?>

Bakan Yerlikaya: Şehirlerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem bölgesindeki şehirleri tamamen ayağa kaldırana kadar hep birlikte mücadeleye devam edeceklerini bildirdi

Siyaset - 2 ay önce

Ankara

Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla, Adıyaman Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Salonu'nda düzenlenen "Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma Programı"nda yaptığı konuşmada, bugün yüreklerde derin bir sızının olduğunu belirterek, milletçe çok büyük bir acıyı yad ettiklerini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatan Yerlikaya, "11 ilimizi ve 14 milyon insanımızı doğrudan etkileyen bu depremlerde, yıkılan sadece binalarımız değildi. Bu felakette nice canlarımızı da yitirdik. Öpmeye kıyamadığımız yavrularımızı toprağa verdik. Hayır duasını beklediğimiz analarımızı, babalarımızı Rahmet-i Rahman'a uğurladık. Keder, yürekten yüreğe dağıldı. Bu acı, sadece Adıyaman'ın değil, bu acı sadece Kahramanmaraş'ın, Gaziantep'in, Şanlıurfa'nın değil, 85 milyonun ortak acısıydı." diye konuştu.

Yerlikaya, Türk milletinin ne denli bir yüce bir millet olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde millet olarak ayağa kalkıldığını dile getiren Yerlikaya, gayret ve mücadele ettiklerini, gün geldiğinde de göz yaşlarını içlerine akıttıklarını ama mücadele sahasını asla terk etmediklerini dile getirdi.

Tek yürek olup el birliğiyle dünyanın en büyük iyileştirme operasyonunu hayata geçirdiklerini vurgulayan Yerlikaya, şöyle devam etti:

"Asrın felaketini, asrın birlikteliğine dönüştürdük. Tarih boyunca hiçbir fırtına, hiçbir karanlık, hiçbir fitne, bu milletin iradesinin önünde duramadı, onu yolundan çeviremedi. Depremin daha ilk günü Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği irade, güzleri bahar yapacağımızın müjdesiydi. İki hafta önce Malatya'da gerçekleşen törende 201 bin 580'inci bağımsız bölümün anahtar teslim törenini gerçekleştirdik. Hak sahibi vatandaşlarımız sıcak yuvalarına kavuştular, kavuşmaya da devam ediyorlar. İnşallah bu yıl sonuna kadar teslim edilen konut ve iş yeri sayımız 452 bin 983'e ulaşacak."

Yerlikaya, üzerinden kaç yıl geçerse geçsin 6 Şubat'ın acısının hiç dinmeyeceğine dikkati çekerek, "Depremde kaybettiğimiz her canımızın aziz hatırası her zaman yüreğimizin derinliklerinde yaşayacak. Rabb'im mekanlarını cennet, makamlarını ali eylesin." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa edeceklerini vurgulayan Yerlikaya, "Felaketlerin bizi yıldırmasına asla izin veremeyiz. Çünkü biz, sarsılsak da yıkılmayan bir milletiz. Gözyaşlarımızı sile sile, yüreklerimizi umutla doldura doldura çalışmaya devam edeceğiz. Allah'ın izniyle bu topraklar üzerinde Türkiye Yüzyılı yürüyüşünü, Adıyamanlı kardeşlerimin de azmiyle, cesaretiyle, ferasetiyle yılmadan ve yıkılmadan sürdüreceğiz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray, Mario Lemina ve kulübü ile transfer görüşmelerine başlandığını duyurdu

2025-02-05 17:42 - Spor

Eyüpspor, Trabzonspor'dan Umut Bozok'u kadrosuna kattı

2025-02-03 15:12 - Spor

Adana'da 3,9 büyüklüğünde deprem

2025-02-02 09:22 - Gündem

Sivas'ta otobüsün tıra arkadan çarptığı kazada 25 kişi yaralandı

2025-02-06 09:17 - Asayiş

Giresun ve Konya'da eğitime bir gün ara verildi

2025-02-05 10:33 - Eğitim

Sipay Bodrum FK, Onvo Antalyaspor'u mağlup etti

2025-02-05 22:38 - Spor

Baran Yıldız'ın Newcastle United'a transferi gerçekleşti

2025-02-04 19:52 - Spor

Süper Lig'de 23. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

2025-02-06 14:38 - Spor

Galatasaray kafilesi Bolu'ya geldi

2025-02-05 19:42 - Spor

Antalyaspor kupada Bodrum FK'ye konuk olacak

2025-02-04 11:07 - Spor

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş geçici hükümeti Dışişleri Danışmanı Hossain ile görüştü

17:12 - Siyaset

AK Parti'li Bayram, 21 Mart'ın resmi tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi

16:32 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye Basın Federasyonu heyetini kabul etti

16:02 - Siyaset

TBMM'ye yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi

13:58 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Antalya'da diplomasi trafiği

12:03 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkesine verdiği desteğe vurgu yaptı

19:47 - Dünya

ABD'de tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi yükseldi

19:42 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Zirai don olayının ardından hasar tespit çalışmaları başladı

19:33 - Ekonomi

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: "Ordu, İsrail'in çekildiği bölgelerde görevini tam yapıyor"

19:22 - Dünya

Çin Devlet Başkanı Şi, ABD ile ticari gerilimin arttığı dönemde Vietnam'ı ziyaret ediyor

19:07 - Dünya