?>

Bakan Kurum: Depremden etkilenen illerde şu ana kadar 76 bin konut teslim edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen illerde şu ana kadar 76 bin konutun teslim edildiğini belirterek, "2025'e geldiğimizde deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir afetzede kardeşimiz kalmayacak." dedi.

Gündem - 7 ay önce

Osmaniye

Kurum, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet'i ziyaret etti.

Çenet ile basına kapalı görüşen Kurum, daha sonra rezerv alan ilan edilen Esenevler Mahallesi İstasyon Caddesi, Raufbey Mahallesi Sefa Evler Sitesi ve Adnan Menderes Mahallesi Metin Tamer Sitesi'nde incelemelerde bulundu.

Kurum, gazetecilere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, deprem bölgesindeki gelişmeleri anbean takip ettiğini söyledi.

Vatandaşları ziyaret edip taleplerini dinlediklerini ifade eden Kurum, gerekli çalışmaları hızlı şekilde yapmaya gayret ettiklerini anlattı.

Osmaniye'nin, devleti ve milleti için yorulmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi olduğunu dile getiren Kurum, "Osmaniye'den kendisine selamlarımızı, hürmetlerimizi iletiyoruz. Osmaniye'miz büyük ve güçlü Türkiye davasında her zaman yanımızda durmuştur. Yiğit, mert Osmaniyeli kardeşlerimizden aldığımız güçle de bugün Osmaniye'miz bölgemiz için çok kıymetli bir şehrimiz olmuştur." diye konuştu.

Yıl sonuna kadar 200 bin konut

Bakan Kurum, depremden etkilenen 11 ili yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"6 Şubat'ta başladığımız, seferberlik anlayışıyla yürüttüğümüz 11 ilde şu an 276 bin konutumuzun, iş yerimizin inşası süratle devam etmektedir. Yine 4 bin 500'e yakın köyde, vatandaşlarımızın köydeki yaşamlarını sürdürebilmesi, kırsal kalkınmayı devam ettirebilmemiz için ihtiyaçları giderebilecek altyapısı, üstyapısıyla inşaatlarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Şu ana kadar 76 bin konutumuzu teslim ettik. İnşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu 11 ilde teslim edeceğiz. 2025'e geldiğimizde deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir afetzede kardeşimiz kalmayacak. Bu anlayışla çalışıyoruz."

Her ay 25-30 bin konutun teslimi planlanıyor

Deprem bölgesinde çok önemli mesafeler katettiklerine dikkati çeken Kurum, "Depremin hemen ardından 46 günde 11 ilde 180 bin konutun temelini atmış ve hızlı şekilde vatandaşlarımıza bu konutları teslim edeceğimizin sözünü vermiştik. Aynı hızla, motivasyonla durmadan çok daha hızlı çalışacağız. İnşallah her ay 25-30 bin konutumuzun teslimini yapıp 2025'e geldiğimizde artık tüm deprem bölgesinde vatandaşlarımızın yeni konutlarda oturduğu, ticareti, turizmi, üretimi ve istihdamıyla artık bölgenin 'kalkınma bölgesi' ilan edildiği bir süreci inşallah vatandaşlarımızla birlikte yaşayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Osmaniye'deki çalışmalar

Kurum, bugüne kadar Osmaniye'de 3 bin 572 yeni konut ve iş yerini vatandaşlara teslim ettiklerini, başlatılan çalışmalarla da 9 bin 100 konut ve iş yerinin hızlı şekilde tamamlanacağını bildirdi.

Esenevler Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki rezerv yapı alanının, talepler doğrultusunda revize edildiğini dile getiren Kurum, şunları kaydetti:

"Burada İstasyon Caddesi'nde Toprak Mahsulleri Ofisine ait yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alanı da proje içine dahil ettik. Yine orada yapılaşması olmamış arsa sahipleriyle görüşerek yaklaşık 14 bin metrekarelik alanla beraber, sağ olsun arsa sahiplerimiz de Osmaniyeli vatandaşlarımız için her türlü desteği verdiler, kendilerine çok teşekkür ediyorum, 24 bin metrekarelik alanı da proje sınırları içerisine dahil ediyoruz."

Kurum, vatandaşların talebi doğrultusunda Bilge Sitesi'nin bulunduğu alanın da rezerv alanın içine alındığını, Zafer Camisi ve çevresinde de talep olması halinde çalışma yapmak istediklerini söyledi.

"İnşallah istikbalimizi hep birlikte inşa edeceğiz."

Deprem bölgesinde iklim şartları, vatandaşların talepleri ve sosyal ihtiyaçları gözetecek projeler yapmaya çalıştıklarını işaret eden Kurum, "İnşallah istikbalimizi hep birlikte inşa edeceğiz çünkü deprem şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak için hep birlikte yollardayız. 11 ilimizin hiçbir yerinde, hiçbir kardeşimiz kendisini asla yalnız hissetmeyecek çünkü biz dün de hiç kimseyi geride bırakmadık, ayırt etmedik. Bu anlayışla projelerimizi devam ettireceğiz." diye konuştu.

"Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmenin yolu, deprem bölgesini bir an önce ayağa kaldırmaktır"

Kurum, kendilerine "Depremzede kardeşlerimizin yüzü gülene kadar gülmeyeceğiz, onlar evinde rahat uyuyana kadar evimizde rahat etmeyeceğiz" sözünü verdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Burada ticaret ve turizm eski haline gelene kadar var gücümüzle gece gündüz çalışacağız. Bizim, Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde kutlu bir davamız, iddiamız var. Bu iddia, Türkiye Yüzyılı iddiasıdır. Ortak vatanımız Türkiye, idealimiz Türkiye Yüzyılı'dır. Ortak derdimiz de deprem bölgesidir, deprem bölgesindeki vatandaşlarımızdır. Bu anlamda Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmenin yolu, deprem bölgesini bir an önce ayağa kaldırmaktır. Burada yeni kurulan her yuva, açılan her iş yeri ve buradaki sanayinin, turizmin yeniden canlanması Türkiye'yi olduğundan daha güçlü, dirayetli hale getirecektir."

Kurum, insan odaklı projeler geliştirdiklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın rızası doğrultusunda bu işler yapılacak. İnşallah 11 ilimizi de bu çalışmalar sonrasında Anadolu'nun yükselen yıldızı yapacak adımlarımızı atacağımızı bir kez daha ifade ediyorum." dedi.

Kurum'a programlarında, Vali Erdinç Yılmaz ile AK Parti Osmaniye milletvekilleri Derya Yanık ve Seydi Gülsoy eşlik etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye, Rusya için lojistik damarları açısından önemli ülke

2024-07-09 15:50 - Özel Haber

Beşiktaş'ın transfer görüşmelerine başladığı Ciro Immobile, İstanbul'a geldi

2024-07-13 02:08 - Spor

Biden, Gazze için sunduğu ateşkes planının İsrail ve Hamas tarafından kabul edildiğini söyledi

2024-07-12 04:12 - Dünya

Filistin Başbakanı Mustafa: Çok zor bir süreçten geçiyoruz

2024-07-13 23:47 - Dünya

Başörtülü öğrencinin staja kabul edilmemesine ilişkin davada karar

2024-07-09 12:03 - Gündem

Canını hiçe sayarak ahşap köprünün selden yıkılmasını önlemeye çalıştı

2024-07-09 14:58 - Çevre-Hayat

Bakan Kurum: Depremden etkilenen illerde şu ana kadar 76 bin konut teslim edildi

2024-07-14 15:58 - Gündem

ABD'nin Gazze'ye insani yardım ulaştırma planı fiyaskoyla sonuçlandı

2024-07-13 17:12 - Dünya

İsrail eski Başbakanı Olmert'ten Netanyahu'ya Batı Şeria'da işlenen suçlara ilişkin eleştiri

2024-07-13 20:28 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için yarın ABD'ye gidecek

2024-07-08 17:28 - Siyaset

İlgili Haberler

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

00:46 - Gündem

Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak

01:53 - Gündem

Dışişleri Bakanlığı, İsveç'teki okul saldırısında hayatını kaybedenler için taziye diledi

00:43 - Gündem

Şırnak'ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan asker için tören düzenlendi

23:58 - Gündem

DMM, "İsrail'in ürettiği UTTS çipinin araçlara takılacağı" iddiasını yalanladı

23:51 - Gündem

Günün Manşetleri

Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak

01:53 - Gündem

ABD'nin kripto çarı Sacks "Bitcoin rezervi" fikrinin değerlendirileceğini söyledi

01:47 - Dünya

Trump "İran'a maksimum baskı" politikasını yeniden hayata geçiriyor

01:43 - Dünya

Trump, Filistinlilerin Gazze'den ayrılmaktan başka seçeneklerinin olmadığını savundu

01:07 - Dünya

Alphabet'in geliri ve karı geçen yılın son çeyreğinde arttı

01:02 - Dünya