?>

Bakan Kasapoğlu: Ankara'da spor tesisi sayısı 150’ye yaklaştı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'da spor tesisi sayısının 150’ye yaklaştığını bu sayıyı çok daha yukarılara çıkaracaklarını belirtti.

Spor - 2 yıl önce

Ankara

Sincan'da yapımı tamamlanan çok sayıda "gençlik ve spor yatırımları"nın açılış törenine katılan Bakan Kasapoğlu, "Sincan'ın gönlümüzde ve demokrasi tarihimizde apayrı bir yeri var. İşte bu Sincan’da birileri tankları yürüterek, milletimize tepeden bakmaya cüret ederek bir şeylere kalkıştılar, ama onlara yine en güzel cevabı Sincanlılar verdi, demokrasiden yana tavırlarıyla verdiler." diye konuştu.

"Sincan'ı her alanda daha yukarıya taşımak, gençliğiyle, sporuyla çıtayı daha da yükseltmek bizim için bir borçtur, bir görevdir" diyen Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"İnanıyorum ki 2023 Haziran'ında da Sincan, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan yana o tavrını, Cumhur İttifakı’ndan yana olan mesajını en güçlü şekilde sandıkları birer birer patlatarak haykıracaktır. Bugün Sincan'da açılışlarımız var, tıpkı Ankara'nın her bir ilçesinde olduğu gibi ülkemizin 81 vilayetinde tüm ilçelerinde, beldelerinde, köylerinde, mahallelerinde olduğu gibi Sincan'ımızda da gençlikten yana spordan yana pek çok atılımı, pek çok çalışmayı gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Ankara’da 20 yıl önce 30 olan spor tesisi sayısı bugün 150’ye yaklaştı ve inanıyorum ki önümüzdeki günlerde hizmete alacağımız çalışmalarla birlikte bu sayı çok ama çok daha yukarılara çıkacak."

Bakan Kasapoğlu, "Gençlik tesislerimiz, gençlik merkezlerimiz, Ankara'da 20 yıl önce bir adet gençlik merkezi varken, bugün 18 gençlik merkezimiz var. Her bir ilçemizde gençlik merkezini tamamlayarak daha da artıracağız. Her daim gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

"Fırsat eşitliğinin en güzel örneklerini ortaya koyuyoruz"

Bugün Sinan Şamil Sam Spor Kompleksi'nin resmi açılışını yaptıklarını belirten Kasapoğlu, "Yüzme bilmeyen kalmasın projesi" bu projeyle Ankara’da 200 bine yakın insana yüzme öğrettiklerini belirterek, "Sevgili gençler, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla yüzme bilmeyen kalmasın diyoruz. Sporu erişilebilir kılmaya ve spordaki çıtayı yükseltmeye, sporda yeni yetenekleri yeni yıldızları keşfetmeye devam ettik, devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'a ve bütün Sincan Belediye çalışanlarına, spor tesislerinin yapımında emeği geçen herkese ayrıca teşekkür eden Kasapoğlu, "Bugün yine Plevne Mahallesi'nde hizmete alacağımız gençlik ve spor merkezi, örnek tesislerden biri. Yeni yetenekleri hiç bir şekilde tesadüfe bırakmadan, desteklerken, yanlarında olurken, halkımıza ve tüm vatandaşlarımıza da buralarda spor yaptırarak fırsat eşitliğinin en güzel örneklerini ortaya koyuyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Kasapoğlu, "Belediyemizle birlikte inşa ettiğimiz semt sahası futboluyla basketboluyla voleyboluyla Sincan'ın gençlerine hizmet ediyor. Gençlik merkezlerimiz Türkiye’nin dört bir yanında yükselirken bunlardan 5 tanesini bugün Sincan’da açıyoruz. Yapımı devam eden yüzme havuzlarımız var onları da en kısa zamanda tamamlayacağız." diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, konuşmaların ardından AK Parti Milletvekili Nevzat Ceylan ile Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ile birlikte spor tesislerinin açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yolları köy okulunda kesişen çift Van'da omuz omuza görev yapıyor

2022-11-23 16:03 - Çevre-Hayat

Balat, Avare SineBahçe’de ‘Haliç Goldenhorn Film Festivali’nde 20 ülkeden 40 film ücretsiz izlenecek

2022-11-29 20:41 - Özel Haber

Afyonkarahisar'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

2022-11-24 20:33 - Gündem

Malatya'da şeker pancarlarını sökemeyen çiftçiler, alım kampanyasının uzatılmasını istiyor

2022-11-25 16:18 - Ekonomi

Akçaabat'ta hasat edilen zeytinler geleneksel yöntemlerle işleniyor

2022-11-26 14:43 - Çevre-Hayat

Afyonkarahisar'da Gastronomi Müzesi açıldı

2022-11-29 15:19 - Çevre-Hayat

AK Parti Adana İl Gençlik'ten yeni bir başarı hikayesi daha!

2022-11-30 07:03 - Siyaset

Başkortostan'ın 2022'de dış ticaret hacmi yüzde 13,5 arttı -Fuad Safarov bildiriyor-

2022-11-23 20:09 - Özel Haber

ABD'li Müslüman yazar Shems Friedlander'in cenazesi Konya'da defnedildi

2022-11-24 16:01 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1446

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Gençlik Buluşması'nda konuştu

2022-11-27 20:45 - Siyaset

İlgili Haberler

MotoGP Japonya Grand Prix'sini Francesco Bagnaia kazandı

12:16 - Spor

Milli motosikletçi Deniz Öncü, Japonya etabında 17. oldu

10:28 - Spor

Hatayspor ile Trabzonspor 1-1 berabere kaldı

21:18 - Spor

Başakşehir ile Kayserispor puanları paylaştı

21:12 - Spor

Göztepe evinde 3 puanın sahibi oldu

18:18 - Spor

Günün Manşetleri

Sosyal medyada halkı yanıltıcı paylaşımda bulunan 1 kişi gözaltına alındı

15:22 - Gündem

Foça'daki yangında hasar gören alanlar havadan görüntülendi

15:18 - Gündem

Lübnan Hemşireler Sendikası: İsrail'in yıkıcı saldırıları sağlık sektörünü de hedef alıyor

15:13 - Dünya

Bakan Fidan, Türkiye'nin Lübnan'a insani yardım yapmaya hazır olduğunu söyledi

14:57 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tüfekli Gösteri Bölüğü, TEKNOFEST'te gösteri yaptı

14:17 - Gündem