?>

Bakan Soylu: Gabar Dağı'nda petrol buluyorsak bu terörle mücadelede verdiğimiz istikrarla oldu

İçişleri Bakanı Soylu, "Eğer bugün Gabar Dağı'nda neredeyse tüketimimizin yüzde 10'u kadar petrol buluyorsak bu Türkiye'de terörle mücadelede verdiğimiz ve oradan geri dönmediğimiz istikrarla oldu." dedi.

Siyaset - 2 yıl önce

İstanbul

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün Türkiye 2028'de 1,5 trilyon milli gelir hesaplıyorsa bu istikrarla oldu. Eğer bugün Gabar Dağı'nda neredeyse tüketimimizin yüzde 10'u kadar petrol buluyorsak bu Türkiye'de terörle mücadelede verdiğimiz ve oradan geri dönmediğimiz istikrarla oldu." dedi.

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Soylu, Beyoğlu Hasköy Sahil Parkı'nda düzenlenen mahalle buluşmasındaki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün ve bugün Giresun'da, Ordu'da, Rize'de ve Trabzon'da on binlerce insan tarafından karşılanarak, HDP bayraklarıyla değil Türk bayraklarıyla miting yaptığını söyledi.

AK Parti döneminde yapılan yatırım ve projeleri anlatan Soylu, "Bunların hepsi istikrarla oldu. Bugün Türkiye 2028'de 1,5 trilyon milli gelir hesaplıyorsa bu istikrarla oldu. Eğer bugün Gabar Dağı'nda neredeyse tüketimimizin yüzde 10'u kadar petrol buluyorsak bu Türkiye'de terörle mücadelede verdiğimiz ve oradan geri dönmediğimiz istikrarla oldu. Eğer biz bugün enerjide tam bağımsızlığa yürüyorsak bu istikrarla oldu. Eğer biz Yusufeli'nde dünyanın en büyük beş barajından birisini yapıyorsak bu istikrarla oldu. Eğer biz 14 kilometrelik çift tünel Zigana Tüneli'ni yapıyorsak, dağları deliyor, şehirleri buluşturuyorsak bu istikrarla oldu. Tayyip Erdoğan'ın koyduğu iradeyle ve bu milletin ona sahip çıkmasıyla oldu." diye konuştu.

Türkiye'yi bu istikrardan ayırmaya çalışanların olduğunu ifade eden Soylu, koalisyonlarla bakanlık ve koltuk pazarlıklarıyla bunun bozulmak istendiğini kaydetti.

"Bizim ittifakımız, Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açacak ittifaktır"

Milet İttifakı'nın pazarlıkları karşısında Cumhur İttifakı'nın yer aldığını vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Bizim ittifakımız hesap ittifakı değildir. Bizim ittifakımız al ver ittifakı değildir. Bizim ittifakımız sandalye bölüşmek, bakan bölüşme ittifakı değildir. Bizim ittifakımız bize Selçuklu'nun bıraktığı, bize Osmanlı'nın bıraktığı, bize Mevlana'nın bıraktığı, Eyüp Sultan'ın bıraktığı, Hacı Bayram Veli'nin bıraktığı, Hacı Bektaş-ı Veli'nin bıraktığı ve bütün Türkiye'nin değerler ittifakıdır. Bizim ittifakımız, Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açacak ittifaktır."

Bakan Soylu, Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, 6-8 Ekim olayları, 15 Temmuz darbe girişiminden bahsederek, bu saldırılarla Türkiye'nin önünün kesilmek istendiğini belirtti.

"Yerli malı haftası artık TEKNOFEST ile kutlanıyor"

Eski dönemlerde yerli malı haftalarında meyve ve diğer gıda ürünlerinin olduğunu aktaran Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili gençler sizin yetiştiğiniz Türkiye'de yerli malı haftası nasıl kutlanıyor biliyor musunuz? Yerli malı haftası artık TEKNOFEST ile kutlanıyor. Elmamız, armudumuz bizim ama şimdi yeni yerli mallarımız var. İHA'mız var, SİHA'mız var. Akıncı'mız, Kızılelma'mız, Gökbey helikopterimiz, Atak 1 helikopterimiz, Atak 2 helikopterimiz var mı? Siz var dedikçe bay bay Kemal çıldırıyor. Yerli milli uydumuz İMECE var mı? Altay tankımız var mı? TGC Anadolu gemimiz var mı? KAAN milli muharip uçağımız var mı? Hürkuş'umuz, Hürjet'imiz var mı? Kendi yerli mühimmatlarımız var mı? İşte çıldırdıkları budur. Amerika diyor ki 'Eğer Türkiye, 2023'te Türkiye Yüzyılı yolculuğuna başlarsa Orta Doğu ve Orta Asya'daki karıştırdığımız bütün meselelerin hepsini düzeltecek. Ey ABD'nin başkanı Biden, sana sesleniyoruz, o kirli ellerini bu coğrafyadan çektireceğiz."

"Aile yapımızı bozmak istiyorlar"

Uyuşturucuyla mücadelede 2017 yılında 941 olan ölüm sayısını 270'e düşürdüklerini, terörün olduğu gibi uyuşturucunun da kökünü kurutacaklarını dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Aile yapımızı bozmak istiyorlar. Her şeyi değiştirmek istiyorlar. FETÖ'yü başımıza bela etmelerinin sebebi nedir biliyor musunuz? Dinimizi başkalaştırmak. DEAŞ'ı başımıza bela etmelerinin sebebi milleti Müslümanlıktan soğutmak. PKK'yı başımıza bela etmelerinin sebebi de Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimizi oradan uzaklaştırmaya çalışmak. Bunların üçünü de başımıza musallat eden Amerika'dır. Nasıl Irak'ı, Suriye'yi çökerttiyse, nasıl Libya'yı, Afganistan'ı çökerttiyse, nasıl Pakistan'ı istikrarsızlaştırdıysa aynısını yapmak istiyor."

"Tayyip Erdoğan gitsin FETÖ'cüler mi gelsin?"

Bu seçimde atılacak her oyun Amerika'ya atılan bir tokat olduğunu vurgulayan Soylu, "Şimdi bu aziz millete soruyoruz. Tayyip Erdoğan gitsin LGBT'ciler mi gelsin? Tayyip Erdoğan gitsin Apo ile Selo mu gelsin? Tayyip Erdoğan gitsin Kuzey Irak'ta, Kuzey Suriye'de terör devleti mi kurulsun? Tayyip Erdoğan gitsin FETÖ'cüler mi gelsin? Allah fırsat vermesin." dedi.

Bakan Soylu'nun konuşmasının ardından vatandaşlarla fotoğraf çektirdiği programa Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Cumhur İttifakı'ndaki partilerinin milletvekili adayları ile ilçe başkanları da katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

3’üncü İstanbul Karavan Festivali 19 Mayıs’ta başlıyor

2023-05-02 19:27 - Magazin

Bursa'da "Anadolu kırmızısı" Togg gelin arabası oldu

2023-04-27 23:28 - Gündem

Bakan Varank, TEKNOFEST 2023'te HackMasters Yarışması'nın startını verdi

2023-04-28 12:32 - Teknoloji

İçişleri Bakanı Soylu: Dağa kaçırılan engelli bir çocuğu ailesine teslim edeceğiz

2023-05-03 14:44 - Gündem

Türksat 6A uydusu 2024'te fırlatılacak

2023-04-28 15:27 - Teknoloji

Ankara merkezli FETÖ soruşturmasında 14 gözaltı kararı

2023-05-02 08:53 - Asayiş

Sınır Tanımayan Gazeteciler, Fransa'da muhabirlerin polis şiddetine hedef olmasını kınadı

2023-05-03 00:02 - Dünya

Adnan Oktar suç örgütü operasyonunda yakalanan 9 şüpheli tutuklandı

2023-04-29 12:03 - Gündem

Bakan Varank: Türkiye'yi katma değerli üretimle büyütmenin derdindeyiz

2023-05-03 18:08 - Ekonomi

İstanbul Havalimanı'nın 200 milyonuncu yolcusu Malezyalı Lee oldu

2023-05-03 15:08 - Gündem

İlgili Haberler

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mutlaka birlik beraberlik içerisinde ortak hedeflere doğru yönelmemiz lazım

17:22 - Siyaset

Kamu Denetçiliği Kurumu 2024 Yılı Yıllık Raporu'nu inceleyecek Karma Alt Komisyon toplandı

15:52 - Siyaset

Bakan Yumaklı'dan virüslü domates tohumuna ilişkin açıklama: Mahrecine iade edildi

14:57 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu ziyaretimizle Türk-Japon ilişkileri daha da kuvvetlendirilecektir

14:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya