?>

Bakanlıktan çevrecilere internet üzerinden görev

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, çevre bilincinin artırılması amacıyla "www.cevregorevim.com" adlı internet sitesi hazırlandı .

Genel - 8 yıl önce

ANKARA - YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevrenin korunmasına ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla dün açılan "www.cevregorevim.com" internet sitesini ilk gün 10 bin kişi ziyaret etti. Site üzerinden çevrecilere "Parktaki herhangi bir ağaca su ver", "Bir çocuğa ağaç dikmeyi öğret", "Atık yağını geri dönüşüme ver" gibi görevler verildi.

AA muhabirinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bakanlık tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre bilincinin artırılması ve çevrenin korunmasına yönelik farkındalık yaratılması amacıyla "www.cevregorevim.com" adlı internet sitesi hazırlandı.

Özellikle sosyal medyayı etkin kullanan 13-30 yaşlarındakilere ulaşmanın hedeflendiği sitede, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan pandalar da logo olarak kullanıldı.

İnternet sitesini ziyaret edenler, "#çevregünündegörevim" başlığı altında, "Daha mutlu yarınlar için bu yıl senin çevre görevin nedir?" sorusuyla karşılaştı.

Belirtilen yere ad ve soyadını yazan kişiler otomatik olarak, "Parktaki herhangi bir ağaca su ver", "Profil fotoğrafını caretta caretta yap", "Bir çocuğa ağaç dikmeyi öğret", "En sevdiğin çiçeği dik", "Atık yağını geri dönüşüme ver", "Su tasarrufu sağla", "Evinin önüne bir kap yemek koy", "Parka gidip kuşlara yem at" gibi 50 başlıktan biriyle görevlendirildi.

İnternet sitesini Dünya Çevre Günü'nde yaklaşık 10 bin kişi ziyaret ederek, çevre görevlerini Facebook ve Twitter üzerinden de paylaştı.

Bakanlık yetkilileri sitenin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, çevre bilincinin daha fazla kişiye ulaşması için görevlendirmelerin Çevre Haftası boyunca devam edeceğini kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Turkcell'in milyar dolarlık İrancell davasında esasa geçiliyor

2017-06-01 17:28 - Ekonomi

Yabancı öğrencilerin gözünden Türkiye'de ramazan

2017-06-03 15:55 - Genel

FETÖ'nün İstanbul'daki 'ana darbe' davasını şehit yakınları ve gaziler de izliyor

2017-05-31 18:49 - Genel

TEOG'da birincilik haberini hayvan otlatırken aldı

2017-05-31 21:47 - Çevre-Hayat

JÖAK'daki darbe teşebbüsüne ilişkin iddianame tamamlandı

2017-05-31 20:22 - Gündem

9 yaşındaki yazar ikinci kitabını çıkardı

2017-06-05 16:47 - Kültür Sanat

Galatasaray bekleneni veremedi

2017-06-04 14:42 - Spor

Süper Lig: Antalyaspor: 4 - Gaziantepspor: 1 (Maç sonucu)

2017-06-03 01:52 - Spor

Cezayirli yankesici suçüstü yakalandı

2017-06-01 16:37 - Asayiş

Bodrum milyarderlerin gözdesi oldu

2017-06-01 10:17 - Gündem

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Avusturya'da Türk teknik direktör Tuğberk Tanrıvermiş takımını başarıya taşıyor

11:32 - Spor

Yurdun farklı bölgelerinde kar yağışı etkili oluyor

11:30 - Gündem

Türkiye'de yalnız yaşayanların sayısı geçen yıl 5,3 milyonu aştı

11:27 - Ekonomi

Isparta'da sahipsiz köpeklerin saldırısında yere düşen gencin kafatası çatladı

11:23 - Asayiş

ABD'de, Sağlık Bakanlığı'nda çalışan binlerce personelin işine son verilebileceği iddia edildi

11:17 - Dünya