?>

Bakırköy'de kazalarla gündeme gelen alt geçit için tır sürücülerine uyarı

Sürüş uzmanı Ömer Faruk Topdemir, Bakırköy'de yüksek tonajlı araçların çarptığı alt geçitte meydana gelen kazaların, sürücülerin dikkatsizliğinden kaynaklandığını belirtti.

Gündem - 2 ay önce

İstanbul

Bakırköy sahil yolu Rauf Orbay Caddesi Florya istikametinde bulunan Yeşilyurt Hava Harp Okulu önündeki Havuzlu Kavşağı alt geçidinde, ağır tonajlı araçların karıştığı çok sayıda kaza meydana geldi. Bu kazaların bazıları ölümlere, bazıları ise yaralanmalara neden oldu.

Uzmanlar kazaların, alt geçide yaklaşan sürücülerin bölgedeki yükseklik uyarı tabelalarını dikkate almamalarından kaynaklandığını belirtiyor.

Sürüş uzmanı Ömer Faruk Topdemir, AA muhabirine, 4 metreden yüksek araçların buradan geçmemesi gerektiğini belirtti.

Bölgede çok sayıda uyarı levhası olmasına rağmen kazaların meydana geldiğini dile getiren Topdemir, "Aslında buraya varmadan dubalar da bulunuyor. Ayrıca levhalar var ancak yine de kazalar oluyor. Bu köprüde son 1 yılda 5'ten fazla kaza meydana geldi ve bu kazalar tır dorselerinin çarpması, devrilmesi, yan yatması ya da sıkışmasından oldu" dedi.

Sürücülerin yükseklik uyarısına dair levhaları dikkate almaları gerektiğini, aksi takdirde kazaların kaçınılmaz olacağını vurgulayan Topdemir, şunları kaydetti:

"Buradaki mevcut köprünün yüksekliği 4 metre 10 santimetre bandında. Geçen araçlar, dorse yüksekliğinin 4,20 metre ve daha yüksek olmasından kazaya sebebiyet veriyor. Maalesef sürücülerimiz bu konuda dikkatsiz davranıyorlar. Normalde yüksek araç sürücüleri, köprüye varmadan önce üstteki dubalara çarparlar. Çarptıklarını hissetmeseler bile aynadan dubanın sallanıp sallanmadığını fark etmeleri gerekir. Ancak buna dikkat etmedikleri için maalesef kazalar meydana geliyor."

Yaşanan kazalar

Havuzlu Kavşağı alt geçidinde 11 Mart 2024'te üst geçide çarpan tırın otomobilin üzerine devrilmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Aynı yerde 19 Temmuz'da yine bir tırın üst geçide çarparak devrilmesi sonucu sürücü yaralanmıştı.

27 Ağustosta ise kavşaktaki üst geçide çarpan tırın, yanından geçen İETT otobüsünün üzerine devrilmesi sonucu 6 kişi yaralanmıştı.

22 Aralık'ta da bir tırın dorsesinde taşıdığı çekiciler üst geçide çarpmış, kaza anını arkada ilerleyen araçtaki bir yolcu kaydetmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ermenistanlı milletvekili Koçaryan: Çavuşoğlu ile konuşmak kötü mü!

2024-12-18 20:39 - Özel Haber

2024 yılında Moskova çevre bölgesinin en pahalı 10 binası belli oldu

2024-12-18 00:32 - Özel Haber

Mersin'deki 'Zincir' operasyonunda yakalanan 114 şüpheli adliyeye sevk edildi

2024-12-22 08:52 - Asayiş

Almanya'da Noel pazarına yapılan araçla saldırıda 1 kişi öldü 80 kişi yaralandı

2024-12-20 23:38 - Dünya

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li 6 terörist etkisiz hale getirildi

2024-12-22 13:33 - Gündem

Edirne'de ilkokul öğrencileri "ev işlerini" öğreniyor

2024-12-20 13:58 - Çevre-Hayat

Gaziantep FK evinde kazandı

2024-12-22 15:48 - Spor

ABD'den Çin'in çip üretimine yönelik yeni soruşturma

2024-12-23 19:37 - Teknoloji

'Biyonik kulak' işitme kaybı yaşayan hastalara umut oluyor

2024-12-23 10:13 - Sağlık

Suriye geçici hükümetinde Dışişleri Bakanı belirlendi

2024-12-21 17:17 - Dünya

İlgili Haberler

Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı etkili oluyor

21:18 - Gündem

Rize'de yolu kardan kapanan köyde rahatsızlanan ikiz bebekleri AFAD ekipleri kurtardı

19:38 - Gündem

Hatay'da çocuğun rafın altında kalmaktan son anda kurtulması güvenlik kamerasında

19:32 - Gündem

Karabük'te ATV'ye bağlı kızaklarla kayak keyfi kamerada

19:07 - Gündem

Emine Erdoğan'dan, AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi'ne ilişkin paylaşım

16:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Trabzonspor, konuk ettiği Gaziantep FK'yı yendi

21:22 - Spor

Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı etkili oluyor

21:18 - Gündem

AB liderleri, Ukrayna için 6 Mart'ta olağanüstü zirvede bir araya gelecek

21:07 - Dünya

New York-Delhi seferini yapan American Airlines uçağı bomba ihbarı nedeniyle Roma'ya indi

21:02 - Dünya

Guterres, 3 yıldır süren Rusya-Ukrayna Savaşı'na "Yeter artık" diyerek tepki gösterdi

20:57 - Dünya