?>

Bakanlıktan Turistik Doğu Ekspresi biletlerine ilişkin uyarı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bazı seyahat acentelerinin "Doğu Ekspresi" biletlerini, yeni sezon seferlerine 11 Aralık'ta başlayacak olan "Turistik Doğu Ekspresi" biletleri gibi pazarlamaya çalıştıklarını belirterek vatandaşları uyardı.

Ekonomi - 1 yıl önce

Ankara

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Turistik Doğu Ekspresi'ni 11 Aralık'ta Ankara'dan Kars'a gerçekleştirilecek ilk seferine uğurlayacağı ifade edildi.

Açıklamada, Turistik Doğu Ekspresi için bilet satış yetkisi olmayan bazı seyahat acentelerinin Doğu Ekspresi biletlerini, Turistik Doğu Ekspresi bileti gibi pazarlamaya çalıştıkları bildirildi.

Söz konusu acentelerin bireysel satış kanallarından aldıkları biletlerin iptal edileceği ve bu acentelerin Türkiye Seyahat Acentaları Birliğine (TÜRSAB) bildirileceği ifade edildi.

Vatandaşlardan, Ankara ile Kars hattındaki seyahatlerini planlarken Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi trenleri arasındaki farklılığa dikkat etmelerinin istenildiği açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Ankara ile Kars hattında pulman ve kuşetli vagonlardan oluşturulan Doğu Ekspresi her gün karşılıklı sefer yapıyor ve 1300 kilometrelik Ankara ile Kars güzergahında 53 istasyonda duruşu bulunuyor. Bu trenin tüm biletleri bir ay öncesinden bireysel satışa sunuluyor. Bu tren için herhangi bir seyahat acentesinin turistik amaçlı tren turu satış yetkisi bulunmuyor.

Ankara'dan pazartesi, çarşamba, cuma günlerinde ve Kars'tan çarşamba, cuma ve pazar günlerinde hareket edecek şekilde seferlerine başlayacak olan Turistik Doğu Ekspresi ise turizm amaçlı özel bir tren olup, Ankara ile Kars yönünde Erzincan ve Erzurum'da, Kars ile Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas'ta yaklaşık 3'er saatlik duruşlar yapıyor. Turistik Doğu Ekspresi tren bilet satışlarının ise yaklaşık yüzde 35'i TCDD Taşımacılık tarafından 1 ay öncesinden bireysel satışa sunulurken diğer vagonlarının satış hakları ise TÜRSAB tarafından yetkilendirilmiş seyahat acentelerine kura ile verildi."

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların seyahat ihtiyaçlarını karşılamak üzere her gün sefer yapan Doğu Ekspresi biletlerinin turistik amaçlı satış haklarının herhangi bir seyahat acentesine verilmediği belirtilen açıklamada, bu kapsamda, www.tcddtasimacilik.gov.tr web sitesinde Turistik Doğu Ekspresi için bilet satış yetkisi olan seyahat acentelerinin ilan edildiği, bunların dışındaki seyahat acentelerine itibar edilmemesi gerektiği bildirildi.

Turistik Doğu Ekspresi tur fiyatlarının acentelerin sunduğu hizmete göre değiştiği belirtilen açıklamada, yetkili seyahat acentelerinin tur paketlerini tura katılanların duruş noktaları, doğal, tarihi ve kültürel yerleri gezmeleri, yeme-içme ihtiyaçları ile Kars'ta konaklamaları gibi ihtiyaçlara göre planladığı ve buna göre fiyat belirlediği ifade edildi. Bu hizmetler konusunda TCDD Taşımacılık'ın herhangi bir tasarrufu bulunmadığı, TCDD Taşımacılık'ın sadece Turistik Doğu Ekspresi seferinden sorumlu olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Özel gereksinimli gençler, çamaşır ve kuru temizleme atölyesinde meslek öğreniyor

2023-11-26 11:43 - Çevre-Hayat

Altun: Dünya üzerindeki zulüm çarkını adalet odaklı bir mücadeleyle yerle yeksan edeceğiz

2023-11-25 22:23 - Gündem

İletişim Başkanı Altun: Türkiye, Filistin halkının arkasında durmaya devam edecek

2023-11-29 19:22 - Gündem

Kars'ta merada kar yağışına yakalanan besiciler zor anlar yaşadı

2023-11-27 17:38 - Gündem

Mandalina rekoltesiyle üretici ve ihracatçıyı sevindirdi

2023-11-25 11:48 - Ekonomi

Bakanlıktan Turistik Doğu Ekspresi biletlerine ilişkin uyarı

2023-12-01 11:47 - Ekonomi

Maçka ve Eyüpsultan'daki teleferik hatları işletmeye açıldı

2023-11-30 09:38 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya, KKTC İçişleri Bakanı Oğuz ile görüştü

2023-11-30 18:23 - Gündem

Kartlı ödemeler ekimde 836,4 milyar lira oldu

2023-11-29 17:47 - Ekonomi

Galatasaray-Manchester United maçını İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetecek

2023-11-27 14:11 - Spor

İlgili Haberler

EMITT Fuarı, 28'inci defa kapılarını açtı

21:53 - Ekonomi

Sosyal medya etkileyicilerine yönelik eğitimin üçüncüsü yapıldı

19:44 - Ekonomi

Rusya'nın Ulusal Refah Fonu'ndaki rezervleri 11,96 trilyon rubleye çıktı

18:23 - Ekonomi

Alman otomobil üreticileri rekabet güçlerinden endişe ediyor

18:18 - Ekonomi

AB, Çin'den ucuz alışverişe karşı önlem almaya hazırlanıyor

18:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi: Gazze Filistin Devleti'nin bir parçasıdır

01:57 - Dünya

Bursa Deniz Otobüslerinin yarınki 8 seferi iptal edildi

01:03 - Gündem

BAE, Trump’ın Filistinlileri tehcir planını reddettiğini açıkladı

00:58 - Dünya

Almanya'da Filistin destekçileri, Trump'ın Filistinlileri yerinden etme planını protesto e

00:53 - Dünya

Trump'ın Gazze planı, damadı Kushner'ın bir sene önceki sözlerini hatırlattı

00:48 - Dünya