?>

Bakan Pakdemirli: Trabzon'daki yangınlar şu an itibariyle büyük ölçüde kontrol altında diyebiliriz

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Trabzon'un Köprübaşı ve Dernekpazarı ilçelerinde devam eden örtü yangınlarına ilişkin, "Yangınlar şu an itibariyle büyük ölçüde kontrol altında diyebiliriz." dedi.

Genel - 5 yıl önce

TRABZON (AA) - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, örtü yangınlarının devam ettiği Köprübaşı ve Dernekpazarı ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Pakdemirli, Vali İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve diğer ilgililerle Köprübaşı ilçesine geldi.

Vali Ustaoğlu ve Köprübaşı Kaymakamı Uğur Tutkan'dan bilgi alan Bakan Pakdemirli, ekiplerin çalışmalarını inceledi.

Pakdemirli, Köprübaşı ve Dernekpazarı ilçelerinin sınırında gazetecilere yaptığı açıklamada, Köprübaşı'da 4, Dernekpazarı'nda ise 6 mahallenin yangından en çok etkilenen yerler olduğunu söyledi.

Bu bölgelerde 14 mezra evinin yandığını ifade eden Pakdemirli, "Bu bölgedeki hasarın örtü yangını olmasına rağmen 30 hektar civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Yerleşim yerleriyle ilgili dün bir risk yaşandı özellikle Dernekpazarı'nın Günebakan Mahallesi'nde, 9 ev tahliye oldu ancak şu an itibariyle yerleşim yerlerine de geri dönüş oldu ve yerleşim yerleriyle alakalı herhangi bir risk kalmamış oldu bu bölgede." dedi.

Pakdemirli, şu değerlendirmede bulundu:

"Dün çok aleyhimizde olmasına rağmen bugün hem rüzgar them ısı hem de nem tarafında meteorolojik koşullar lehimizi dönmüş vaziyettedir. İnşallah sabah saatlerine doğru da çiyin de olmasıyla beraber meteorolojik şartların tamamen lehimize dönmesini bekliyoruz. Yerleşim yerlerinde, altını çizerek söylemek istiyorum tekrar, herhangi bir riskimiz yok. Trabzon genelinde 190 araç, 650 personelle beraber yangına müdahale ediyoruz. Yangınlar şu an itibariyle büyük ölçüde kontrol altında diyebiliriz ama konuyla ilgili daha geniş bir açıklama yapmamız gerekirse, bu açıklamaları da sabah saatlerinde yapıyor olacağız."

Haftanın Öne Çıkanları

Fransa’da emeklilik reformu protestosu için yeni eylem çağrısı

2019-12-20 01:27 - Dünya

Bakan Pakdemirli: Trabzon'daki yangınlar şu an itibariyle büyük ölçüde kontrol altında diyebiliriz

2019-12-26 11:02 - Genel

Zeytin yaprağı özütünün tip 2 diyabete etkisi kanıtlandı

2019-12-20 15:13 - Genel

TBB'den Emeğin Hukuku Kurultayı düzenlendi

2019-12-20 18:47 - Gündem

Bolu'da 8 atın karantinaya alınmasının 'rutin işler' olduğu açıklandı

2019-12-20 20:32 - Gündem

Google'ın sözlü savunma toplantısı 5 Şubat'ta yapılacak

2019-12-19 18:37 - Medya

Diri diri topluma gömülen kadına sorulduğunda… -Sevim Korkmaz köşe yazılarıyla burada-

2019-12-20 10:28 - En Son Yazılar

Katarlılara arazi satma vaadiyle 40 milyon liralık vurgun

2019-12-21 04:02 - Gündem

Aksaray Üniversitesi mehter takımının Ugandalıları ilgi çekiyor

2019-12-22 15:52 - Çevre-Hayat

Sanatsal ve kültürel etkinlikler ömrü uzatıyor

2019-12-19 20:56 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Türkiye'den Sevgililer Günü için 75 milyon dal çiçek ihracatı

12:17 - Ekonomi

İsrail'in yok etme stratejisi: Gazze ateşkesinde hangi ihlaller gerçekleşiyor?

12:12 - Dünya

Kayserispor 6 maçlık galibiyet hasretine son vermek istiyor

12:08 - Spor

Türkiye'nin İspanya'ya ihracatı yeni yıla rekorla başladı

12:02 - Ekonomi

Antalyaspor'un "kısa vadede" hedefi alttaki 4'lüyle arayı açmak

11:58 - Spor