?>

Bakan Şimşek: Yapılan reformlar devam edecek!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2016 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi. Şimşek, değerlendirmesinde, yapısal reformların kararlılıkla uygulanmaya devam edileceğini belirtti.

Ekonomi - 9 yıl önce

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2016 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi. Şimşek, değerlendirmesinde "Önümüzdeki dönemde güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme ile yüksek gelirli ülkeler arasında yer alma hedefimize ulaşmak için, yapısal reformları kararlılıkla uygulamaya ve reformların etkinliğini artırmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. Şimşek, değerlendirmesinde şunları belirtti: "Türkiye ekonomisi 2016 yılı ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,8 oranında büyümüştür. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış verilerle GSYH büyümesi bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 oranında gerçekleşmiştir.

"TÜRKİYE, EN HIZLI BÜYÜYEN EKONOMİLERİN BAŞINDA"

Bölgemizdeki jeopolitik gerginliklere, ticaret ortaklarımızda yaşanan sorunlara ve küresel ekonomideki zayıf seyre rağmen, Türkiye ekonomisi güçlü büyüme performansını devam ettirmektedir. 2016 yılı ilk çeyreğinde Türkiye, Avrupa Birliği ve OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomilerin başında gelmektedir. 2016 yılı birinci çeyreğinde büyüme özel sektörün öncülüğünde devam etmiştir. Bu dönemde özel sektör harcamaları büyümeye 4,7 yüzde puan katkı sağlarken kamu sektörü harcamalarının katkısı 1,2 yüzde puan düzeyinde gerçekleşmiştir. 2016 yılının ilk çeyreğinde büyümeye iç talep 6,4 yüzde puan katkı sağlamıştır. Ticaret ortaklarımızdaki zayıf talep ve çevre ülkelerde yaşanan sorunlar sebebiyle, net dış talep 1,5 yüzde puan negatif katkı ile büyümeyi sınırlandırmıştır. Türkiye ekonomisi kapsamlı yapısal reform ajandası ile uygulanan politikalar sayesinde yüksek istihdam yaratmaya devam etmektedir. 

Küresel krizden bugüne kadar toplam 6,9 milyon kişiye, son bir yılda ise 880 bin kişiye yeni istihdam imkanı sağlanmıştır. Önümüzdeki dönemde güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme ile yüksek gelirli ülkeler arasında yer alma hedefimize ulaşmak için, yapısal reformları kararlılıkla uygulamaya ve reformların etkinliğini artırmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur".

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'yi gezerek engellilerin sorunlarını anlatıyor

2016-06-09 18:47 - Gündem

‘Balyoz'da kumpas’ soruşturmasında ilk iddianame hazırlandı

2016-06-09 18:22 - Yerel haber-Şirket Haber

TMSF'den Digiturk açıklaması

2016-06-08 14:02 - Ekonomi

"Kul hakkı gasp edip ‘oruç tutuyorum’ demek..."

2016-06-08 14:08 - Politika

Öğretmenlerden uçurtma şenliği

2016-06-05 15:37 - Gündem

Ayak bileğindeki kırıkla 6 ay gezdi, doktorlar 'bir şeyin yok' diye gönderdi

2016-06-03 15:37 - Gündem

Müvekkilini 450 yıldan kurtardı

2016-06-04 14:20 - Genel

Türkiye'de bir ilk ! Deveye dolgu ve kanal tedavisi uygulandı

2016-06-08 13:09 - Gündem

Kim demiş HDP'li belediyeler çalışmıyor diye! İşte icraatı: Parka, PYD’li canlı bombanın adı verildi

2016-06-09 19:47 - Gündem

Öğrencilerden ‘Dünyaya Saygı’ temalı müzik ve dans şöleni

2016-06-06 18:22 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Avro Bölgesi'nde yatırımcı güveni şubatta arttı

14:17 - Ekonomi

Erzurum'da "Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi"ne 2 bin 500 başvuru yapıldı

13:02 - Ekonomi

"Digiturk" hakkındaki rekabet soruşturmasının sözlü savunma toplantısı yapıldı

12:52 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığının ramazan ayı öncesinde restoranlara yönelik fiyat denetimleri sürüyor

12:47 - Ekonomi

Trafiğe ocakta 165 bin 734 aracın kaydı yapıldı

12:44 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kosta Rika, ABD'den sınır dışı edilecek 200 düzensiz göçmeni kabul edecek

14:28 - Dünya

Gençlerbirliği'nin "Süper Lig yürüyüşü" sürüyor

14:22 - Spor

Avro Bölgesi'nde yatırımcı güveni şubatta arttı

14:17 - Ekonomi

"Yenidoğan çetesi" davasının üçüncü duruşması başladı

14:13 - Gündem

Adana'da otoyolda devrilen akaryakıt tankerinde yangın çıktı

14:08 - Gündem