?>

Balıkçıların umudu çinekop ve lüfer

1 Eylül’de Vira Bismillah diyerek Marmara Denizi'ne ağlarını atan ve 50 gündür denizden umduğunu bulamayan Tekirdağlı balıkçılar, umutlarını çinekop ve lüfere bağladı.

Ekonomi - 9 yıl önce

1 Eylül’de Vira Bismillah diyerek Marmara Denizi'ne ağlarını atan ve 50 gündür denizden umduğunu bulamayan Tekirdağlı balıkçılar, umutlarını çinekop ve lüfere bağladı.

1 Eylül'de av yasağının sona ermesi ile birlikte Tekirdağ’da umutla sezona başlayan balıkçılar, geçen süreye rağmen denizden istediklerini alamadı. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki balıkçılar bu yıl palamut, hamsi ve istavritin istedikleri gibi verimli olmadığını dile getirerek, umutlarını çinekop ile lüfere bağladıklarını söyledi.

“MARMARA’DA DA KARADENİZ’DE DE BALIKÇILIK OLMADI”

Tekirdağ’da balıkçılıkla uğraşan İdris Şeremet, Marmara genelinde ve Karadeniz’de bu yıl balıkçılık olmadığını ifade ederek, “Hep iyi gidecek umutlarıyla sezona başladık. Maalesef istediğimiz gibi gitmedi sezon. Denizde sene seneye uyacak diye bir şey yok. Palamut, çinekop ve lüfercilik olmadı. Bütün kıyıları da yasak etseniz havyar tutmadığı zaman, balığın yumurtası tutmadığı zaman olmuyor. Denizde soğuk su denen bir zaman var, havyar bıraktığın zaman, eğer o su soğuksa havyar tutmaz, balık da olmaz. Marmara genelinde, Karadeniz’de de öyle balıkçılık olmadı. Palamut göç eder, Ege’den Karadeniz’e havyar döker, geri döner bu yıl ne göç eden balık oldu ne de geri dönen balık oldu. Denizde en çok güvendiğimiz denizin kuru fasulyesi dediğimiz istavrit de bu yıl yok” dedi.

“EGE’DEN VE KARADENİZ’DEN BALIKÇILAR MARMARA’YA AKIN ETTİ”

Şeremet, Ege’den ve Karadeniz’den balıkçıların hamsi için Marmara’ya akın etiğini söyleyerek, “Bandırma'dan, Karadeniz’den, Ege’den balıkçı arkadaşlar geldi Marmara’da hamsi balığı var diye. Marmara ne kadar büyük, bu kadar kayığı ne kadar kaldırabilir. Bu yıl umduğumuzu bulamadık. Hamsi olsun istavrit olsun bunlarla az da olsa çarkını çevirirsin, çalıştığın adamların parasını verirsin, yaktığın mazot parasını verirsin çarkını çevirirsin. Palamut bu sene olmadı. 

Palamut’u görünce heyecanla çıkıyoruz denize. Radarlar aldık, hazırlıklarımızı yaptık ama umduğumuz palamut çıkamadı. Palamut balığı ile gemiyi iki günde bir doldurup gelirsen para kazanırsın yoksa yüz kasa palamut tuttum peşinden gittim bu şekilde mazot egzozdan çıkınca kıymeti yok. Eğer çinekop, lüfer olamazsa vay halimize” diye konuştu. 

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İşte şampiyonun son hali

2015-10-19 20:22 - Spor

Kaçırılan askerin annesi: "Yavrumu istiyorum"

2015-10-17 15:45 - Genel

Torbacı operasyonunda 19 gözaltı

2015-10-14 15:20 - Asayiş

Quaresma mutluluğun formülünü açıkladı

2015-10-19 02:28 - Spor

Sami Özey yazıyor... SABIR TAŞI NE ZAMAN ÇATLAR, BİLİNMEZ!..

2015-10-14 04:42 - En Son Yazılar

Başkent’te trafik kazası: 2 ölü, 5 yaralı

2015-10-14 09:08 - Asayiş

Ünlü isimler uyuşturucu kullanmaktan suçlu bulundu

2015-10-15 20:23 - Magazin

Ankaralı Namık'a veda!

2015-10-20 14:05 - Magazin

Galatasaray seriyi sürdürmek istiyor

2015-10-16 13:34 - Spor

Murat Sancak saldırısında 5 kişi adliyeye sevk edildi

2015-10-16 15:51 - Asayiş

İlgili Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Münih'te 'Teröre Finansman Yok Konferansı'na katıldı

16:57 - Ekonomi

TMSF'den "kayyımlık yetkileri ile ilgili iddialara" ilişkin açıklama

12:48 - Ekonomi

Gelişen ikili ilişkiler ışığında Slovenya'ya ihracat rekoru kırıldı

12:33 - Ekonomi

THK 100. yaşında yeniden yapılanmaya odaklanacak

12:27 - Ekonomi

Maliye, kırmızı et sektörünün devlerini kayıt dışılık takibine aldı

12:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor