?>

Bakan Tüfenkci: Türkiye'nin kapılarını kapatmaya çalışıyorlar

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz oradaki işyerlerini açık tutalım, esnafın işi, aşı büyüsün, kepenkler kapanmasın diye gece gündüz mücadele ederken, bu ülke büyüsün, dünyada hak ettiği yeri alsın diye mücadele ederken, birileri, sözde o insanların hakkı

Siyaset - 9 yıl önce

Malatya'da bir dizi açılış ve programa katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ev ziyaretleri kapsamında Beydağı Mahallesi'nde Güneş ailesine misafir oldu. Beraberinde İl Başkanı Hakan Kahtalı birlikte Beydağı Mahallesi İmar İskan Evlerinde bulunan Güneş ailesini ziyaret eden Bakan Tüfenkci gündeme dair açıklamalarda da bulundu.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Bakan Tüfenkci, "Hemen yanı başımızda dış güçlerin de büyük tahrikiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da insanlar evlerini, işlerini terk etmek zorunda kaldı. Terör örgütünün baskısıyla özgürlükleri, yaşam hakları ellerinden alınmaya çalışılıyor. Ancak güvenlik güçlerimiz Allah'a hamd olsun adeta sivillerin zarar görmemesi için kendi canlarını ortaya koyarak, Silopi'de, Cizre'de, Sur'da, İdil'de çok ciddi mücadele sergilediler ve terör örgütünü buralardan süpürdüler" şeklinde konuştu.Bölgede terörle mücadelenin sürdüğünü belirten Tüfenkci şunları söyledi:"Oradaki Kürt kardeşlerimiz Esed rejimini ayakta tutma adına birileri tarafından feda edilmeye çalışılıyor. Dış güçlerin taşeronluğunu gönüllü olarak üstlenenler, oradaki insanlara iyilik yapmıyorlar, kötülük yapıyorlar. Biz oradaki işyerlerini açık tutalım, esnafın işi, aşı büyüsün, kepenkler kapanmasın diye gece gündüz mücadele ederken, bu ülke büyüsün, dünyada hak ettiği yeri alsın diye mücadele ederken, birileri, sözde o insanların hakkı için mücadele ettiğini iddia edenler Türkiye'yi içine kapatmaya, Türkiye'nin kapılarını kapatmaya çalışıyorlar"

Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Tüfenkci, "Ana Muhalefet partisi istemese de Türkiye'nin gelişiminde ve değişiminde önemli olduğuna inandığımızdan yeni bir anayasayı kısa zamanda eğer muhalefet partileri beraber olmazsa tek başımıza bu milletin huzuruna getirmek için gayret göstereceğiz" dedi.

Yeni anayasayla birlikte Türkiye'nin ivme kazanması gerektiğini belirten Tüfenkci, "Başkanlık sisteminin de tartışılması lazım. Başkanlık sistemi Türkiye'nin şartları içerisinde mi ya da dünyada bilinen şekliyle mi? Ama mutlaka başkanlık sistemi tartışılarak Türkiye'nin içinde bulunduğu patinajdan kurtulması ve yeni hamle yapması lazım. Dünyanın ve Türkiye'nin gelmiş olduğu konjonktür bunu gerektiriyor" ifadelerini kullandı.Ev sahibi Mehmet Güneş, kendilerini ziyaret eden Bakan Tüfenkci'ye teşekkür ederek vatandaş olarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

CAHİT ÖZÇELİK 

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

GS U21 eski antrenörü Zafer Koç kırgınlık ve gözyaşları arasında toprağa verildi

2016-03-27 21:00 - Spor

Ailesinden habersiz antrenmanlara gitti, Türkiye rekoru kırdı

2016-03-26 13:44 - Spor

Başbakanı aynı cümlede hem eleştirdi hem övdü

2016-03-22 13:53 - Politika

Feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

2016-03-24 00:26 - Asayiş

Oto yol Veli Efendi’ye döndü

2016-03-23 15:02 - Gündem

118 yaşındaki Miyase ninenin 90 torunu var

2016-03-22 18:09 - Gündem

KKTC’de yoğun güvenlik altında Nevruz Bayramı kutlandı

2016-03-20 23:04 - Dünya

Oktay Vural’a İstiklal’de şok tepki

2016-03-21 19:56 - Politika

Taraftar grupları İstiklal’de teröre karşı yürüdü

2016-03-27 20:43 - Genel

Rus savaş gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçti

2016-03-26 19:52 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Kurum, CHP Genel Başkanı Özel'in kendisine yönelik iddialarını yalanladı

19:33 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, TÜSİAD'a tepki

18:12 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tokyo Camii ve Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti

14:12 - Siyaset

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, çalışmalarını mayısta tamamlamayı planlıyor

11:33 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya'da Ukraynalı yetkililerle görüştü

10:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor