?>

Bahçeli: Kılıçdaroğlu Diyarbakır annelerinin yanına gitmeye cesaret edemedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Diyarbakır annelerinin yanına gitmeye cesaret edemediğini belirterek, "Çünkü Diyarbakır anneleri, Kılıçdaroğlu’nun ortağı HDP'nin il binası önündeydi." dedi.

Siyaset - 3 yıl önce

TBMM

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Rusya ve Ukrayna arasında barışın canlanabilmesi için olağanüstü bir çaba gösterdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon diplomasisi, liderlerle temas trafiği, Dışişleri Bakanı'nın sağduyulu ve soğukkanlı faaliyetlerinin, "takdir ve tebrike ziyadesiyle layık" olduğunu belirten Bahçeli, Türkiye'nin aktif diplomasiyle dünya gündeminde olduğunu, hatta kutup yıldızı gibi parladığını söyledi.

Antalya'da Rusya ile Ukrayna Dışişleri Bakanları'nın bir araya gelmesinin, Türkiye'nin hakemliğinin barış adımlarını güçlendirdiğini dile getiren Bahçeli, "Antalya'da kurulan masa umudun masasıdır. Sözüne güven duyulan ülke olmanın mükafat masasıdır. Barış, huzur ve istikrar özlemlerinin sivrilen masasıdır. Bu masa yuvarlak falan değildir, bu masada zillet değil, iki ülkenin barışı ele alınmıştır." diye konuştu.

"Sükut ikrardan gelir"

Türkiye barışın masasını kurmuşken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "9 Martçıların izinden yürüyerek", yine bir 9 Mart günü Diyarbakır'a gitmesinin, dünya Antalya'yı konuşuyorken 10 Mart'tan itibaren duyanları infiale sürükleyecek açıklamalarda bulunmasının "es geçilecek, görmezden gelinecek bir alçalma hali olmadığını" söyledi.

"Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerle görüştün mü? Eğer bu görüşme olduysa, teröristlere ümit verdin mi?" diye soran Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyarbakır cezaevinde sözde işkence görenleri hatırladın da şehitlerimize bir Fatiha okumayı hiç düşündün mü? Sayın Kılıçdaroğlu, sorularım açıktır. Anlamadığın bir yer varsa elbette sorabilir, detaylı bilgi isteyebilirsin. Süren kısıtlıdır, ek süre talebin olursa bunu da değerlendirmeye hazır olduğumu, cevap vermeme hakkının saklı bulunduğunu özellikle bilmende yarar vardır. Fakat şunu da bil ki, sükut ikrardan gelir, sorularıma cevap vermediğin zaman hepsine evet dediğin kabul edilecektir.

Emoji de seni kurtaramaz, kimlerin empozesi, kimlerin tekeli altında olduğunu artık gizleme şansın kalmamıştır. Kılıçdaroğlu, Diyarbakır annelerinin yanına gitmeye cesaret edemedi. Çünkü Diyarbakır anneleri, Kılıçdaroğlu'nun ortağı HDP’nin il binası önündeydi. Korku dağları sarmış, Kılıçdaroğlu analardan kaçmıştır. Utan utan, bu anaların yavrularını HDP kaçırdı, PKK'ya taşıdı. Tek kelime edebildin mi? En küçük tepki gösterebildin mi? Yapamazsın, çünkü bugünkü CHP, HDP'nin kostüm giymiş halidir. Bugünkü CHP, PKK'nın yedek kulübesidir. Ve bugünkü CHP, Aziz Atatürk'e ihanet etmiş, geçmişine sünger çekmiştir.

Antalya'da kurulan barış masasını kundaklama, kurcalama, kuyusunu kazma görevini aldığın Türkiye düşmanı dostlarına söyle, başaramayacaklar, önümüzü kesemeyecekler, yalanlarınıza aldanacak hiç kimse de bulunamayacaktır. Ülkemizde zaten barış vardır. Bunu herkes görürken, sadece Türkiye muhalifleri görmekten uzaktır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kuzey Makedonyalı tarihçi 'Selanik Çalgısı' fotoğrafını ilk kez AA'ya tanıttı

2022-03-14 12:31 - Kültür Sanat

Lewis Hamilton, annesinin soyadını da kullanacak

2022-03-14 20:31 - Spor

Türk-İslam mimarisinin incisi: Selimiye Camisi

2022-03-13 13:45 - Kültür Sanat

Ukrayna: Rus ordusu sivil yapılara saldırılarını sürdürüyor

2022-03-11 13:53 - Dünya

Milli tenisçi İpek Öz, W25 Antalya Series'te çeyrek finale çıktı

2022-03-10 19:34 - Spor

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 turu heyecanı yarın yaşanacak

2022-03-09 10:12 - Spor

İstanbullular karın olumsuz etkilerini ara sokaklarda yaşıyor

2022-03-14 14:07 - Gündem

Üniversite mezunu Senegalli genç girişimci, tarladan halka aracısız çilek satıyor

2022-03-09 18:22 - Ekonomi

Hayatlarında ilk kez bowling oynayıp çarpışan arabaya bindiler

2022-03-12 13:33 - Çevre-Hayat

UAEA: Ukrayna'daki iki nükleer santralden uzaktan veri akışı kesildi

2022-03-10 09:31 - Dünya

İlgili Haberler

MHP'den Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin açıklama

22:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir vatandaşımızı dahi bırakmayacağız

19:48 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'asrın birlikteliği'ne katkı sağlayan kurum, kuruluş ve özel sektör temsilcilerine plaket

21:22 - Siyaset

Bakan Fidan, Irak Azm İttifakı lideri Müsenna Samarrai ile bir araya geldi

19:03 - Siyaset

Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi Türk heyetinden, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılı mesajı

18:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

IMF: ABD'nin dış yardım kesintisinin etkilerinin ölçülmesi için erken

23:38 - Ekonomi

Baykar'dan deprem bölgesine 5 milyar liralık destek

23:33 - Ekonomi

İspanya Kralı 6. Felipe'den, Beyaz Saray'ın internet sitesinden İspanyolcayı kaldıran Trump’a tepki

23:27 - Dünya

Göztepe, Ziraat Türkiye Kupası'nda Gaziantep FK'yi tek golle geçti

23:23 - Spor

Gazze'de şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle yüz binlerce Filistinli zor durumda

23:17 - Dünya