?>

Balıkta uygun fiyat, yüksek arz için 'yasaklara riayet' uyarısı

Çanakkale Merkez 1 No'lu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Özkurnaz, balık fiyatlarının yüksek seyrettiğini belirterek, "Yasaklara uyulması halinde hem balık fiyatlarının düşeceğine hem de daha çok balık yakalanacağına inanıyoruz." dedi.

Ekonomi - 5 yıl önce

Çanakkale

Çanakkale Merkez 1 No'lu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Özkurnaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'deki balıkların göçünün bu sene geciktiğini ifade etti.

Hava sıcaklıklarının uzunca bir süre mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle balığın Çanakkale Boğazı'nda kaldığını dile getiren Özkurnaz, havanın soğumasıyla birlikte özellikle lüferin bölgesinde hareket etmeye başladığını söyledi.

Özkurnaz, "Şu anda lüferin kilogramı 130 liraya kadar çıkıyor. Çipura 80, uskumru 50, en ucuz ürünümüz kupa balığı da 20 liradan satılıyor. Balıkçılıkta bu sene beklediğimizi bulamadık. Tabii bizim de amacımız balıkçının para kazanabilmesi ve bol balık avı." dedi.

Fiyatlar yüksek seyrettiği için balıkçıların kazancının çok düşük olmadığını ifade eden Özkurnaz, balık avında miktarın yaklaşık bir aylık süreçte memnun edici düzeye ulaşacağını öngördüklerini dile getirdi.

Marmara'da istavrit ve kupa bolluğu

Özkurnaz, "Önümüzdeki dönemde bakanlığımızın koymuş olduğu yasaklar daha da çok önem arz etmekte. Yasaklara uyulması halinde hem balık fiyatlarının düşeceğine hem daha çok balık yakalanacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Özellikle Marmara Denizi'nde en fazla avlanan balıkların istavrit ve kupa türü olduğunu belirten Özkurnaz, bu iki çeşitte fiyatların daha da gerileyeceğini söyledi.

Çanakkale Balık Hali'nde kilogram bazında çinekop ve levrek 50, tekir 35, istavrit ve hamsi 30, mezgit ve zargana 25, kupa ve kefal 20, sardalya 15 liradan, palamudun ise tanesi 40 liradan satılıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

17 ilde 2 bin 200 kişi 'gönüllülük' çağrısı yapacak

2019-12-04 19:37 - Gündem

TİKA'dan Afrikalı tarım uzmanlarına eğitim desteği

2019-12-05 19:07 - Dünya

Beşiktaş Kulübünden kadın taraftarlarına jest

2019-12-05 16:50 - Spor

Beyaz örtüyle kaplanan Gölcük Tabiat Parkı mest ediyor

2019-12-05 17:12 - Günün Fotoğrafı

'Çocuklarımızı devlete teslim edin'

2019-12-08 16:47 - Gündem

Rusya WADA'nın bütün sporcularını organizasyonlardan men etmesine karşı

2019-12-09 23:52 - Spor

Soykırım inkarcısına Nobel verilmesi Srebrenitsa'nın acılarını tazeledi

2019-12-11 15:22 - Dünya

Bıçaklı saldırı sonucu öldürülen Özdemir'in cenazesi toprağa verildi

2019-12-04 20:22 - Gündem

85. İstanbul Ermeni Patriği seçimi 11 Aralık'ta gerçekleştirilecek

2019-12-09 16:37 - Gündem

Ramsey, tasarımcı Ezra ve Tuba ile iş birliği yaptı

2019-12-06 18:03 - Genel

İlgili Haberler

Sakarya'da üretilen oto bakım ve temizlik ürünleri 84 ülkeye gönderiliyor

15:17 - Ekonomi

Trakya'dan geçen ay 155,8 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi

15:07 - Ekonomi

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon ocakta yükseldi

15:03 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Mayıs 2024'e kıyasla enflasyon son 8 ayda 33,3 puan düşmüştür

14:52 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi

14:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan PKK'lı 2 terörist teslim oldu

15:58 - Gündem

"Çiftlik Bank" davasında karar açıklandı

15:52 - Gündem

AB liderleri "savunma" konulu ilk zirve için bir araya geldi

15:47 - Dünya

Papa, çocukların bombalar altında ölmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi

15:42 - Dünya

İsrail ordusu, Kuneytra vilayetinde işgal ettiği beldeden çekilirken geride enkaz bıraktı

15:37 - Dünya