Bakanlıktan WhatsApp yetkililerine güvenlik açığı uyarısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, WhatsApp uygulamasındaki güvenlik açığından mağdur olması muhtemel kullanıcılar ve güvenlik açığına karşı alınan tedbirler hakkında bilgi verilmesi için WhatsApp'a uyarılar yapıldığını belirtti.

Teknoloji - 5 yıl önce

Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türkiye'de, WhatsApp uygulamasındaki güvenlik açığından mağdur olması muhtemel kullanıcılar ve güvenlik açığına karşı alınan tedbirler hakkında bilgi verilmesi için WhatsApp yetkililerine gerekli uyarılar yapıldığını belirtti.

Sayan, Türksat AŞ'nin ev sahipliğinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, gençlerin, topraklarına olan bağını kaybetmeden dünyaya istikamet verdiği bir gelecek hayal ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere verdiği değer ve onlara yüklediği misyonun, hem ülke hem de dünya için bir müjde olduğunu vurgulayan Sayan, son 17 yılda ekonomi başta olmak üzere hemen her alanda yakalanan ivmenin etkisinin büyük olduğunu ifade etti.

Dünyanın "ben de varım" diyerek cesaretle yerinden doğrulan, cesur, inanmış, dinamik bir nesle ihtiyacı olduğunu dile getiren Sayan, "Bugün burada ben bu dinamizmi görüyorum." dedi.

Sayan, yerli ve milli adımlar attıklarını belirterek Bakanlık çalışmalarında da yola bu bilinçle devam ettiklerini vurguladı.

Türkiye'nin tamamını kapsayacak yerli ve milli teknoloji çalışmalarına mesai ayırmanın önemine değinen Sayan, WhatsApp uygulamasında güvenlik açığının haberlere yansıdığını hatırlattı.

Sayan, yaşanan gelişmelere yönelik Türkiye'de bu güvenlik açığından mağdur olması muhtemel kullanıcılar ve güvenlik açığına karşı alınan tedbirler hakkında bilgi verilmesi için WhatsApp yetkililerine gerekli uyarıların yapıldığını belirtti.

Yurt dışı kaynaklı uygulamalardaki güvenlik zafiyeti dolayısıyla yerli ve milli uygulamaların kullanılmasına önem verilmesini isteyen Sayan, iletişim teknolojilerinin güvenli ve bilinçli kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

WhatsApp ve benzeri iletişim, mesajlaşma uygulamaları yerine Türkiye'deki işletmeciler tarafından geliştirilen ve kullanıma sunulan "Laff", "Bip" gibi uygulamaların tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Sayan, bunların yenilerini 2023 hedefi doğrultusunda tamamen yerli ve milli imkanlarla gençlerin geliştireceğini kaydetti.

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da haberleşme uydularının, iletişim ve uzay teknolojileri alanında daha hızlı, daha yüksek kapasiteli ve düşük maliyetli sistemlerin araştırılması sonucu ortaya çıktığını ifade etti.

Türkiye'de de son yıllarda hızla gelişen uydu haberleşme hizmetlerine yönelik teknolojik gelişmeler çerçevesinde, uluslararası düzenlemelerde gerekli değişikliklerin yapıldığını dile getiren Karagözoğlu, spektrum ve yetkilendirme uygulamaları için mevcut olan düzenlemelerin geliştirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Türksat AŞ Genel Müdürü Cenk Şen de şirket hakkında bilgi vererek veri ve televizyon hizmeti sağlayan şirketin, 118 ülkede 3,5 milyon kişiye ulaştığını anlattı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

E-5 feci motosiklet kazası kamerada:1 ölü

2019-05-14 17:47 - Asayiş

Seramiksan'dan banyo dekorasyon trendleri

2019-05-12 03:00 - Genel

Cappy'den Ramazan ayına özel şerbet

2019-05-10 14:44 - Genel

Türkiye'den Kırgızistan'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

2019-05-11 20:07 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1446

Eski Irak Başbakanı Maliki'den, ABD ile İran’a diyalog çağrısı

2019-05-11 22:32 - Dünya

Enerji Bakan Dönmez: 'Kıbrıs’taki rezervler iki tarafa aittir'

2019-05-10 03:22 - Siyaset

Tır ile çarpışan tramvay raydan çıktı

2019-05-14 01:37 - Asayiş

Üsküp'te asırlardır yaşatılan Osmanlı geleneği: Mukabele

2019-05-11 14:55 - Kültür Sanat

Binlerce kişi Londra'da Filistin için yürüdü

2019-05-12 02:19 - Genel

AA muhabirini arama çalışmaları sürüyor

2019-05-11 17:52 - Gündem

İlgili Haberler

Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde bağımsız olabilmek için milli sistemler hayati öneme sahip

15:37 - Teknoloji

Havacılık yazılımında yeni ihracat başarısı

13:03 - Teknoloji

TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA III hedefi 12’den vurdu

12:43 - Teknoloji

ASELSAN 44,4 milyon dolarlık ihracat sözleşmeleri imzaladı

12:07 - Teknoloji

Logitech G, oyun tutkunlarını Logi PLAY DAYS'de buluşturdu

10:38 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği Avrupa Miras Günleri kapsamında fotoğraf sergisi düzenledi

22:13 - Gündem

Netanyahu: Hedeflerimiz açık, eylemlerimiz ortada

22:08 - Dünya

İstanbul Valiliğinden "kuvvetli ve gök gürültülü sağanak" uyarısı

22:03 - Gündem

DMM, "Türkiye, İsrail'le ticaret yapmaya devam ediyor" iddiasını yalanladı

21:47 - Gündem

AFAD'dan sarı kodlu yağış uyarısı verilen illere ilişkin açıklama

20:58 - Gündem