?>

Bakan Göktaş: Bugüne kadar 50 bin 630 şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının kamuda istihdamını sağladık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, bugüne kadar 50 bin 630 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuda istihdamını sağladıklarını belirterek, "Bu ay içerisinde yapacağımız yeni bir atamanın müjdesini de sizlere paylaşmak isterim" dedi

Siyaset - 2 ay önce

TBMM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde, TBMM Tören Salonu'nda gerçekleştirilen şehit aileleri ve gazilerle iftar programında şehitleri rahmetle yad etti, gazilere hürmetlerini sundu.

Şehitlerin ve gazilerin hayatlarının tarihe altın harflerle kazındığını belirten Göktaş, "Bu destanın her satırında, fedakarlığın, cesaretin ve inancın izleri var. Bugün, soframızda kahramanlarımıza duyduğumuz derin saygı ve minnet var. Bu ay, bizlere birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini sunuyor. Tıpkı sizlerin gösterdiği o sarsılmaz vatan sevgisi gibi. Her adımınız, her mücadele hikayeniz, bizler ve gelecek nesiller için yol gösterici olmuştur. Sizlerin duasıyla yol alıyoruz. Gece gündüz demeden, ülkemizin güzel yarınları için çaba gösteriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz milletimizin bize emanetidir." sözlerini anımsatan Göktaş, şöyle konuştu:

"Bizler de bu emaneti korumak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Şehitlerimizin siz kıymetli aileleri, gazilerimizin her daim yanında oluyoruz. Eğitimden sağlığa, istihdamdan ulaşıma pek çok alanda hizmetlerimizi büyük bir özveriyle sürdürüyoruz.

Bu doğrultuda attığımız en kıymetli adımlardan biri kamuda istihdam hakkının kapsamının genişletilmesidir. Böylece bugüne kadar 50 bin 630 şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının kamuda istihdamını sağladık. Bu ay içerisinde yapacağımız yeni bir atamanın müjdesini de sizlere paylaşmak isterim.

Diğer yandan terör mağduru sivil vatandaşlarımızın, şehitlerimizin kıymetli anneleri ve babalarının şartsız aylık hakkından yararlanmalarını sağladık. Bunun yanı sıra yaptığımız 724 bin ziyaretle şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımızın yanlarında olmaya gayret ettik."

"Milletimiz, sizlerin bu fedakarlığını asla unutmayacak"

Göktaş, gazilerin ve şehit yakınlarının ulaşım ihtiyaçlarını kolaylaştırdıklarını belirterek, "Geçtiğimiz yıl Türk Hava Yolları ve AJet ile yaptığımız işbirlikleriyle hava yolu ulaşımında yüzde 50 indirim imkanı sağladık." dedi.

Gazilere ve şehit yakınlarına sağlık alanında öncelikli randevu alma imkanı sunduklarını dile getiren Göktaş, "Ülkemizin dört bir yanında 'Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları' ile gençlerimizi şehit yakınlarımız ve gazilerimizle bir araya getiriyoruz. 2025 Aile Yılı kapsamında bu ziyaretlerimizi daha da artıracağız. Sosyal hizmetlerimizle şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz." dedi.

Evladını, eşini, kardeşini kaybetmenin zorluğunu kelimelerle tarif etmenin mümkün olmadığını belirten Göktaş, şunları kaydetti:

"Ancak bilmelisiniz ki şehitlerimizin bıraktığı onurlu miras, milletimizin yüreğinde sonsuza dek yaşayacak. Onların isimleri dualarımızda, hikayeleri hafızalarımızda var olmaya devam edecek. Sizler bayrağımızın gölgesinde huzurla yaşamamızı sağlayan kahramanlarsınız.

Vatan sevgisinin, cesaretin ve fedakarlığın simgesi olarak gençlerimize örnek olmaya devam ediyorsunuz. Milletimiz, sizlerin bu fedakarlığını asla unutmayacak. Ecdadımızın, şehitlerimizin emaneti, gazilerimizin uğruna bedeller ödediği bu güzel ülke için var gücümüzle çalışacağız."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Dünyanın dört bir yanından Müslümanlar, Ramazan ayının ilk gün iftarını yaptı

2025-03-02 10:53 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff, bölge ziyaretini erteledi

2025-03-03 19:43 - Dünya

Mario Lemina: Bu farkı koruyarak şampiyonluk yolunda ilerlemek istiyoruz

2025-02-25 01:22 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti'de tasfiye olmaz, sadece takviye olur

2025-02-26 16:52 - Siyaset

ABD'de Minnesota Valisi Walz, 2028'de başkanlığa aday olabileceği sinyalini verdi

2025-03-03 19:38 - Dünya

Almanya'nın Mannheim kentinde araç kalabalığın arasına daldı

2025-03-03 16:42 - Dünya

Yurt genelinde soğuk hava etkili oluyor

2025-02-25 10:22 - Çevre-Hayat

ABD Adalet Bakanı Bondi, Epstein'a ait bazı bilgilerin açıklanacağını duyurdu

2025-02-27 10:22 - Dünya

Van'da terör soruşturmaları kapsamında 24 şüpheli yakalandı

2025-03-03 15:53 - Asayiş

28 Şubat döneminde yaşananlar Anadolu Ajansı arşivlerinde

2025-02-28 13:07 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm projelerini süratle hayata geçirmeye odaklanmalıyız

14:18 - Siyaset

Bakan Kurum: Toplamda 83 binamızın az hasarlı olduğunu tespit ettik

20:38 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze için kurban bağışında bulundu

20:07 - Siyaset

Türkiye, bazı ülkelerin 1915 olaylarına ilişkin yaptığı bazı beyanlara tepki gösterdi

19:52 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Al Sabah'ı kabul etti

19:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

İstanbul Valisi Davut Gül, depremde yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti

00:33 - Gündem

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul'da geceyi dışarıda geçiren vatandaşlara ikramda bulunacak

00:28 - Gündem

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ABD'li mevkidaşı Bessent ile görüşmesine ilişkin açıklamada bul

00:07 - Ekonomi

İsrailliler, Gazze'ye insani yardım girişine izin verilmemesini boş tencerelerle protesto etti

00:02 - Dünya

İHH, deprem sonrası İstanbul'da sahaya indi

23:17 - Gündem