 - İnsan&Hayat

Erciyes'teki pistleri gece boyunca süren mesaiyle kayağa hazırlıyorlar

2024-02-27 12:22 - Çevre-Hayat

Bakan Uraloğlu: Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız

2024-02-28 13:48 - Ekonomi

Depremde 37 kişinin hayatını kaybettiği Zümrüt Apartmanı'na ilişkin davanın görülmesine başland

2024-02-29 13:43 - Gündem

MWC Barselona'da elektrikli uçan otomobil öne çıkıyor

2024-02-26 13:23 - Teknoloji

Türkiye ve Azerbaycan'dan dağcılar, Hocalı Katliamı kurbanlarını Haça Dağı zirvesinde andı

2024-02-26 14:42 - Çevre-Hayat

Muğla ve Antalya kıyıları için sağanak uyarısı

2024-02-25 12:03 - Gündem

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İznik’in Fethinin 950. 945. 694. Yılı kutlaması -Ramazan Topraklı yazdı-

07:37 - En Son Yazılar

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya