?>

Bakan Özhaseki: ‘Asla meclisteki arkadaşların işi değil’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ''Tarihte yaşanmış olayları yargılamak ve bu konuda hüküm vermek asla Meclis’teki arkadaşların işi değil. İki satır kitap okumamış insanların, tarihte ne olduğundan haberi olmayan insanların sadece politik bir tavırla verdiği ka

Siyaset - 8 yıl önce

Sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda şirketlerin çevresel, sosyal, ekonomik başarılarını bütüncül bir yaklaşım içerisinde değerlendiren “Avrupa Birliği Çevre Ödülleri” sahiplerini buldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen ödül töreni, TOBB ve Bölgesel Çevre Merkezi- REC işbirliğinde düzenlendi. Törende konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, “Bakanımız ödülleri özellikle kendi vermek istedi. Çevre insanoğlu geliştikçe, sanayileştikçe kendi yaşayabileceği tek yer dünya. Dolayısıyla bu dünyayı hep beraber tekrar bizim aleyhimize dönecek şekilde kirletiyoruz. Gelecek nesillere kötü bir miras bırakıyoruz. Ülke olarak bunun geç farkına varmış olsak da Türkiye bu işlerde öncülük etmektedir. Bu kapsamda özellikle şirketlerimiz açısından jüri ödülü ve birincilik ödülü alanlar Avrupa’daki meslektaşlarımızla işbirliğini geliştirecekler” ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, şirketlerin Ar-Ge'ye daha fazla önem vermesi gerektiğinin altını çizerek, “Ülke olarak kişi başına düşen gelirimizi 25 bin dolarlara getirmek istiyoruz. Zenginleşebilmenin yolu inovasyondan ve teknolojiden geçiyor" şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki ise şunları kaydetti: “Burada Alman dostlarımızın da olduğunu görüyorum. İki gündür ülke gündemini meşgul eden konuyla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Almanya’yı biz müttefik biliyoruz, ‘Almanya bizim dostumuz’ diyerek büyüdük. Orada çalışanlar ekmek parası kazanıp ülkeye keyifle döndüler. İlişkilerimizin sürdüğü dönem içerisinde dostluk ve karşılıklı olarak bir anlayış gördük. Alman Parlamentosu’nda kabul edilen ve oradaki delegasyonun Türkiye aleyhine konuşarak almış olduğu karara ne kadar üzüldüğümüzü ifade etmek isterim. Önemli olan geçmişte, tarihte yaşanmış olayları bugün gündeme getirilmesi değil. Eğer gündeme getirilecekse her milletin geçmişte, tarihte belki de bugün benimsemediği, sevmediği o kadar çok acı olay var ki o günün şartlarında yaşanmış olarak kabul edilmesi gereken bir şey olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bunu yapacaksak Almanya’ya bizim çok söyleyeceklerimiz var. 'Tarihte yaşanmış olayları yargılamak ve bu konuda hüküm vermek asla Meclis’teki arkadaşların işi değil. İki satır kitap okumamış insanların, tarihte ne olduğundan haberi olmayan insanların sadece politik bir tavırla verdiği kararlar kabul edilebilir gibi değil” dedi.

Konuşma sonrası birinci olan şirketler açıklanarak Bakan Özhaseki’nin elinden ödüllerini aldı. Ürün/Hizmet, Yönetim ve Süreç olmak üzere üç kategoride dereceye giren 8 firma, Türkiye'yi Avrupa’da temsil edecek. Buna göre; "Süreç" kategorisinde Vestel'e, "ürün/ hizmet" kategorisinde Recydia'ya, "yönetim" kategorisinde de İETT'ye birincilik ödülü verildi.

GONCAGÜL ÖZCAN-MUSTAFA APAYDIN  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uzaylı şarkıcı Mustafa Topaloğlu hem kırdı geçirdi, hem aklı başında laflar etti!

2016-06-01 20:27 - Magazin

Survivor'da kim elendi! Survivor eleme sonuçları

2016-06-01 03:27 - Magazin

Yöryapı’dan kentsel dönüşümde müteahhit firma seçimi konusunda uyarı

2016-06-03 19:17 - Ekonomi

Meslek liseliler MAYIN ALGILAYAN CİHAZ geliştirdi: MAVERA!

2016-05-31 03:17 - Teknoloji

Taliban, 16 yolcuyu öldürdü

2016-05-31 14:52 - Dünya

Prof. Dr. Çağrı Erhan: Almanya, İkinci Dünya savaşında gerçekleştirdiği soykırıma ortak arıyor

2016-06-03 15:22 - Gündem

Dersler hayata hazırlar mı?

2016-05-31 12:52 - Eğitim

Avrupa’da değil Türkiye’de

2016-06-03 19:22 - Kültür Sanat

Sinan Oğan: 'Söz veriyorum'

2016-05-29 00:57 - Siyaset

Samsung yeni bir güncelleme dalgası başlattı

2016-05-30 23:37 - Teknoloji

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Chery International Başkanı Zhang Guibing'i kabul etti

18:58 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı'nı aynı zamanda yatırım yüzyılı yapmaya kararlıyız

14:48 - Siyaset

AK Parti Grup Başkanı Güler, yeni yasama yılındaki ana gündem başlıklarını anlattı

11:37 - Siyaset

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli'den, Türkevi hakkındaki iddialara cevap

21:37 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Netanyahu'nun BM Genel Kurulunda konuşmasına tepki

21:22 - Siyaset

Günün Manşetleri

Lübnan'da İsrail saldırısında öldürülen Hizbullah lideri Nasrallah için 3 gün yas ilan edildi

21:47 - Dünya

İzmir'de apartmanın bahçesine düşen otomobildeki 2 kişi yaralandı

21:42 - Gündem

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan, İsrail'in Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürmesine

21:38 - Dünya

Corendon Alanyaspor, Çaykur Rizespor'u yendi

21:32 - Spor

Galatasaray, Kasımpaşa ile berabere kaldı

21:12 - Spor