?>

Balıkesir'deki yanık merkezi Marmara, Ege ve İç Anadolu'dan hastalara da hizmet veriyor

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi bünyesinde geçen yıl hizmet vermeye başlayan yanık merkezinde her ay ortalama 350 hasta sağlığına kavuşturuluyor.

Sağlık - 2 yıl önce

Balıkesir

Kent merkezindeki 1100 yataklı hastanenin bünyesinde 2012'de hizmete başlayan yanık ünitesi, bölgede bu alanda duyulan ihtiyacın artması nedeniyle Sağlık Bakanlığından izinlerin alınmasının ardından geçen yıl nisanda yanık merkezine dönüştürüldü.

Özel ameliyathanesi, 4 yoğun bakım ve 10 hasta yatağı, 2 pansuman odasıyla hizmet veren merkezde, hastaların yanık dereceleri, şiddeti, derinliği, lokalizasyonu, genel sağlık durumu değerlendirilerek tıbbi tedaviler uygulanıyor.

Hareket kısıtlılığını önlemek ve tedavi etmek, estetik ve fonksiyonel kusurları en düşük seviyeye indirmek, kas atrofisini önlemek ve hastayı en kısa sürede günlük yaşam aktivitelerine döndürmek amacıyla yapılan çalışmalar, el cerrahisi, plastik cerrahi, genel cerrahi ve çocuk cerrahisi hekimleri, hemşireler, diyetisyen ve fizyoterapistten oluşan multidisipliner ekip tarafından yürütülüyor.

Hafta içi mesai saatlerinde randevusuz poliklinik hizmeti veren, günün 24 saati gelinebilen merkezin açılmasından bu yana Balıkesir'den il dışına yanık vakası sevklerinin azalmasının yanı sıra birçok kentten komplike vakalara merkezde müdahale edildi.

"Fizik tedavi ve psikolojik destek de görüyorlar"

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Osman Koçak, AA muhabirine, yanık merkezinde 3'ü genel cerrahi uzmanı 20 sağlık personeliyle hizmet verdiklerini söyledi.

Merkezde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Koçak, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar 1500 poliklinik muayenesi gerçekleşmiştir. Aylık ortalama 350 hastaya hizmet verilmektedir. Bu zamana kadar da aylık ortalama 50 ameliyat yapılmıştır. Servisimize hem Balıkesir genelinden hem de diğer illerden, özellikle İç Anadolu, Ege ve Marmara bölgelerinden hasta kabulü sağlamaktayız. Merkezimizin özellikle kendisine ait bir ameliyathanesi olduğu ve hastalarımız steril ortamlarda tedavi edildiği için en iyi kalitede hizmet sağlamaktayız."

Genel cerrahi uzmanlarından Dr. Önder Karahallı da merkezin Balıkesir için önemine dikkati çekerek, hastaların tedavi için başka illere gitmesine gerek kalmadığını dile getirdi.

Dr. Mehmet Onur Gülseren ise hastaların yanık derecesine göre tedavi yöntemlerini tercih ettiklerini anlattı.

Pansumandan ameliyata bütün tedavileri uyguladıklarını belirten Gülseren, şunları kaydetti:

"Yanık hastalarının tedavileri biraz uzun sürüyor. Birden fazla ameliyat olmaları gerekiyor. Burada bir ekip olarak hastalarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hastalarımız kendi yaşadıkları ilde tedavi oldukları için çok memnun. Tedavileri uzun sürdüğü için onlarla aile gibi oluyoruz. Hastalarımız servislerimizde tedavi görmeye başladıkları andan itibaren rehabilitasyon da başlıyor. Fizik tedavi ve psikolojik destek de görüyorlar."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da "Anadolu kırmızısı" Togg gelin arabası oldu

2023-04-27 23:28 - Gündem

Kentsel dönüşümdeki yeni adımlar evini yenileyeceklere kolaylık sunuyor

2023-04-22 13:57 - Ekonomi

Fransa'da bir hastane, acil servisini personel eksikliği nedeniyle geçici olarak kapattı

2023-04-22 18:13 - Sağlık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2 bin 431 personel alım ilanı Resmi Gazete'de

2023-04-26 03:23 - Gündem

Balıkesir'de sağanak nedeniyle zarar gören köprü ulaşıma kapatıldı

2023-04-27 13:48 - Gündem

BM Suriye Özel Temsilcisi: Suriye'ye artan ilgi sonucu önemli bir noktaya ulaştık

2023-04-27 22:53 - Dünya

Real Madrid evinde kazandı

2023-04-23 08:38 - Spor

İletişim Başkanlığı ve TRT'den çocuklara özel etkinlik

2023-04-23 15:37 - Gündem

TBMM Başkanı Şentop, Çekya Senato Başkanı Milos Vystrcil ile görüştü

2023-04-25 18:33 - Siyaset

Bakan Kurum'dan Gaziantep Nurdağı'ndaki köy evlerine ilişkin paylaşım:

2023-04-25 13:38 - Gündem

İlgili Haberler

Hastalığı nedeniyle 12 yıldır yürüyemeyen eşine aşkla bakıyor

12:27 - Sağlık

Sağlık Bakanlığında Tütünle Mücadele Çalıştayı düzenlendi

23:17 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından 81 ilde çapraz denetimle 'duman avı'

04:38 - Sağlık

Antalya'da tedavi gören çift 1,5 ayda sigara bağımlılığından kurtuldu

18:18 - Sağlık

Hava Kuvvetlerine ait ambulans uçak kalp rahatsızlığı olan kişiyi Erzurum'dan Ankara'ya ul

17:28 - Sağlık

Günün Manşetleri

Suriye'nin Lazkiye ilinde hedef, toplumsal barış ve kalkınma

13:48 - Dünya

Başkent'te toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı

13:42 - Gündem

Honda, Nissan ve Mitsubishi birleşme planlarını sonlandırdı

13:38 - Ekonomi

NATO Savunma Bakanları, savunma harcamalarını ve üretimini artırma gündemiyle toplandı

13:33 - Dünya

Emine Erdoğan: Her alanda ekolojik dengeyi yeniden tesis edecek politikalar üretmeliyiz

13:27 - Gündem