?>

Ayvalık'taki turistik tesislerin doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı

Kuzey Ege'nin önde gelen turizm merkezlerinden Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Ramazan Bayramı tatili için yapılan rezervasyonlarla konaklama tesislerinin doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı.

Ekonomi - 3 gün önce

Balıkesir

Doğal güzellikleri, Cunda (Alibey) başta olmak üzere 22 adası, 17 kilometre uzunluğunda kumsala sahip Sarımsaklı plajları, gün batımının en iyi izlendiği noktalardan Şeytan Sofrası, kırmızı mercanları, gastronomisi, kamp ve karavan turizmiyle Ayvalık'a, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklamasının ardından ilgi arttı.

Kış mevsiminde de açık olan turistik otellerdeki doluluk oranı yüzde 80 seviyesine çıktığı Ayvalık'ta, bayram tatilinin başlamasıyla bu oranın yüzde 100 oranına ulaşması bekleniyor.

Ayvalık Ticaret Odası Turizm Meslek Komitesi Başkanı Uğur Berk, AA muhabirine, Kuzey Ege Bölgesi'ne yapılan İstanbul-İzmir Otoyolu, Seyit Onbaşı Havalimanı, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi yatırımların ardından Ayvalık'ın ulaşılabilirlik açısından da birçok yörenin gözdesi haline geldiğini söyledi.

Ramazan Bayramı'nda Ayvalık'taki açık olan otellerde doluluk oranının yüzde 80'lere ulaştığını vurgulayan Berk, "Bizim zaten 'kapı müşterisi' dediğimiz müşterilerimiz de gelecektir. Bunlarla birlikte bu bayram Ayvalık'taki açık olan otellerde doluluk oranı yüzde 80'den daha fazlasına ulaşacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Ayvalık'ta da eski ruhsatlı otellerin, yeni yasaya göre düzenlenmesi şartının getirilmesiyle ekstra önlemler almak üzere tadilatlara başladığını kaydeden Berk, "Bizim derdimiz, sürdürülebilir turizmi Ayvalık'a getirebilmektir. İlçemizdeki turizmi 12 aya yayabilmektir." ifadelerini kullandı.

Cunda Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde faaliyet gösteren Cunda Uygulama Oteli Müdürü Abdülaziz Yük de bayramlardaki tatillerin Ayvalık gibi kültürel ve doğal güzellikleri bünyesinde barındıran destinasyonlarda yoğun geçtiğini vurguladı.

Uygulama otelinin ilçenin en güzel noktasında bulunduğunu belirten Yük, şöyle konuştu:

"Bu açıdan da şu an için Ramazan Bayramı'nda rezervasyonlarımız yüzde 80'e ulaşmış durumda. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla da bu yoğunluğun ileriki günlere de yansıyacağına inanıyoruz. 'Kapı misafiri' olarak adlandırdığımız müşterilerimizle bu oranın yüzde 100'lere ulaşacağını düşünüyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Darbukayı bidonla öğrenen ilkokul öğrencileri 'Şenlik Grubu'nda bir araya geldi

2025-03-25 12:57 - Magazin

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tutuklandı

2025-03-23 10:27 - Gündem

Piyanosundan çıkan ezgileri geliştirdiği mobil oyunda kullandı

2025-03-27 13:52 - Magazin

Türkiye’den Rusya’ya taziye

2025-03-22 16:12 - Özel Haber

Moskova Büyükelçisi Bilgiç: Türkiye, Rus turistler için Karadeniz kıyılarını geliştirecek

2025-03-24 14:35 - Özel Haber

Türkiye, Çin ile "tıpta yapay zeka" ve "tarım" projelerinde işbirliği yapacak

2025-03-25 11:28 - Teknoloji

SGK'nin geri ödeme listesine 5'i kanser ilacı 16 ilaç daha alındı

2025-03-25 11:27 - Sağlık

TEKNOFEST KKTC'ye 47 bin yarışmacı başvurdu

2025-03-25 13:03 - Teknoloji

BMW, Çin'de satılan araçlara yapay zeka entegrasyonu için Alibaba ile çalışacak

2025-03-26 17:18 - Teknoloji

Microsoft, siber güvenlik hizmetlerini yapay zeka araçlarıyla geliştiriyor

2025-03-25 11:18 - Teknoloji

İlgili Haberler

İnternet alışverişlerinde "güçlü ürün güvenliği" dönemi yarın başlıyor

10:28 - Ekonomi

İnternet alışverişlerinde 'güçlü ürün güvenliği' dönemi yarın başlıyor

09:56 - Ekonomi

Almanya: AB, ABD'nin ek gümrük vergilerine tek vücut olarak karşılık vermeye hazır

00:17 - Ekonomi

İngiltere'den Bodrum'a sezonun ilk turist kafilesi geldi

17:52 - Ekonomi

Avrupa'da durgun ekonomi işten çıkarma dalgasını büyütüyor

13:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İnternet alışverişlerinde "güçlü ürün güvenliği" dönemi yarın başlıyor

10:28 - Ekonomi

İsrail'in bayramın ikinci gününde Gazze'nin güneyini hedef alan saldırılarında 12 Filistin

10:22 - Dünya

İnternet alışverişlerinde 'güçlü ürün güvenliği' dönemi yarın başlıyor

09:56 - Ekonomi

Trump'tan İran'a 'anlaşmaya yanaşmaması durumunda' yeni yaptırım tehdidi

07:23 - Dünya

Trump, Zelenskiy'nin nadir toprak elementleri anlaşmasından geri adım atmaya çalıştığını savundu

07:17 - Dünya