?>

BAE Devlet Başkanı Danışmanı, Türkiye ile ilişkileri konusunda istekli olduklarını söyledi

BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş, bölge ülkeleri arasında daha fazla iş birliğine ihtiyaç duyulduğunu ve ülkesinin Türkiye ile ilişkileri konusunda istekli olduğunu belirtti.

Dünya - 3 yıl önce

Abu Dabi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi ajansı WAM'da yer alan habere göre, BAE Devlet Başkanı'nın Danışmanı Gargaş, başkent Abu Dabi'de "BAE Perspektifinden Değişen Dünyamızda Güvenlik ve İstikrar" temalı konferansta konuşma yaptı.

Ülkesinin, Türkiye, İran ve Arap ülkeleri ile ilişkileri konusunda istekli olduğunu söyleyen Gargaş, komşusu İran'ı işaret ederek, "BAE, komşu bir ülkeye zarar veren bir üs olmayacak." dedi.

Gargaş, "BAE, her zaman İran ile olan farklılıklarını siyaset ve diplomasi yoluyla çözmeye ve bu farklılıkların boyutunu azaltmaya çalışacak." ifadelerini kullandı.

İstikrar ve refah gündemi inşa etmenin tüm bölge ülkelerinin çıkarına olduğunu dile getiren Gargaş, "Türkiye ve İran dahil olmak üzere bölge ülkeleri arasında iş birliği ve diyalog için bölgesel platformlara duyulan ihtiyaca" vurgu yaptı.

Gargaş ayrıca, BAE'nin, Türkiye ve Suudi Arabistan'dan sonra Orta Doğu'nun üçüncü büyük ekonomisi ve 10 milyonluk nüfusu, 430 milyar dolarlık GSYİH'si ile dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olduğunu ifade etti.

BAE-Türkiye ilişkileri

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'in Kasım 2021'de Türkiye'yi ziyaret etmesinin ardından iki ülke ilişkilerinde önemli ilerleme kaydedilmişti.

BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Sani ez-Zuyudi, 13 Ocak'ta, ülkesinin Türkiye ile ticaret hacmini iki veya üç katına çıkarmayı hedeflediğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da şubat ayında 10 yıl aradan sonra ilk kez BAE'ye resmi ziyaret düzenlemişti.

Türkiye'nin Körfez bölgesindeki en büyük ticaret ortağı olan BAE, Türkiye'deki doğrudan yatırımlar açısından da Körfez bölgesinde ikinci sırada yer alıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Suudi Arabistan bu yıl hac kontenjanını bir milyona çıkardı

2022-04-09 05:24 - Gündem

İspanya'da koruma altındaki türlere ait 1000'den fazla doldurulmuş havyan bulundu

2022-04-10 21:04 - Dünya

Çip krizi ve Kovid-19 motosiklet talebinde kuyruk oluşturdu

2022-04-15 12:07 - Ekonomi

Trabzon'da "mutluluğa kurşun sıkma" çağrısı

2022-04-15 15:33 - Gündem

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Türkiye, dünya turizminin parlayan yıldızı olmuştur

2022-04-15 14:20 - Gündem

Marmaris Milli Parkı arı ve arıcılara yuva oldu

2022-04-15 16:58 - Gündem

Siber Güvenlik Uzmanı Vahap Eren: Ofansif anlamda çok yetenekli gençlere ihtiyacımız var

2022-04-14 21:33 - Özel Haber

İsrail polisi Mescid-i Aksa'da bulunan Kıble Mescidi'ne girdi

2022-04-15 10:06 - Dünya

BAE Devlet Başkanı Danışmanı, Türkiye ile ilişkileri konusunda istekli olduklarını söyledi

2022-04-15 21:21 - Dünya

Buça’da açılan ikinci toplu mezardan 8 sivilin cesedi çıkarıldı

2022-04-13 13:24 - Dünya

İlgili Haberler

Fransa'da kundaklanan caminin yetkilileri ibadethanelerine bir an önce kavuşmak istiyor

11:43 - Dünya

ABD Başkanı Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına yönelik tarifeleri yürürlüğe girdi

11:37 - Dünya

AB'den ABD tarifelerine 26 milyar avroluk misilleme

11:33 - Dünya

Beyaz Saray: Kanada'nın Ontario eyaletinin, ABD'ye elektriği kesmesinin ciddi sonuçları ol

11:03 - Dünya

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın Kalkilya kentinde Filistinlilere ait evi havaya uçurdu

10:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Yabancı plakalı araçlar, özel otoyollardaki geçiş ücretlerini ödemeden Türkiye'yi terk edemeyec

11:48 - Siyaset

Fransa'da kundaklanan caminin yetkilileri ibadethanelerine bir an önce kavuşmak istiyor

11:43 - Dünya

ABD Başkanı Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına yönelik tarifeleri yürürlüğe girdi

11:37 - Dünya

AB'den ABD tarifelerine 26 milyar avroluk misilleme

11:33 - Dünya

Real Madrid altyapısında yetişen Pendiksporlu Samu Saiz'den Arda Güler'e tavsiye

11:27 - Spor