?>

Bakan Soylu: Kim kafasından geçiriyorsa tokmağı kafasına indiririz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz’un toplumumuzun üzerinde bir etki meydana getirdiğini ve bunun üzerinden sörf yapmak isteyenler olabileceğini belirterek, kim bu konuda kafasından bir şey geçirirse tokmağı kafasına indireceklerini söyledi.

Siyaset - 8 yıl önce

TBMM’nin 26. Dönem 2. Yasama Yılı resepsiyonuna katılan İçişleri Bakın Süleyman Soylu, ikinci kalkışma iddialarına bir Anadolu sözü ile cevap verdi: ”Kim bu konuda aklından bir şey geçirirse tokmağı kafasına indiririz.”

“Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinde müfettişlerimiz var” Beklenen kararnamelerin ne zaman çıkacağı konusundaki soruya “Devlet kendi rutinine devam eder, işlerini aksatmaz, yapar” diye cevap veren Bakan Soylu, yeni kayyum atamaları olup olmayacağı konusunda ise “Demokrasi ve hukuk devleti içinde olan her türlü süreç başımızın üzerindedir. Demokrasi dışında, hukuk devleti dışında gerçekleşme olursa bunu elbette ki hem kanunun hem demokratik kurulların hem de yöneticilerin değerlendirmesi esastır. Yerel yönetimler ve belediyeler halka hizmet için vardır, terör örgütlerine dayanak teşkil etmek için yokturlar. Kim demokrasi ve hukuk devleti dışına çıkan, yerel yönetimin kaynaklarını eğer terör örgütlerine veya kanunun öngörmediği yöntemlere aktarmaya çalışırlarsa milletin bize verdiği görev bunu engellemektir. Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinde müfettişlerimiz var. Diğer büyükşehirlerde de var, ama burasının özelliği yerinde denetim yapıyorlar. Türkiye’nin 81 vilayetinde hangi kurallar uygulanıyorsa aynı kurallar uygulanacak. Milletin her bir kuruşunun hesabı devlette nasıl soruluyorsa yerel yönetimlerde bu denetim hem Meclis denetimine tabidir hem de devletin kendi kuralları içinde oluşmalıdır” dedi.

“Tokmağa kafasına indiririz” İkinci kalkışma iddialarının sorulması üzerine Bakan Soylu, “Elbette ki 15 Temmuz toplumumuzun üzerinde bir etki meydana getirdi. Bunun üzerinden sörf yapmak isteyenler olacaklar. Türkiye’de bizim görevimiz demokrasi ve milli iradeyi egemen kılmaktır. Kim bu konuda kafasından bir şey geçiriyorsa, Anadolu’nun güzel bir deyimi var, tokmağı kafasına indiririz, kimsenin endişesi olmasın. Biz tedbirlerimizi alırız, görevimizdir. Biz iradeyi namusumuz biliriz, buna uzanan ele gereğini yerine getirmekten çekinmeyiz. 15 Temmuz’da millet bu dersi açık bir şekilde verdi. Şimdi de tüm güvenlik birimlerimiz bu konularda hem terör hem huzur hem asayiş, h-hem de demokrasinin güvenliği kavramı çerçevesinde buna kendisini hazır hissetmektedir. Bir tamım değerlendirmeler olacaktır, bir takım manipülasyonlar yapılmaya çalışılacaktır. 15 Temmuz üzerinden istifade etmeye çalışanlar olacaktır, milletin de devletin de yolu bellidir” diye konuştu.

Derya Yetim

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Saldırı hazırlığındaki 12 PKK’lı öldürüldü

2016-09-26 16:32 - Asayiş

ABD ile Venezuela arasında üst düzey temas

2016-09-27 11:32 - Dünya

Antalya, Burdur ve Isparta’da planlı elektrik kesintisi

2016-09-27 20:52 - Gündem

Köprü ve otoyol gelirleri belli oldu

2016-09-26 19:02 - Gündem

Babanın cesedini Ankara'dan gelen özel jandarma ekibi buldu

2016-09-25 15:52 - Asayiş

13. Uluslararası Jazz Günleri devam ediyor

2016-10-01 19:22 - Kültür Sanat

11 kişilik katiplik kadrosuna 220 aday

2016-10-01 14:22 - Gündem

Avustralya’yı kasırga vurdu

2016-09-28 17:07 - Dünya

Meksika'da kaybolan öğrenciler için gösteri düzenledi

2016-09-27 14:08 - Dünya

Flamingolar Van’ı sevdi

2016-10-01 16:47 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk milleti olarak Kudüs, Filistin nöbetimiz devam ediyor

20:37 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: (Terörsüz Türkiye hedefi) Hiç kimsenin süreci zehirlememesi gerektiği kanaatindeyiz

23:27 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: (Terörsüz Türkiye hedefi) TBMM, Türkiye'nin bütün sorunlarının çözüm yeridir

17:50 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB ile tam üyelik hedefine odaklanan bir bakış açısıyla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz

19:57 - Siyaset

AK Parti, emekli bayram ikramiyesini de içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu

18:52 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD Eğitim Bakanlığı, 1300 çalışanının işine son vermeyi planlıyor

03:17 - Dünya

ABD'de, uzayda mahsur kalan astronotlarla ilgili Biden'a yönelik eleştiriler sürüyor

02:43 - Dünya

Trump, Elon Musk'a desteğini göstermek için bir Tesla satın aldı

02:37 - Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, ateşkes önerisinin savaşı sona erdirme yolunu açacağını belirtti

02:32 - Dünya

Devler Ligi'nde ilk çeyrek finalistler belli oldu

02:28 - Spor